Σκιέρς απαθανάτησαν σπάνιο ηλιακό φωτοστέφανο στα βουνά της Σουηδίας

Το εκπληκτικό βίντεο που τραβήχτηκε στην Σουηδία δείχνει ένα σπάνιο και εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο, ένα ηλιακό φωτοστέφανο 22 μοιρών.

Το ηλιακό φωτοστέφανο δημιουργείται όταν το ηλιακό φως διαθλάται στους κρυστάλλους του πάγου που αιωρούνται στον ουρανό.

Δείτε το βίντεο

Ο Λούντβιχ Λουντίν δημοσίευσε το βίντεο στο Facebook όπου το παρακολούθησαν πάνω από 5 εκατομμύρια θεατές.

Το ηλιακό φωτοστέφανο είναι η παγωμένη εκδοχή του ουράνιου τόξου με την κύρια διαφορά ότι το φως διαχέεται στους κρυστάλλους του πάγου και όχι σε σταγονίδια νερού.

Τα φωτοστέφανα δημιουργούνται από την διάθλαση, την αντανάκλαση ή την διάσπαση του φωτός στους κρυστάλλους πάγου που υπάρχουν στον αέρα.

Οι κρύσταλλοι πρέπει να είναι προσανατολισμένοι και στην σωστή θέση για να εμφανιστεί το φωτοστέφανο.

Ονομάζεται φωτοστέφανο 22 μοιρών καθώς αυτή είναι κατά προσέγγιση η ακτίνα του δακτυλίου που μπορεί να σχηματιστεί γύρω από τον ήλιο ή την σελήνη.

Ο κάθε άνθρωπος βλέπει ένα ξεχωριστό φωτοστέφανο που δημιουργείται από συγκεκριμένους κρυστάλλους. Οπότε, δυο άνθρωποι που κάθονται δίπλα δίπλα βλέπουν διαφορετικά φωτοστέφανα.

Τα φωτοστέφανα μπορούν να δημιουργηθούν και γύρω από την σελήνη, αλλά επειδή το σεληνιακό φως δεν είναι πολύ λαμπερό τα σεληνιακά φωτοστέφανα είναι συνήθως άχρωμα.

Τα εντυπωσιακά πλάνα τραβήχτηκαν από έναν σκιέρ στην πόλη Βεμντάλεν στην κεντρική Σουηδία.

[dailymail]

Δείτε επίσης:  18 Παλιές φωτογραφίες που θα σας ανατριχιάσουν μόλις τις δείτε και Όχι τυχαία.
Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.
loading...

Πώς να κάνετε το παιδί να ακούει χωρίς δεύτερη κουβέντα!

Εννέα Φοιτητές είχαν πάει για σκι στο “Βουνό του Θανάτου”και δεν επέστρεψαν ποτέ. 56 Χρόνια μετά, η εξαφάνιση τους αποτελεί ακόμη μυστήριο για τους ερευνητές.