in

Υπάρχουν 5 Τύποι Πονοκεφάλων. Δείτε ΤΙ τους προκαλεί και ΠΩΣ να τους Αντιμετωπίσετε!

Όλοι μας έχουμε βιώσει κάποιον έντονο πονοκέφαλο. Ορισμένες φορές, μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα μόνοι σας, αλλά σε πολλές περιπτώσεις απαιτείται επίσκεψη στον γιατρό.

Συγκεντρώσαμε λεπτομερείς οδηγίες για το πώς να προσδιορίσετε το είδος του πονοκεφάλου, να βρείτε την αιτία και να ανακουφίσετε τα συμπτώματα.

Πονοκέφαλος εξαιτίας άγχους

Είναι ο πιο κοινός τύπος πονοκεφάλου, και τον έχουμε βιώσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μας.

Συμπτώματα. Συνήθως, ξεκινάει ένας ελαφρύς πόνος και νιώθετε πίεση σαν να φοράτε ένα μικρός κράνος. Μπορεί να νιώσετε ότι οι μύες του μετώπου και των ματιών είναι σε ένταση και δεν μπορείτε να χαλαρώσετε. Η ένταση συχνά αυξάνεται το βράδυ.

Αιτίες. Αυτός ο πονοκέφαλος μπορεί να συνδέεται με έντονο στρες. Η κακή στάση του σώματος και του κεφαλιού μπορεί να προκαλέσει αυτόν τον πονοκέφαλο επίσης. Οι χρόνιες καταστάσεις είναι πιο σπάνιες (λιγότερο από το 3% των περιπτώσεων) και συνδέεται συχνά με τραύματα στο κεφάλι και στους μυς του λαιμού.

Θεραπεία. Για να απαλλαγείτε από μια τέτοια κεφαλαλγία αρκεί συνήθως κάποιο αναλγητικό. Ωστόσο, να είστε προσεκτικοί, καθώς η κατάχρηση χαπιών μπορεί να γίνει εύκολα συνήθεια. Αν ο πονοκέφαλος εμφανίζεται πολύ συχνά και δεν περνάει για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι συνετό να συμβουλευτείτε ένα γιατρό. Επίσης, προσπαθήστε να κάνετε συχνά γυμναστική, να κάνετε τακτικά μασάζ στους ώμους και το λαιμό σας, και να κάνετε μια βόλτα για να απαλλαγείτε από το άγχος.

Συμπτώματα. Ισχυρή πίεση και πόνος στα ιγμόρεια: στο μέτωπο, τα φρύδια, τη περιοχή κάτω από τα μάτια. Με μια απότομη κίνηση του κεφαλιού ή κίνηση προς τα εμπρός, ο πόνος ενισχύεται. Η μύτη δεν αναπνέει, το βούλωμα της μύτης δεν περνάει, συνεχής κόπωση.

Αιτίες. Συμβαίνει όταν υπάρχει μόλυνση και φλεγμονή των ιγμορείων. Λόγω της βουλωμένης μύτης, η έλλειψη οξυγόνου οδηγεί σε κόπωση. Μπορεί να εμφανιστεί ως επιπλοκή κρυολογήματος ή να είναι αποτέλεσμα εποχικών αλλεργιών.

Θεραπεία. Αυτός ο πονοκέφαλος σπάνια περνάει από μόνος του. Αν έχετε αλλεργία, τα αντιισταμινικά φάρμακα μπορούν να βοηθήσουν. Σε άλλη περίπτωση, είναι αναγκαίο το συντομότερο να δείτε το γιατρό σας, ο οποίος θα σας συνταγογραφήσει πιθανώς αντιβιοτικά.

Ημικρανία

Συμπτώματα. Η ημικρανία, συχνά είναι μια αλλαγή των μεταβολικών διεργασιών στον εγκέφαλο ή στα αιμοφόρα αγγεία. Υπάρχει επίσης μια γενετική προδιάθεση για την ανάπτυξη της νόσου.

Θεραπεία. Δεν υπάρχει ολοκληρωμένη θεραπεία κατά της ημικρανίας. Ωστόσο, σε πολλούς ανθρώπους, συχνά περνάει από μόνη της. Υπάρχουν πολλά φάρμακα για την ανακούφιση των συμπτωμάτων, ο γιατρός σας θα επιλέξει το κατάλληλο. Η τακτική άσκηση μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την υγεία σας.

Αθροιστική κεφαλαλγία

Αυτό το είδος του πονοκεφάλου είναι σπάνιο: το βιώνει περίπου το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού, και το 80% των περιπτώσεων είναι άνδρες.

Συμπτώματα. Πόνος στο ένα μάτι μπορεί να συμβαίνει συχνά το βράδυ, και συνήθως στη μία πλευρά του κεφαλιού. Τα μάτια μπορεί να κοκκινίσουν, να δακρύσουν και να έχουν ευαισθησία στο φως. Μπορεί να έχει διάρκεια από 15 λεπτά έως 1 ώρα, και επαναλαμβάνεται σε καθημερινή βάση. Τα συμπτώματα μπορούν να εξαφανιστούν για αρκετά χρόνια.

Αιτίες. Οι αιτίες δεν είναι ακόμα γνωστές, αλλά μπορεί να σχετίζονται με το ανθρώπινο βιολογικό ρολόι, καθώς ο πόνος εμφανίζεται κατά τη διάρκεια ορισμένων περιόδων της ημέρας.

Θεραπεία. Αυτό το είδος πόνου είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί, καθώς κάνει την εμφάνισή του σποραδικά και μπορεί να εξαφανιστεί απρόβλεπτα. Η θεραπεία γίνεται μόνο με ιατρική συνταγή.

Πονοκέφαλος από μέθη

Αιτίες. Υπάρχουν εικασίες για το πώς το αλκοόλ συμβάλλει στους πονοκεφάλους. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το αλκοόλ διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου και διαταράσσει τα επίπεδα της τοσεροτονίνης. Επιπλέον, το αλκοόλ αφυδατώνει τον οργανισμό και η αφυδάτωση είναι γνωστό ότι προκαλεί πονοκέφαλο.

Θεραπεία. Η καλύτερη θεραπεία είναι κάποιο αναλγητικό φάρμακο, αρκετή ενυδάτωση και καλός ύπνος. Αν έχετε πονοκέφαλο, ακόμα και μετά από μια μικρή δόση αλκοόλ μπορεί να βιώνετε μια ήπια μορφή ημικρανίας και καλό είναι να αποφεύγετε το αλκοόλ.

Πηγή

Ένας εύκολος τρόπος για να προβλέψετε το ύψος του παιδιού σας.

Βάλτε ΑΥΤΟ στο Στόμα σας και θα δείτε τα Ούλα σας να Μεταμορφώνονται σε Χρόνο Μηδέν!