in

Έρευνα: Ο πιο φιλάρεσκος λαός στον πλανήτη! Ποιας χώρας οι κάτοικοι περιποιούνται περισσότερο τον εαυτό τους

Οι Ιταλοί κατέχουν τα πρωτεία παγκοσμίως όσον αφορά στην προσωπική περιποίηση (μπάνιο, ξύρισμα, ντύσιμο, μαλλιά, μέικαπ), περνώντας κατά μέσο όρο πεντέμισι ώρες την εβδομάδα επιδιδόμενοι στις σχετικές δραστηριότητες, σύμφωνα με έρευνα της GfK σε 22 χώρες. Ακολουθούν οι Αργεντινοί και οι Αμερικανοί, με 5 ώρες και 15 λεπτά την εβδομάδα.

Από την άλλη, οι Κινέζοι περνούν κάτω από 3 ώρες την εβδομάδα κατά μέσο όρο, οι Νοτιοκορεάτες μόλις πάνω από 3 ώρες και 15 λεπτά και οι Ιάπωνες μόλις πάνω από τρεισήμισι ώρες.

Άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα είναι τα εξής:

  • Οι γυναίκες περνούν κατά μέσο όρο 5 ώρες την εβδομάδα σε προσωπική περιποίηση, ενώ οι άνδρες μόλις πάνω από 3.
  • Ο πιο κοινός λόγος, τον οποίο ανέφερε το 60% των 27.000 συμμετεχόντων στη μελέτη, ήταν «να νιώθουν καλά με τον εαυτό τους». Ακολουθεί η επιθυμία να κάνει κάποιος καλή εντύπωση σε άτομα που συναντά για πρώτη φορά (44%) και μετά η επιθυμία να δοθεί καλό παράδειγμα στα παιδιά (40%). Αν και η τριάδα είναι η ίδια και για τους άνδρες και για τις γυναίκες, ο πρώτος λόγος έχει υψηλότερο ποσοστό στις γυναίκες (67% έναντι 52%).
  • Ωστόσο, τα κίνητρα αλλάζουν με το πέρασμα του χρόνου: Για αυτούς κάτω των 30, η καλή εντύπωση στα άτομα που συναντά κανείς για πρώτη φορά και η καλή εντύπωση στα άτομα του άλλου φύλου ή αυτούς/ αυτές που βρίσκει ελκυστικούς/ ελκυστικές βρίσκονται στη 2η και την 3η θέση αντίστοιχα. Για αυτούς άνω των 30, το καλό παράδειγμα στα παιδιά βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Στους άνω των 50, στην τρίτη θέση βρίσκεται η ευχαρίστηση του/ της συντρόφου.

Οι χώρες με τις οποίες ασχολήθηκε η έρευνα ήταν η Αργεντινή, η Αυστραλία, το Βέλγιο, η Βραζιλία, ο Καναδάς, η Κίνα, η Τσεχία, η Γαλλία, η Γερμανία, το Χονγκ Κονγκ, η Ιταλία, η Ιαπωνία, το Μεξικό, η Ολλανδία, η Πολωνία, η Ρωσία, η Νότια Κορέα, η Ισπανία, η Σουηδία, η Τουρκία, η Μ. Βρετανία και οι ΗΠΑ.

via

Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: “Ο ματωμένος Μάρτιος των γυναικών”

Ανεκτίμητο: Ο αγενής πελάτης δεν είχε ιδέα τι τον περίμενε!