in

Υποφέρετε από ημικρανίες; Βάλτε μια μπανάνα στο μέτωπο σας και αποχαιρετίστε τον πονοκέφαλο

Περισσότεροι από 47 εκατομμύρια Αμερικανοί γνωρίζουν τον πόνο της ημικρανίας. Ο πόνος, η ναυτία, η ευαισθησία στο φως, η ένταση στο λαιμό και την πλάτη, είναι συμπτώματα στα οποία πολλοί είναι εξοικειωμένοι. Αν και υπάρχουν πολλά φάρμακα, όπως η ασπιρίνη, πολλές φορές δεν κάνουν δουλειά, αντίθετα, ανακατεύουν το στομάχι και επιβαρύνουν την κατάσταση. Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετές φυσικές θεραπείες οι οποίες θα σας βοηθήσουν ν’ ανακουφιστείτε γρήγορα από τους πονοκεφάλους.

Έλαιο λεβάντας

Βράστε έξι φλιτζάνια νερό και προσθέστε περίπου οκτώ σταγόνες έλαιο λεβάντας για να δημιουργήσετε έναν χαλαρωτικό ατμό που ανακουφίζει από τους πονοκεφάλους καθώς τον εισπνέετε. Μπορείτε επίσης να κάνετε μασάζ με μερικές σταγόνες έλαιο λεβάντας απευθείας στους κροτάφους σας.

Βάλσαμο

Το βάλσαμο παρέχεται συχνά ως συμπλήρωμα, αλλά είναι επίσης διαθέσιμο και ως τσάι. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση βάλσαμου μπορεί να αποτρέψει και να θεραπεύσει τις ημικρανίες.

Μπανάνα & Κρύες Κομπρέσες

Βάλτε μια κρύα κομπρέσα στο κεφάλι και το λαιμό σας όταν έχετε ημικρανίες. Τοποθετήστε μια φλούδα μπανάνας στο μέτωπό σας, μαζί με την κομπρέσα. Το δέρμα σας θα απορροφήσει επιπλέον κάλιο, και θα νιώσετε καλύτερα πολύ γρήγορα.

Καφεΐνη

Αν πάσχετε από ημικρανίες, ίσως ήδη γνωρίζετε ότι η καφεΐνη μπορεί να σταματήσει τον πόνο. Στην πραγματικότητα, πολλά αναλγητικά φάρμακα που στοχεύουν στους πονοκεφάλους περιλαμβάνουν την καφεΐνη ως δραστική ουσία. Από μόνη της, η καφεΐνη μειώνει τη φλεγμονή που μπορεί να προκαλέσει μια ημικρανία. Όταν συνδυάσετε την καφεΐνη με ένα χάπι για τον πονοκέφαλο, θα αισθανθείτε ανακούφιση γρηγορότερα, και η δράση του θα είναι 40 τοις εκατό πιο αποτελεσματική.

Λιναρόσπορος

Οι επαναλαμβανόμενες ημικρανίες που προκαλούνται από φλεγμονή μπορούν να αντιμετωπιστούν με την αύξηση της ποσότητας των ω-3 λιπαρών οξέων στη διατροφή μας. Ο αλεσμένος λιναρόσπορος και το λινέλαιο έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Δοκιμάστε να προσθέσετε αλεσμένο λιναρόσπορο στις σούπες ή στις σαλάτες σας, ή χρησιμοποιήστε λινέλαιο σαν βάση για σάλτσα σαλάτας.

Έλαιο βασιλικού

Το έλαιο βασιλικού λειτουργεί ως ένα φυσικό μυοχαλαρωτικό, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από πονοκεφάλους όταν αυτοί προκαλούνται από μυϊκούς πόνους. Χρησιμοποιήστε το λάδι βασιλικού στο μαγείρεμα αντί για ελαιόλαδο. Αυτό θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε τους μυς σας και θα σας ανακουφίσει από τις ημικρανίες.

Φαγόπυρο

Το φαγόπυρο είναι μια εξαιρετική πηγή ρουτίνης, ένα φλαβονοειδές που έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη φλεγμονή, η οποία είναι μια σημαντική αιτία της ημικρανίας.

Τζίντζερ

Το 2014, μια μελέτη έδειξε ότι το τζίντζερ μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από πονοκεφάλους και έχει λιγότερες παρενέργειες από ότι ένα κοινώς συνταγογραφούμενο φάρμακο. Το τζίντζερ έχει επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που προστατεύουν από την εμφάνιση πονοκεφάλων.

Εκτός από αυτές τις φυσικές θεραπείες, μπορείτε να κάνετε και κάποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής για να μειώσετε τη συχνότητα και τη σοβαρότητα των ημικρανιών σας. Οι διατροφικές αλλαγές μπορούν να βοηθήσουν, καθώς και ένας πιο χαλαρός τρόπος ζωής. Χαρίστε στον εαυτό σας ένα μασάζ. Δοκιμάστε γιόγκα ή διαλογισμό για να ανακουφιστείτε από την ένταση και το άγχος. Και την επόμενη φορά που θα έχετε πονοκέφαλο, αντί να βομβαρδίσετε τον οργανισμό σας με χάπια, δοκιμάστε πρώτα μια απ’ αυτές τις σπιτικές θεραπείες.

diaforetiko.gr

Τι θα συμβεί αν βάλετε απλώς ένα παγάκι σε αυτό το σημείο στο λαιμό σας ; Χρήσιμο!

«Μπούκες» Σπιτική οδοντόκρεμα για ολόλευκα και υγιή δόντια.