in ,

Τα Ζώα και οι Άνθρωποι ΔΕΝ βλέπουν το ίδιο. Δείτε τις Διαφορές.

Υπάρχουν πολλοί κάτοικοι σε αυτόν τον πλανήτη, και είναι σίγουρο ότι δεν έχουν όλοι την ίδια όραση. Η αντίληψή μας μπορεί να είναι εντελώς διαφορετική από κάποιον που κάθεται δίπλα μας. Αν το επεκτείνουμε σε άλλα ζώα, θα το αντιληφθούν με διαφορετικό τρόπο, εξαιτίας του τρόπου που τα μάτια τους αναπαριστούν τα χρώματα και άλλους παράγοντες.

Πρώτα, ας ρίξουμε μια ματιά στα δύο πιο αλληλεπιδρώντα ζώα με τον άνθρωπο: το σκύλο και τη γάτα. Εδώ βλέπουμε διαφορές στην όραση του ανθρώπου και του σκύλου.

youtube1Οι σκύλοι βλέπουν καφέ, κίτρινες και μπλε αποχρώσεις μέσα από μια ευρεία περιφερική όραση. Όπως βλέπετε, η όραση του σκύλου είναι λιγότερο χρωματιστή, σε αντίθεση με τα ζωντανά χρώματα που βλέπει το ανθρώπινο μάτι.

Και οι γάτες βλέπουν καφέ, κίτρινες και μπλε αποχρώσεις, και επιπλέον έχουν ένα τρίτο εσωτερικό βλέφαρο για προστασία.

Σας δώσαμε μια μικρή επισκόπηση πως βλέπουν οι σκύλοι και οι γάτες, λόγω της στενής τους σχέσης με τον άνθρωπο, αλλά στο βίντεο που ακολουθεί μας δίνεται η ευκαιρία να δούμε πως αντιλαμβάνονται τον κόσμο:

• Πουλιά
• Μύγες
• Φίδια
• Καρχαρίες
• Ψάρια και
• Αρουραίοι

Έτσι δείτε αυτό το δίλεπτο βίντεο για να δείτε την όραση άλλων ζώων συγκριτικά με τη δική μας.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=6hYaT4gvjNc?rel=0&showinfo=0]Μοιραστείτε το ενδιαφέρον βίντεο με τους φίλους σας στο Facebook!

Credit: omgfacts.com

Να λες σ’ αγαπώ: Λίαμ Νίσον μιλώντας για την αγάπη και τη ζωή

Αυτή η μάνα έχασε το παιδί της επειδή έκανε ένα Λάθος στο Facebook. Ανοίξτε τα μάτια σας!