Προειδοποιητικά σημάδια του εγκεφαλικού επεισοδίου

Κάθε χρόνο, 15 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υποφέρουν από εγκεφαλικό επεισόδιο, τη δεύτερη αιτία θανάτου μετά από 60 χρόνια. Ευτυχώς, είναι σε μεγάλο βαθμό να προληφθεί και υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να βοηθήσει να πιάσει νωρίς.

Επίσης γνωστό ως εγκεφαλικό επεισόδιο, εγκεφαλικό επεισόδιο, εγκεφαλικό επεισόδιο ή εγκεφαλικό έμφραγμα, εγκεφαλικό επεισόδιο λαμβάνει χώρα όταν η ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο διακόπτεται είτε λόγω απόφραξης σε ένα αιμοφόρο αγγείο στον εγκέφαλο ή εξαιτίας της ρήξης του ενός εξ αυτών. Δεδομένου ότι το αίμα μεταφέρει το οξυγόνο στον εγκέφαλο δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς αυτήν. Κάθε άτομο επηρεάζεται διαφορετικά, ανάλογα με το ποιο μέρος του εγκεφάλου που υπέστη ζημιές.

Δείτε επίσης:  Μια θεραπεία που απαλύνει τον πονόδοντο γρήγορα και εύκολα με αυτά τα δύο συστατικά

Τα καρδιαγγειακά ατυχήματα είναι συχνά μπορούν να προληφθούν. Δεν είναι το κάπνισμα, η διατήρηση υγιούς σωματικού βάρους και τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης είναι μερικοί από τους τρόπους που μπορούν να μετριάσουν τον κίνδυνο, σύμφωνα με τον Δρ Ralph Sacco, Miller School of Medicine, University of Miami, Ηνωμένες Πολιτείες.

Συμπτώματα εγκεφαλικού επεισοδίου ποικίλλουν ανάλογα με την περιοχή του εγκεφάλου που επηρεάζονται, αλλά συνήθως περιλαμβάνουν μούδιασμα ή πτώση του προσώπου, του βραχίονα αδυναμία (είτε) και δυσκολία στην ομιλία. Μπορείτε επίσης να παρουσιάζετε επίμονο πονοκέφαλο, ξαφνική ζαλάδα, δυσκολία στο περπάτημα, δυσκολία να δει και σύγχυση.

Δείτε επίσης:  15 Σούπερ Τροφές που θα σας βοηθήσουν να Καταπολεμήσετε αποτελεσματικά τις Αϋπνίες και να αποκτήσετε Ενέργεια με Φυσικό Τρόπο

Αν κάποιος έχει αυτά τα συμπτώματα, θα πρέπει να ζητήσετε αμέσως ιατρική βοήθεια, ακόμα και αν τα συμπτώματα εξαφανίζονται.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.
loading...

Γιαουρτογλυκό με μπισκότα και βύσσινο

Δέκα πράγματα που θα συμβούν στο σώμα σας αν περπατάτε κάθε μέρα