in

Η 10χρονη… που δεν νιώθει πόνο, δεν πεινάει ποτέ και δεν νυστάζει!

Η ιστορία του 10χρονου κοριτσιού που δεν νυστάζει και δεν πεινάει ποτέ, ενώ ταυτόχρονα δεν νιώθει πόνο, προκαλεί τα βλέμματα και έχει κάνει το νοσηλευτικό προσωπικό να την αποκαλεί βιονικό κορίτσι.

Η Olivia Farnsworth πιστεύεται, σύμφωνα με τη βρετανική Sun, ότι είναι το μόνο πρόσωπο στον κόσμο που παρουσιάζει και τα τρία συμπτώματα της σπάνιας διαταραχής χρωμοσωμάτων. Άναυδοι οι γιατροί είπαν στην οικογένειά της ότι δεν είχαν δει ποτέ κάτι παρόμοιο στο παρελθόν.ponos5

Η κατάστασή της χαρακτηρίζεται ως χρωμόσωμικη διαταραχή 6 – διαγραφή, αλλά αυτός ο μοναδικός συνδυασμός των «υπερ-ανθρώπινων» ικανοτήτων δεν έχει ποτέ καταγραφεί μέχρι σήμερα σύμφωνα με το δημοσίευμα. Αυτό σημαίνει ότι ποτέ δεν πεινάει και μπορεί να μείνει μέχρι και 3 ημέρες και νύχτες χωρίς ύπνο. Κάποτε μάλιστα χτυπήθηκε από ένα αυτοκίνητο, αλλά δεν αισθάνθηκε κανέναν απολύτως πόνο.

Η μητέρα της μιλώντας για την κατάσταση της κόρης της είπε μεταξύ άλλων: «Οι γιατροί την έχουν αποκαλέσει “το βιονικό κορίτσι” – είναι σαν να έχει γίνει από χάλυβα. Δεν έχει καμία αίσθηση του κινδύνου. Σύρθηκε σε απόσταση περίπου 10 αυτοκινήτων κάτω στο δρόμο αλλά δεν αισθάνθηκε κανένα πόνο. Ήταν φρικτό. Είναι νομίζω κάτι που δεν θα ξεπεράσω ποτέ.

Ούρλιαζα όπως και όλα τα άλλα μου παιδιά όταν το είδαν αλλά η Olivia είχε το ύφος “Τι συμβαίνει;”Αμέσως σηκώθηκε και άρχισε να περπατάει πίσω σε μένα. Οι γιατροί έκαναν αξονικές και ακτινογραφίες για να δουν πού χτύπησε αλλά δεν βρήκαν τίποτα, είχε απλά εκδορές. Ακόμη μια φορά στο νηπιαγωγείο είχε τραυματιστεί στο πρόσωπο σοβαρά αλλά ούτε καν έκλαψε».

Η μητέρα της επίσης αναφέρει ότι προσπαθεί να την κάνει να μην νιώθει διαφορετική. Έχει πλέον συνηθίσει να τρώει επειδή όλοι οι άλλοι στην οικογένεια τρώνε αλλά θα μπορούσε να αντέξει και χωρίς φαγητό καθώς δεν πεινάει, ενώ παράλληλα λαμβάνει ειδική φαρμακευτική αγωγή για να κοιμάται 6 ώρες τη νύχτα αφού δεν νυστάζει. Ήταν μια μάχη για την οικογένεια της να μάθουν τι προκαλεί συμπτώματά της σύμφωνα με την μητέρα.ponos1

Η ίδια δημοσιοποιεί τώρα την ιστορία της κόρης της για να υπάρξει ευαισθητοποίηση για τα προβλήματα που μπορεί να προκληθούν από το χρωμόσωμα 6. Σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάσταση της είναι εξαιρετικά σπάνια παγκοσμίως και την παρακολουθούν στενά.

ponos4

Ντοστογιέφσκι: «Η ψυχή γιατρεύεται όταν είσαι κοντά σε παιδιά»

Νόβακ Τζόκοβιτς: «Είμαι πρώτα Χριστιανός Ορθόδοξος και μετά αθλητής»