Θα τολμούσατε να φάτε “αυγά ενός αιώνα”;

Το σκουροπράσινο χρώμα του κρόκου και το ασπράδι που έχει γίνει σαν ζελέ καφέ χρώματος μάς κάνει να πιστεύουμε ότι αυτά τα αβγά όντως είναι 100 ετών, αν και στην πραγματικότητα είναι μόλις λίγων μηνών. Είναι ένα παραδοσιακό φαγητό στην Κίνα, όπου τα αποκαλούν “αυγά 100 ετών” ή “αυγά ενός αιώνα” ή “αυγά 1000 ετών”.

Πρόκειται για ένα παράξενο φαγητό που γίνεται από αβγά πάπιας, κότας ή ορτυκιού, τα οποία διατηρούνται σε ένα ειδικό μείγμα για αρκετές εβδομάδες ή και μήνες, μέχρι ο κρόκος να γίνει σκούρος πράσινος με κρεμώδη υφή και μυρωδιά θείου και αμμωνίας (όπως μυρίζουν συνήθως τα χαλασμένα αυγά), ενώ το ασπράδι να γίνει ένα σκούρο καφέ ζελέ με ελαφρώς αλμυρή γεύση.

Τα “αυγά του αιώνα” τρώγονται είτε σκέτα είτε ως συνοδευτικό ή ορεκτικό, ενώ κάποιοι τα προσθέτουν ως βασικό υλικό σε διάφορα κυρίως πιάτα.

yearsegg2

yearsegg3

yearsegg4

yearsegg5

via

Δείτε επίσης:  20 Σκληρές φωτογραφίες που θα σας κάνουν να χάσετε την πίστη σας στο ανθρώπινο είδος!
Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.
loading...

Τι κάνουμε εάν σπάσει θερμόμετρο υδραργύρου

Φτιάξτε Λαχταριστό Σουφλέ Σοκολάτας που λιώνει στο στόμα! Μια συνταγή πολύ εύκολη!