Ένα Σπάνιο ροζ δελφίνι βρίσκεται φυλακισμένο σε ενυδρείο της Ιαπωνίας

Το δελφίνι αυτό αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα μιας σπάνιας κατηγορίας θηλαστικών που γεννιούνται με αλφισμό (αλμπινισμό) και είναι μόλις ένα από τα 14 ρινοδέλφινα που έχουν παρατηρηθεί από το 1962.

Το σπάνιο ροζ δελφίνι βρίσκεται φυλακισμένο ήδη από το περσινό ετήσιο κυνήγι δελφινιών στην Ιαπωνία.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως το κυνήγι αυτό έχει κεντρίσει το διεθνές ενδιαφέρον και προκαλεί αρκετές αντιδράσεις από διάφορες οργανώσεις καθώς οι πρακτικές που ακολουθούνται είναι όχι μόνον παράνομες αλλά και επικίνδυνες για τα ζώα που αιχμαλωτίζονται.

Ο «Άγγελος», όπως όλοι φωνάζουν το μoναδικό ρινοδέλφινο της φωτογραφίας βρίσκεται σε αιχμαλωσία στο Taiji Whale Museum στην Ιαπωνία.

Το ντοκιμαντέρ «Ο “Ορμος» (« The Cove») που κέρδισε “Oσκαρ το 2009 παρουσιάζει ακριβώς τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διαδραματίζεται το ετήσιο κυνήγι κάνοντας λόγο για «ομαδική σφαγή δελφινιών».

Στα πλαίσια των αντιδράσεων, οι ακτιβιστικές οργανώσεις που υποστηρίζουν τα δικαιώματα των ζώων μήνυσαν το ενυδρείο με την κατηγορία ότι δεν φροντίζουν την υγεία του Αγγέλου και απαίτησαν αν τους δοθεί άδεια να κάνουν έλεγχο της κατάστασής του.

Η υπόθεση έφθασε μέχρι τις δικαστικές αίθουσες και η απόφαση ανάγκασε το ενυδρείο να αλλάξει τις διατάξεις του.

Η δημοφιλία του ρινόδελφινου είναι μεγάλη διότι οι περισσότεροι γνωρίζουν τη σπανιότητα αυτού του είδους, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Luca Giovagnoli, Ιταλός κτηνίατρος από το Ric O’Barry’s Dolphin Project που λαμβάνει χώρα στη Santa Monica, της California.

via

Δείτε επίσης:  Πλοίο που χάθηκε πριν 90 χρόνια εμφανίζεται στο Τρίγωνο των Βερμούδων – Φωτογραφίες

Τι μπορεί να κάνει ο αριστερόχειρας που δεν μπορούν οι άλλοι;

Όπως το υποψιαζόμασταν: Oι δαγκάνες είναι στημένες (VIDEO)