in

Υπνική παράλυση ή «Mόρα». Έχετε ξυπνήσει το Βράδυ και να μην μπορείτε να Κουνηθείτε; Δείτε τι σημαίνει…

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται περίπου 8 ώρες τη μέρα. Αυτό σημαίνει ότι περνάμε σχεδόν το ένα τρίτο της ζωής μας κοιμισμένοι. Είναι γνωστό ότι ένας καλός ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για τον υγεία και τη σωματική και πνευματική μας ισορροπία.

Ωστόσο, κάποιοι δυσκολεύονται να κοιμηθούν καλά ή ο ύπνος τους χαλάει από ένα παράξενο φαινόμενο που ονομάζεται παράλυση ύπνου.

Θέλεις να χάσεις τα περιττά σου κιλά και δεν μπορείς να διώξεις το λίπος; Έχεις ραγάδες που δεν λένε να φύγουν; Με αυτό το φοβερό τρόπο μπορείς πλέον να κάνεις τα πάντα… Δες εδώ
Συμβαίνει όταν το μυαλό σας ξυπνάει πριν από το σώμα. Αναπνέετε κανονικά, βλέπετε και καταλαβαίνετε τα πάντα γύρω σας, αλλά δεν μπορείτε να κουνηθείτε όσο κι αν προσπαθήσετε.

Η όλη εμπειρία είναι τρομακτική. Οι περισσότεροι αναφέρουν ότι ακριβώς πριν ξυπνήσουν ακούν έναν δυνατό θόρυβο ή κύματα να χτυπάνε στο κεφάλι τους, κάτι που τους ταρακουνάει και ξυπνάνε.

Άλλοι αναφέρουν ότι έχουν όντως προβλήματα αναπνοής και νιώθουν σαν να τους πνίγει κάποιος. Αυτές οι στιγμές μπορεί να κρατήσουν από μερικά δευτερόλεπτα μέχρι και λεπτά ή περισσότερο και συνήθως κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στα εφηβικά χρόνια.

Η αίσθηση του να ξυπνήσεις και να μην μπορείς να κουνηθείς θεωρείται ότι επηρεάζει λιγότερο από το 8% του γενικού πληθυσμού. Δεν υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι που να αποδίδονται στην παράλυση ύπνου, από ιατρικής άποψης, παρά μόνο η ψυχική και σωματική βλάβη που μπορεί να προκαλέσει με τον καιρό.

Παρόλο που δεν υπάρχουν γενετικοί παράγοντες που να ευθύνονται γι’ αυτό το φαινόμενο, οι κυριότερες αιτίες θεωρούνται ότι είναι η έλλειψη ύπνου, οι αλλαγές προγράμματος και ο ύπνος ανάσκελα. Παλαιότερα, θεωρούταν ότι δαίμονες ή κακές δυνάμεις ήταν πίσω από αυτό το φαινόμενο και είναι εύκολο να καταλάβουμε το λόγο. Ορίστε 8 τρομακτικές αλήθειες για την παράλυση ύπνου:

Κανείς δεν είναι σίγουρος τι την προκαλεί. Η επιστήμη και οι ερευνητές αναζητούν ακόμη μια σίγουρη αιτία ή εξήγηση. Αποτελεί μυστήριο εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Νιώθεις σαν να έχεις πεθάνει. Πολλοί παραλληλίζουν την εμπειρία του να ξυπνάς και να μην μπορείς να κουνηθείς, παρόλο που είσαι ξύπνιος πνευματικά, με την αίσθηση του να έχεις πεθάνει. Βασικά είναι μια σωματική εμπειρία που δε θες να βιώσεις.

Μπορεί να συμβεί ενώ προσπαθείς να κοιμηθείς. Δεν συμβαίνει μόνο όταν ξυπνάς. Συμβαίνει σε δύο σημεία του κύκλου του ύπνου όταν το σώμα μπαίνει και βγαίνει από το στάδιο του ύπνου REM (βαθύς ύπνος).

Αν έχετε έλλειψη ύπνου, μπορεί να συμβεί και σε σας. Μελέτες υπέδειξαν ότι άτομα που πάσχουν από χρόνια προβλήματα ύπνου και που συστηματικά δεν κοιμούνται αρκετά, είναι πιο πιθανό να βιώσουν ένα επεισόδιο παράλυσης ύπνου, από όσους ξεκουράζονται επαρκώς.

Ο εφιάλτης μπορεί να συνεχιστεί. Πολλοί αναφέρουν ότι νιώθουν σαν να ζουν έναν εφιάλτη ακόμα και αφού έχουν ξυπνήσει, επειδή ανοίγουν τα μάτια τους και έχουν παραισθήσεις. Είναι πνευματικά ξύπνιοι και ξέρουν ότι έχουν ξυπνήσει, αλλά το μυαλό και τα μάτια τους δεν είναι εκεί και είναι τρομακτικά αληθινό.

Μπορεί να νιώσετε λες και ένας δαίμονας κάθεται στο στήθος σας – μια συχνή περιγραφή του πως είναι όταν νιώθεις να υπάρχει κάτι βαρύ πάνω στο στήθος σου που σε εμποδίζει να αναπνεύσεις.

Δεν υπάρχει τρόπος να ξυπνήσετε το σώμα σας. Πρέπει στην κυριολεξία να περιμένετε να ξυπνήσει το σώμα σας. Αντίθετα με όσα πιστεύονται, ούτε ο βήχας ούτε το βλεφάρισμα θα σας ξυπνήσει.

Μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε.

Μπορεί να το έχετε ήδη βιώσει κάποια στιγμή στη ζωή σας, αλλά δεν έχουν όλοι επίγνωση και πρακτικά όλοι θα το βιώσουν τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=gvQY3gTxQN4?rel=0&showinfo=0]

Αυτά είναι τα 6 πράγματα που οι ισχυρές γυναίκες δεν κάνουν ποτέ σε μια σχέση

Αυτός ο πίνακας πέφτει τόσο μέσα…..