Crete, Greek Islands, Greece
in

Η Ελλάδα ανάμεσα στις 20 καλύτερες χώρες που πρέπει να επισκεφτεί κανείς στη ζωή του

Η Condé Nast Traveler δημοσίευσε τα ετήσια βραβεία των αναγνωστών της σχετικά με τους αγαπημένους προορισμούς των ταξιδιωτών και για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, η Ιταλία βρίσκεται στην πρώτη θέση. Φυσικά η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα με τις καλύτερες χώρες που πρέπει να επισκεφτεί κάποιος στη ζωή του.

Τα βραβεία αυτά βασίζονται σε κριτικές και απόψεις που έχουν μοιραστεί πάνω από 128.000 αναγνώστες.

20. Μαρόκο

The town of Boumalne Dades, in the High Atlas Mountains of Morocco.  The majority of the buildings, in this town of ~11,000, had a distinctive pink hue which really gets accentuated in the light of dusk. i accidentally tweaked the camera and activated the miniature effect.  I was actually pleased with the surprise result.

Αγορές μπαχαρικών, υπέροχα τοπία και μία υπέροχη κουζίνα που συνδυάζει την Αραβική, την Αφρικανική, την Περσική και την Γαλλική.

19. Καναδάς

Roatrip through Canada

Πρόκειται για μία χώρα που μπορεί να συνδυάσει το κάμπινγκ στα δάση, μέχρι την ζωή σε πανάκριβα ξενοδοχεία.

18. Ιαπωνία

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το Τόκιο, το Κιότο και η Οσάκα, είναι μόνο λίγα από τα υπέροχα μέρη που μπορεί να επισκεφτεί κανείς στην Ιαπωνία.

17. Ιρλανδία

This is a free picture released under Creative Commons Attribution 2.0 Generic. Feel free to use and share this picture but please give me credit linking my website or my Flickr account. More info about me on www.pixael.com. If you like my pictures please like my Facebook page (https://www.facebook.com/giuseppemilophoto) or follow me on Twitter (https://twitter.com/pixael_com) and Instagram (http://instagram.com/pixael). Thanks!

Ξενοδοχεία σε μορφή κάστρων, παραδοσιακές παμπ και εξοχή, η Ιρλανδία είναι μία χώρα που ερεθίζει όλες τις αισθήσεις.

16. Πορτογαλία

Idyllic beach landscape at Lagos, Algarve, (Portugal)

Μια μικρή αλλά δυνατή χώρα με χαρακτηριστική κουλτούρα και κουζίνα. Ειδικά το καλοκαίρι, η Πορτογαλία μπορεί άνετα να συναγωνιστεί τη γειτονική Ίμπιζα.

15. Μεξικό

o-MEXICO-570

Τα τελευταία χρόνια το Μεξικό έχει μπει για τα καλά στο παιχνίδι του γαστρονομικού τουρισμού, με τρία εστιατόρια της χώρας να βρίσκονται στη λίστα με τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου.

14. Ολλανδία

o-NETHERLANDS-570

Ξεχάστε όσα γνωρίζετε για την Ολλανδία. Εκτός από έντονη νυχτερινή ζωή, η Ολλανδία έχει πανέμορφες πόλεις, μουσεία και γραφικά εξοχικά τοπία.

13. Σρι Λάνκα

o-SRI-LANKA-570

Εάν νιώθετε «χαμένη» αυτή είναι η χώρα που θα μπορέσετε να «βρείτε» τον εαυτό σας.

12. Βιετνάμ

Rice terraces are seen in Mu Cang Chai district, Yen Bai province, Vietnam on Sunday, Sept. 27, 2015. On the mountains between 1,000 and 2,000 meters above the sea level, ethnic Hmong farmers have been growing rice on the terraced fields for hundreds of years. (AP Photo/Hau Dinh)

Ο σεφ Anthony Bourdain έχει πει ότι το ταξίδι του στο Βιετνάμ του άλλαξε τη ζωή. «Έμοιαζε σαν να είναι από άλλο πλανήτη. Ένας νόστιμος κόσμος που με τράβηξε και δεν με άφηνε να φύγω».

