6 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν ξυριστείτε «εκεί κάτω»

1. Το σωστό ξυραφάκι
Σιγουρευτείτε ότι οι λεπίδες είναι καινούριες και καθαρές (πρέπει να τις αντικαθιστάτε τουλάχιστον κάθε μήνα). «Το πολιά ξυραφάκια πιάνουν το δέρμο, προκαλούν κοψίμοτο κοι είνοι πιο πιθανό νο έχουν βακτήριο»
εξηγεί η δρ. Heidi Waldorf.

2. Ο χρόνος είναι το παν
Μην ξεκινήσετε αμέσως. Κάντε πρώτα ένα ντουζ ή ένα μπάνιο και αρχίστε να ξυρίζεστε λίγο πριν βγείτε γιατί τότε οι τρίχες και το δέρμα θα είναι πιο απαλά. Ο ατμός θα ανοίξει τους πόρους και η διαδικασία θα είναι πιο εύκολη.

Δείτε επίσης:  Υπάρχουν 6 Προειδοποιητικά Σημάδια-Καμπανάκια ότι Παθαίνετε Εγκεφαλικό Επεισόδιο!

3. Περιποίηση
Για να αποφύγετε τις τριχούλες που γυρίζουν και τον ερεθισμό του δέρματος, κάντε πρώτα απολέπιση στην περιοχή με ένα καλό σφουγγάρι και κρεμώδες αφρόλουτρο, για περίπου 20 δευτερόλεπτα. Ξεπλύνετε και στη συνέχεια απλώστε conditioner μαλλιών για να μαλακώσουν οι τρίχες.

4. Κατεύθυνση
Καταρχάς, αν οι τρίχες είναι ιδιαίτερα μακριές, κόψτε τες πρώτα με ένα ψαλιδάκι για να μην μπουκώσει το ξυραφάκι σας. Επίσης, αν ξυρίζεστε αντίθετα προς τη φορά της τρίχας το αποτέλεσμα θα είναι πιο απαλό, αλλά
αν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο προτιμήστε να ξυρίζεστε κατά τη φορά της τρίχας.

Δείτε επίσης:  Φυσικοπαθητική: Το σώμα μας έχει τη δυνατότητα να αυτοθεραπεύεται.

5. Η συνέχεια
Τελειώσαμε με το δύσκολο μέρος, αλλά υπάρχει και κάτι ακόμη! Αμέσως μετά το ξύρισμα απλώστε ενυδατική κρέμα ή λοσιόν χωρίς χρωστικά ή αρώματα και φροντίστε τα κοψίματα – αν έχετε – για να αποφύγετε τις μολύνσεις. Για μερικές ώρες προτιμήστε φαρδιά ρούχα.

via


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.

Μια 16χρονη πήρε MDMA και έπεσε σε κώμα – Ξυπνώντας ανάπηρη έστειλε μήνυμα στους νέους

Στοιχεία που σοκάρουν: Πάνω από 30.000 κορίτσια κάτω των 16 υποβάλλονται κάθε χρόνο σε έκτρωση στην Ελλάδα