Δυο απλά κόλπα για να μην μυρίζει άσχημα η καμπίνα του αυτοκινήτου σας

Η θερμοκρασία ανεβαίνει, και έρχεται και η ανάγκη για χρήση του air condition στο αυτοκίνητο… Τις περισσότερες φορές το air condition μυρίζει άσχημα όταν το επαναλειτουργούμε.

Επίσης, με τα παράθυρα κλειστά, η καμπίνα του αυτοκινήτου δεν αερίζεται επαρκώς και έτσι αυξάνονται γενικότερα οι δυσάρεστες οσμές που «ποτίζουν» την ταπετσαρία και τα καθίσματα.

Δυο, όμως, πολύ απλά «κόλπα» για να ξεφορτωθείτε αυτές τις οσμές είναι τα ακόλουθα:

1. Ανοίξτε το καπό του αυτοκινήτου, εντοπίστε την εισαγωγή αέρα (συνήθως είναι κοντά στο παρμπρίζ) και, με τον ανεμιστήρα στο αυτοκίνητο εν λειτουργία, ψεκάστε με ένα απλό αποσμητικό αέρα, από εκείνα που ενδεχομένως χρησιμοποιείτε στο σπίτι. Ο καπνός και άλλα σωματίδια που παραμένουν για καιρό μέσα στους σωλήνες, προκαλούν έντονη δυσοσμία.

Δείτε επίσης:  Πώς να βάλετε 900 ευρώ στην ακρη χωρίς καν να το καταλάβετε

2. Προμηθευτείτε λίγο ενεργό κάρβουνο, όμοιο με εκείνο που χρησιμοποιείται για πολλά φίλτρα καθαρισμού. Μπορείτε να το βρείτε σε πολλά καταστήματα, όπως σε pet shop με ενυδρεία, αφού το ενεργό κάρβουνο υπάρχει μέσα στα φίλτρα του νερού.

Βάλτε μια γεμάτη χούφτα από κάρβουνο μέσα σε ένα διαμπερές σακουλάκι, ή σε ένα πλαστικό σακουλάκι που έχετε ανοίξει μερικές τρύπες, και αφήστε το μέσα στην καμπίνα των επιβατών του αυτοκινήτου.

Δείτε επίσης:  ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ-Πέντε πράγματα που δεν πρέπει να καθαρίζεις με χαρτί κουζίνας ποτέ-Ποτέ όμως...

Μετά από μερικές ημέρες, θα προσέξετε ότι οι οσμές έχουν μειωθεί.

Το ενεργό κάρβουνο έχει την ιδιότητα να απορροφά τις οσμές από τον περιβάλλοντα χώρο.

via


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.

16χρovη Bγάζει τη μπλoύζα της στην Παραλία. Τότε η Γυναίκα που καθόταν δίπλα της Παρατηρεί ΚΑΤΙ Μοναδικό..!

Η NASA επιβεβαίωσε ότι ο μύθος του Οδυσσέα υπήρξε στην πραγματικότητα!