Παράξενο δέντρο «ματώνει» όταν κόβεται

Στο μεγαλύτερο νησί της Υεμένης ,στην Socotra, ευδοκιμεί ένα το δέντρο Dracaena cinabar ή αλλιώς “ματωμένο δέντρο” .Το δέντρο αυτό είναι γνωστό τόσο για το σχήμα του που θυμίζει ομπρέλα, αλλά και γιατί διαθέτει ένα ακόμη μοναδικό χαρακτηριστικό…

Συγκεκριμένα, όταν κοπεί ο κορμός του δέντρου, τότε αυτό ματώνει …ενώ το υγρό αυτό όταν ξεραθεί χρησιμοποιείται από τους ντόπιους ως μπογιά. Μάλιστα, αναφέρεται ότι το υγρό αυτό έχει θεραπευτικές ιδιότητες, και πιθανολογείται ότι μπορεί να γιατρέψει χρόνιες ασθένειες.

Το εκπληκτικό αυτό δέντρο αυτό ,ανήκει στα προστατευόμενα είδη, διότι δεν ευδοκιμεί πουθενά αλλού στον κόσμο και υπάρχει κίνδυνος εξαφάνισής του τα επόμενα χρόνια…
36169e8bb3ec912af8446214a09bc7be_XL

E7GXkdc
via

Δείτε επίσης:  Πως να Κάνετε Εμβολιασμό (Μπόλιασμα) σε Καρποφόρα Δέντρα στον Κήπο Σας (Μέρος Α’)
Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.
loading...

Τι κοιτάζουν οι άντρες πάνω σου για να σε θεωρήσουν seχy

Πατέρας τρομαγμένος από την κατάσταση υγείας της κόρης τους εγκατέλειψε. 21 Χρόνια Αργότερα η νεαρή γυναίκα πλέον εκπλήσσει τους πάντες!