in

Το εύκολο τεστ που θα σου δείξει αν έχεις αντρικό η γυναικείο μυαλό!

Το εύκολο τεστ που θα σου δείξει αν έχεις αντρικό η γυναικείο μυαλό!

Αν νομίζατε ότι ο αντρικός εγκέφαλος είναι μόνο αντρικό προνόμιο, πλανάστε πλάνην οικτράν.  Ερευνητές εξηγούν πως, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες μπορούν να έχουν «ανδρικό εγκέφαλο» γνωστό ως εγκέφαλο Τύπου S ή «γυναικείo εγκέφαλο» γνωστό ως Τύπου Ε.

Συγκεκριμένα, ο ψυχολόγος Σάιμον Μπαρόν Κοέν από το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ παρουσίασε μία θεωρία εμπάθειας-συστηματοποίησης, η οποία μετρά κατά πόσο ο εγκέφαλος είναι ανδρικός ή γυναικείος, ανεξάρτητα από το φύλο του ατόμου.

Όπως εξηγεί, οι «συστηματικοί» είναι άνθρωποι που απολαμβάνουν να συστηματοποιούν, να αναλύουν και να οργανώνουν και έχουν καλύτερες επιδόσεις στην πληροφορική. Αυτοί είναι οι «ανδρικοί εγκέφαλοι» τύπου S. Από την άλλη, οι πιο εμπαθείς, είναι οι «γυναικείοι εγκέφαλοι» τύπου Ε. Πρόκειται για αυτούς που κατανοούν και αναγνωρίζουν καλύτερα τα συναισθήματα των άλλων.

Αν και υπάρχουν εξαιρέσεις, οι περισσότεροι άντρες αποδεικνύονται ως πιο «συστηματοποιημένοι» παρά «εμπαθείς», ενώ για τις γυναίκες ισχύει το αντίθετο.

Θέλετε να διαπιστώσετε και εσείς σε ποια κατηγορία ανήκετε; Αν ναι, τότε δεν έχετε παρά να τσεκάρετε ποια χαρακτηριστικά έχετε, κάνοντας το παρακάτω «μίνι τεστ» με τις λίστες. Όσο πιο πολλά χαρακτηριστικά της μιας κατηγορίας έχετε, τόσο περισσότερο τείνετε σε αυτόν τον τύπο εγκεφάλου:

-Γενικά όσοι έχουν ανδρικό εγκέφαλο τείνουν να:

1.Φτιάχνουν λίστες καθηκόντων

2.Να απαντάνε ειλικρινά σε ερωτήσεις

3.Να διαβάζουν μη φανταστικά μυθιστορήματα

4.Να παρατηρούν τα γραμματικά λάθη

5.Να διαβάζουν ευκολότερα χάρτες

myalo

-Όσοι έχουν γυναικείο εγκέφαλο τείνουν να:

1.Μιλάνε ευκολότερα με κόσμο που μόλις γνώρι
σαν

2.Να διαισθάνονται πότε κάποιος το παρακάνει

3.Να μην ενδιαφέρονται για γκάτζετ και υπολογιστές

4.Να ενδιαφέρονται για την ομορφιά και όχι την τεχνοτροπία στη τέχνη

5.Να μη θυμούνται ημερομηνίες και ιστορικά γεγονότα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν επίσης, ότι σε γενικές γραμμές, τα άτομα με «ανδρικό εγκέφαλο» κέρδιζαν περισσότερα χρήματα. Κατά μέσο όρο, ένας άνδρας με «αρσενικό εγκέφαλο» κέρδισε 9,8% περισσότερο από ότι ένας με «γυναικείο εγκέφαλο», ενώ μια γυναίκα με «αρσενικό εγκέφαλο» κέρδιζε 6,3% περισσότερο από μία γυναίκα με «γυναικείο εγκέφαλο».

via

10 Συνηθισμένα αντικείμενα που κοστίζουν μια περιουσία

Όλα τα μυστικά για τις ζύμες. Όλοι οι βασικοί κανόνες και τεχνικές για διαφορετικά είδη ζύμης!