11. Νότια Αφρική

o-SOUTH-AFRICA-570

Μία χώρα με πάρα πολλές επιλογές. Από σαφάρι στο Kruger National μέχρι οινογνωσία στους αμπελώνες του Franschhoek, η Νότια Αφρική συνδυάζει την άγρια φύση με το αστικό τοπίο αρμονικά.

10. Ινδία

o-INDIA-570

Από τις αμμουδιές στην παραλία του Goa μέχρι τις σπηλιές των Βουδιστών στο Ajanta, όλα όσα μπορεί να δει κανείς στην δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη χώρα του κόσμου είναι ατελείωτα.

9. Τουρκία

o-TURKEY-570

Έχει τόσες γειτονιές και τοπία που μπορείτε να εξερευνήσετε που ένα ταξίδι στην Τουρκία μπορεί να ικανοποιήσει όλα τα γούστα.

8. Ταϊλάνδη

o-THAILAND-570

Είτε είστε αποφασισμένοι να δοκιμάσετε όλα τα πιάτα της Μπανγκόκ, είτε να περάσετε από όλα το Πουκέτ, η Ταϊλάνδη θα σας κερδίσει με την έντονη κουλτούρα της, την εξωτική της κουζίνα και τα διάσημα θέρετρά της.

7. Νέα Ζηλανδία

Milford Sound

Πρόκειται για ένα προορισμό που θα προτιμήσουν όσοι αγαπούν την περιπέτεια.

6. Αυστραλία

o-AUSTRALIA-570

Η Μελβούρνη έχει χαρακτηριστεί ως η καλύτερη πόλη για να ζήσει κανείς, οπότε είναι και ένας καταπληκτικός προορισμός για να επισκεφτεί κανείς.

5. Ελλάδα

Crete, Greek Islands, Greece

Οι αναγνώστες της Condé Nast Traveler, χαρακτήρισαν την Αθήνα μία από τις πόλεις που πρέπει να έχει κανείς το νου του το 2015. Παρά την οικονομική κρίση και τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις, η Ελλάδα έχει να προσφέρει καινούρια μουσεία, εξαιρετικά ξενοδοχεία και καταστήματα και μία γενική πολιτιστική άνθηση στο κέντρο της πόλης. Για τους τουρίστες, τα πεντακάθαρα νερά και το καλό κλίμα θα είναι πάντα ένα σημαντικό δέλεαρ για να επισκεφτούν την χώρα μας.

4. Ισπανία

Family at outdoor meal table in yard

Από τότε που το εστιατόριο elBulli στην Καταλονία, βρίσκεται στην πρώτη θέση με τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, η Ισπανία έχει γίνει διάσημη για την γαστρονομία της.

3. ΗΠΑ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αντιθέσεις, τεχνολογία, πολιτισμός, κουλτούρα, γαστρονομία, κάθε πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών έχει να προσφέρει και κάτι διαφορετικό στον ταξιδιώτη.

2. Γαλλία

Cafe, Rue Mouffetard, Paris

Η χώρα που μας χάρισε τα καμπαρέ, τη σαμπάνια και πολλά διαφορετικά τυριά, θεωρείται μία από τις πιο ρομαντικές χώρες του κόσμου.

1. Ιταλία

Houses near harbor with people walking on path way

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στα μακαρόνια, την πίτσα και τους χαρούμενους ανθρώπους; Όχι, πολλοί, όπως φαίνεται από το γεγονός ότι οι αναγνώστες της Condé Nast Traveler, ψήφισαν την Ιταλία για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ως την καλύτερη χώρα για να επισκεφτεί κανείς.

via

Ένας Πυροσβέστης έσωσε τη ζωή ενός μικρού μωρού πριν 17 χρόνια. Την ξαναβρήκε μετά από τόσα χρόνια …

Τέλος η οδήγηση τη νύχτα: Ποιοι δε θα μπορούν να κάθονται πίσω από το τιμόνι – Το πρóστιμο