Οι έτοιμες σαλάτες παχαίνουν περισσότερο από τα hamburger;

Οι έτοιμες σαλάτες που καταναλώνουμε δεν είναι και τόσο αθώες, όπως νομίζουμε. Έρευνες έδειξαν πως οι θερμίδες μιας έτοιμης σαλάτας μπορούν να ξεπεράσουν τις 800!

Οι ερευνητές πήραν ως δείγμα μερικές προπαρασκευασμένες σαλάτες, που πωλούνταν σε κεντρικά σούπερ μάρκετ του Λονδίνου και εξέτασαν τις θερμίδες τους και τα θρεπτικά συστατικά. Εκεί έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι μια σαλάτα είχε 855 θερμίδες και 66,3 γρ. λιπαρών. Αυτό συμβαίνει όταν οι σαλάτες δεν αποτελούνται μόνο από λαχανικά, αλλά έχουν και διάφορα άλλα πρόσθετα, όπως κρουτόν και σως!

Σε αντιπαραβολή με τη σαλάτα, οι επιστήμονες εξέτασαν και τις θερμίδες ενός hamburger και μιας μερίδας τηγανητές πατάτες. Τo hamburger είχε 820 θερμίδες και 40 γραμμάρια λίπους, δηλαδή λιγότερα από μία έτοιμη σαλάτα με σως!

Δείτε επίσης:  Αυτός ο πίνακας θα σας σώσει! Δείτε τι πρέπει να τρώτε στα καθημερινά σας γεύματα, για να χάσετε γρήγορα τα περιττά κιλά
Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.
loading...

Το πρωινό «μυστικό» των αντρών που όλες οι γυναίκες πρέπει να γνωρίζουν.

Πήγε στο γιατρό επειδή πονούσαν τα γόνατά της και οι γιατροί έπαθαν σοκ με αυτό που αντίκρισαν…