Σπάνιες φωτογραφίες από την διάνοιξη της Διώρυγας της Κορίνθου.

Το όνειρο υπήρχε από την εποχή της αρχαίας Ελλάδας, όμως άρχισε να γίνεται πραγματικότητα το 1882. Η διάνοιξης της διώρυγας της Κορίνθου είναι σημείο σταθμός στην ιστορία της απελευθερωμένης Ελλάδας.

Μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας, ο κυβερνήτης Καποδίστριας επιθυμώντας την ανάπτυξη της χώρας, ανέθεσε τη μελέτη της διάνοιξης της Διώρυγας της Κορίνθου σε ειδικό μηχανικό.

Όμως, τo κονδύλι των 40 εκατομμυρίων χρυσών φράγκων που απαιτούταν, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό δαπάνης, για την εκτέλεση του έργου, δεν μπορούσε να εξευρεθεί από τη διεθνή χρηματαγορά και πόσο μάλλον να διατεθεί από τον ελληνικό προϋπολογισμό.

Δείτε επίσης:  Τι θα συμβεί αν ένα φορτηγό με χαλίκια χυθεί πάνω σε αυτοκίνητο; (pics) Ευτηχώς το ΙΧ ήταν άδειο

Έπειτα από πολλές προσπάθειες έναρξης της διάνοιξης της Διώρυγας, το έργο πνοής ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε εν τέλει (1880-1893), επί πρωθυπουργίας του Χαρίλαου Τρικούπη, ο οποίος στόχευε μέσω της κατασκευής μεγάλων έργων υποδομής στη δημιουργία ενός σύγχρονου και οικονομικά ανεπτυγμένου κράτους.

Μια φωτογραφική αναδρομή σε ένα από τα μεγαλύτερα έργα της Ελλάδας, που σήμερα αποτελεί διεθνή κόμβο θαλάσσιων συγκοινωνιών.

Δείτε επίσης:  Συγκλονιστικό βίντεο: Επιτυχής η πρώτη μεταμόσχευση δύο χεριών σε παιδί (Βίντεο)

Διώρυγα Κορίνθου 1907

Καταστροφή της διώρυγας από τα γερμανικά στρατεύματα 1944

Οι εργασίες εκφράξεως κράτησαν 5 χρόνια (1944-1949)

Η Διώρυγα ξαναχρησιμοποιείται

«Εγκαίνια της Διώρυγας». Πίνακας του Κωνσταντίνου Βολανάκη 1893

18/06/1962 ένα καράβι περνάει τον Ισθμό , στο κατάστρωμα του έχει φορτωμένο ένα Ι.Χ.

Πηγή : Archives historiques BNP Paribas/facebook


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.

Σχεδόν ο Μισός Πληθυσμός τις Ελλάδας κάθε ηλικίας έχουν έλλειψη βιταμίνης D σύμφωνα με Μελέτες, που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια

Ένα Αγοpάκι κρατάει το Πρόωρο Αδερφάκι του Αγκαλιά… Μόλις δείτε που ακουμπάει, δεν θα μπορείτε να κρατήσετε τα Δάκρυά σας…