in ,

Ήθελε να γίνει Αδύνατη για να Αρέσει «στο σχολείο». Όταν είδε το Χάρο με τα Μάτια της, Κατάλαβε το Λάθος της.

H Elle Lietzow, 17 χρονών τότε, αρνήθηκε ακόμα και νερό να πιει. Μετά από μια βδομάδα λιποθύμησε και όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, οι νοσοκόμες και οι γιατροί ήταν έκπληκτοι που ζούσε ακόμα.

Τα δάχτυλα των ποδιών και των χεριών της δεν αιματώνονταν καλά και τα νύχια της είχαν γίνει μαύρα και έσπαζαν εύκολα.

Τα μακρυά μαλλιά της έπεφταν και η περίοδός της είχε σταματήσει.3343

4303

5269

Παραδέχεται πως προσπαθούσε να χάσει βάρος για να γίνει πιο δημοφιλής στο σχολείο. «Φοβόμουν ότι άμα πάρω ξανά κιλά θα έχανα τους φίλους μου.»

Στο παρελθόν είχε υπάρξει θύμα bullying λόγω παραπανίσιων κιλών, κάτι το οποίο αναμφίβολα βοήθησε στη δημιουργία της κατάστασής της.

Μόλις μπήκε στην ομάδα κολύμβησης και ακολούθησε ένα αυστηρό πρόγραμμα, έχασε το περιττό βάρος και απέκτησε έτσι αρκετούς φίλους

Παρόλο όμως που είχε πολύ καλές προοπτικές με την κολύμβηση, στα 15 της αποφάσισε να τα παρατήσει και να συγκεντρωθεί στο σχολείο και στους φίλους της.

6248

7231

8225Σταδιακά άρχισε πάλι να παίρνει βάρος και η οικογένειά της της το υπενθύμιζε συνεχώς, κάτι που την οδήγησε στο να το ρίξει στη σοκολάτα και στα παχυντικά γλυκά.

«Τιμωρούσα το σώμα μου. Δεν ήθελα να πάρω ξανά κιλά και οι φίλοι μου φαίνονταν πολύ νευριασμένοι και απογοητευμένοι.»

«Μισούσα το πως ένιωθα. Δεν ήθελα να βγω από το σπίτι. Είχα φτάσει στα 80 κιλά, όταν αποφάσισα να τα χάσω ξανά.»9196

Από εκεί που έτρωγε πολύ, σταμάτησε να τρώει απότομα. Μέσα σε λίγους μήνες είχε χάσει 40 κιλά.

Είχε γίνει πολύ αδύναμη και δεν μπορούσε ούτε στο σχολείο να πάει. Αλλά και πάλι δεν είχε καταλάβει πόσο κακό έκανε στον εαυτό της.

Αλλά δεν έκλεινε μόνο το σώμα της, η σχέση της με τους γονείς και τους φίλους της ήταν σε μεγάλο κίνδυνο, λόγω των ψεμάτων που αναγκαζόταν να τους λέει συνεχώς. Σε μία απεγνωσμένη προσπάθεια να χάσει βάρος, σταμάτησε να τρώει και να πίνει το οτιδήποτε.

Μετά από μία εβδομάδα χωρίς φαγητό και νερό πήγε να βάλει ένα ποτήρι να πιει γιατί διψούσε πολύ. Με το που ήπιε τη πρώτη γουλιά, το σώμα της άρχισε να συσπάται και βίωσε τη χειρότερη κρίση της ζωής της.

Ξύπνησε μετά από λίγο στο πάτωμα του μπάνιου και συνειδητοποίησε ότι χρειαζόταν βοήθεια.

«Δεν είχα άλλη ενέργεια. Ήξερα ότι πέθαινα.»10202

11210

12182

13136Ήθελε να γίνει Αδύνατη για να Αρέσει «στο σχολείο». Όταν είδε το Χάρο με τα Μάτια της, Κατάλαβε το Λάθος της.

Αφού εξομολογήθηκε στην μητέρα της την αλήθεια, μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο. Τα νεφρά και το συκώτι της είχαν σταματήσει να λειτουργούν.

Με μόλις 35 κιλά βάρος, το προσωπικό δεν πίστευε ότι ζούσε ακόμα. Κατάλαβε ότι έπρεπε κάτι να αλλάξει.

Πλέον τρώει ισορροπημένα και έχει αρχίσει να βρίσκει τον εαυτό της. Προσπαθεί να εμπνεύσει και άλλες κοπέλες που αντιμετωπίζουν παρόμοια κατάστασή.

«Ένα μήνυμα που θέλω να δώσω σε όσες πάσχουν από νευρική ανορεξία, είναι ότι μόνο εσύ μπορείς να σώσεις τον εαυτό σου. Πρέπει να αλλάξεις και να διαλέξεις τη ζωή.»

Credit: dailymail.co.uk

Ο Νιγηριανός Billy Elliot: Υποτροφία σε 11χρονο μετά απο βιντεο που έγινε viral

Άγιος Λουκάς ο ιατρός: Το τριαντάφυλλο δε μιλάει, αλλά μοσχοβολάει δυνατά