5 λόγοι για τους οποίους το βασικό χρώμα των αεροπλάνων είναι το λευκό


Αυτοί είναι πέντε λόγοι που το εξηγούν…

► 1. Διατηρεί το χρώμα του καλύτεραlogoi-pou-vasiko-xrwma-aeroplanwn-einai-leuko-1

Λόγοι για τους οποίους το βασικό χρώμα των αεροπλάνων είναι το λευκό (1)

Τα σκούρα χρώματα φθείρονται περισσότερο όταν εκτίθενται στον ήλιο αλλά το λευκό θέλει περισσότερο χρόνο για να χάσει τη λάμψη του. Τα σκούρα χρώματα φθείρονται όταν εκτίθενται περισσότερο στον ήλιο και όταν μιλάμε για τα ταξίδια στον αέρα μιλάμε για μεγαλύτερη εγγύτητα με τις ακτινοβολίες UV.

Το λευκό είναι ένα χρώμα που είναι εύκολο να διατηρηθεί και συγκριτικά φαίνεται καλύτερο από ό, τι τα άλλα χρώματα, όταν φθείρεται.

► 2. Περισσότερα χρώμα, περισσότερο κόστοςlogoi-pou-vasiko-xrwma-aeroplanwn-einai-leuko-2

Λόγοι για τους οποίους το βασικό χρώμα των αεροπλάνων είναι το λευκό (2)

Είναι γεγονός ότι όσα περισσότερα χρώματα θέλει να χρησιμοποιήσει μια εταιρεία για να βάψει ένα αεροπλάνο, τόσο περισσότερα χρήματα θα ξοδέψει. Το βάψιμο ενός αεροσκάφους μπορεί να κοστίσει από 50 έως 200 χιλιάδες δολάρια, οπότε το κάθε επιπλέον χρώμα αυξάνει τον προϋπολογισμό.

► 3. Το λευκό έχει ακραία θερμικά πλεονεκτήματαlogoi-pou-vasiko-xrwma-aeroplanwn-einai-leuko-3

Λόγοι για τους οποίους το βασικό χρώμα των αεροπλάνων είναι το λευκό (3)

Η επιστήμη δείχνει ότι άλλα χρώματα απορροφούν περισσότερο τα μήκη κύματος του φωτός και έτσι κάνει το αντικείμενο θερμότερο σύντομα, σε αντίθεση με το λευκό, που αντανακλά όλα τα άλλα μήκη κύματος του φωτός και έτσι το φως δεν μετατρέπεται σε θερμότητα. Αυτό σημαίνει ελαφρώς πιο δροσερές καμπίνες.

► 4. Το λευκό είναι πιο «ορατό»logoi-pou-vasiko-xrwma-aeroplanwn-einai-leuko-4

Λόγοι για τους οποίους το βασικό χρώμα των αεροπλάνων είναι το λευκό (4)

Οποιαδήποτε διάβρωση, ρωγμή ή σπάσιμο μπορεί πιο εύκολα να εντοπιστεί στο λευκό χρώμα. Επιπλέον, μπορεί πιο εύκολα να εντοπιστεί το ίδιο το σκάφος από το έδαφος στον ουρανό.

► 5. Επηρεάζει λιγότερο την αξία μεταπώλησηςlogoi-pou-vasiko-xrwma-aeroplanwn-einai-leuko-5

Λόγοι για τους οποίους το βασικό χρώμα των αεροπλάνων είναι το λευκό (5)

Αν ένα αεροπλάνο είναι βαμμένο σε ένα χρώμα άλλο χρώμα, αυτό μπορεί να επηρεάσει την αξία μεταπώλησής του στο μέλλον. Οι ιδιοκτήτες πρέπει να βελτιώσουν την εικόνα ενός αεροπλάνου και στη συνέχεια να το πουλήσουν. Αλλά με το λευκό, απλώς αλλάζοντας το όνομα και το λογότυπο της εταιρείας θα μπορούσε να πουληθεί εύκολα.

Πηγή: Newsbeast.gr

Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας. Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.