Γιατί η βασίλισσα Ελισάβετ, ενώ πήγε σε 196 χώρες, δεν επισκέφθηκε ποτέ την Ελλάδα

Ως μονάρχης της Μεγάλης Βρετανίας, η βασίλισσα Ελισσάβετ έχει ταξιδέψει πολύ. Τόσο πολύ για την ακρίβεια που έχει επίσημα επισκεφθεί 120 από 196 χώρες, καλύπτοντας έτσι το μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας του πλανήτη.

Υπάρχει όμως μια βασική παράλειψη στο ημερολόγιο της και είναι πολύ πιο κοντά στην καρδιά της απ’ ό,τι κανείς θα πίστευε – με περισσότερους τρόπους από έναν.

Η βασίλισσα δεν έχει επισκεφθεί ποτέ την Ελλάδα στα 64 χρόνια της στο θρόνο. Και ενώ μια τέτοια παράλειψη μπορεί να φαντάζει παράξενη, μιας και αποτελεί έναν από τους αγαπημένους προορισμούς των Βρετανών παραθεριστών, το γεγονός καθίσταται πιο περίεργο από το γεγονός ότι εδώ γεννήθηκε ο σύζυγός της, πρίγκιπας Φίλιππος.

Γιατί λοιπόν η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν έχει ακόμα επισκεφθεί της χώρα μας που απέχει μόλις τρεις ώρες μακριά από τη Μεγάλη Βρετανία;

Δείτε επίσης:  7 Προϊόντα που Όλοι καταναλώνουμε καθημερινά και περιέχουν Σπέρμα και Ούρα.

Ο 92χρονος σύζυγος της βασίλισσας έχει να επίσης να πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα από το 1950, όταν ακόμα και οι δυο τους ήταν νεότατοι. Πάντως σίγουρα η Ελισάβετ δεν έχει επισκεφθεί τη χώρα μας ούσα βασίλισσα.

Το 1950 πάντως, κατά την επίσκεψή της, βρέθηκε εκεί μετά από επιθυμία του εξαδέλφου του συζύγου της, του βασιλιά Παύλου (πατέρα του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου).

Σύμφωνα με τον ιστορικό Hugo Vickers, σε συνέντευξη του στη Daily Mirror το 2016, ο πρίγκιπας Φίλιππος είναι «τεχνικά» Έλληνας πρίγκιπας αλλά όπως λένε πηγές: «Ο Πρίγκιπας Φίλιππος δεν αγαπά την Ελλάδα, γιατί πέρασαν τον πατέρα του από δίκη, και θα μπορούσε να είχε εκτελεστεί. Το 1922 όταν ο Φίλλιπος ήταν ακόμη μωρό, η οικογένεια του επέλεξε να διαφύγει στο εξωτερικό γιατί ο πατέρας του, στρατηγός εκείνη του εποχή του ελληνικού στρατού, επέστρεψε στην Ελλάδα μετά τη βαριά ήττα στη Μικρασιατική εκστρατεία που οδήγησε στην καταστροφή της Σμύρνης, το θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπινων ζωών και τον ξεριζωμό 1,5 εκατομμυρίου Ελλήνων από τη Μικρά Ασία, για την οποία, όπως ήταν λογικό, κρίθηκε υπέυθυνος.

Δείτε επίσης:  Απίστευτο: Μάθε γιατί οι Ινδιάνοι έχουν μακριά μαλλιά! Η απάντηση ξεπερνάει κάθε φαντασία…

Η οικογένεια διέφυγε στη Γαλλία, όπου προκειμένου να κρύψουν τη ντροπή που έφερε το όνομα τους άλλαξαν το όνομα τους σε Μάουντμπάτεν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σύζυγος της βασίλισσας της Αγγλίας γεννήθηκε από την Ελληνική και τη Δανική βασιλική οικογένεια το 1921 στην Κέρκυρα.

Από την άλλη πλευρά, ο Βίκερς πιστεύει ότι ο βασικός λόγος απουσίας ταξιδιού της βασίλισσας στην Ελλάδα είναι ότι δεν έχει λάβει ποτέ επίσημη πρόσκληση από κάποιον Έλληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

BBC newsbomb] [iefimerida


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.
loading...

Αυτά είναι τα καλά αυγά. Τα υπόλοιπα δεν πρέπει να τα φάτε ειδικά αν έχετε μικρό παιδί.

Εξαιρετικά μπερδεμένος χορτοφάγος που κατανάλωσε σαρκοφάγο φυτό