in

Το απόλυτο κόλπο για να κάνετε τις πορδές σας να μυρίζουν λιγότερo δυσάρεστα.

Οι πορδές είναι απλά ένα μέρος της ζωής μας.

Στην πραγματικότητα, ένα υγιές άτομο αφήνει αέρια 10 με 20 φορές την ημέρα. Και παρόλο που οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να κρατήσουμε κρυφή αυτή τη συγκεκριμένη σωματική λειτουργία, έχει τύχει σε όλους κάποιος να αφήσει αέρια στο δωμάτιο και να μυρίζει άσχημα ο χώρος.

Ευτυχώς, η επιστήμη θα μας πει ακριβώς τι συμβαίνει στο σώμα μας και πώς να αποφύγουμε να βρεθούμε σ’αυτή τη δύσκολη θέση.

Ο γαστρεντερολόγος Δρ. Myron Brand, πρόσφατα μίλησε στο Thrillist σχετικά με το γιατί μυρίζουν άσχημα οι πορδές.

Είπε, “Δεν είναι κακό να έχει άσχημη οσμή, είναι απλά μια συνάρτηση του τι τρώτε και τι βακτήρια υπάρχουν μέσα στο γαστρεντερικό σωλήνα σας. Ο καθένας είναι διαφορετικός. Η αποκρουστική μυρωδιά σημαίνει ότι οι υδατάνθρακες που καταναλώνετε δεν απορροφώνται σωστά.”

Δυστυχώς, τα υγιεινά τρόφιμα μπορούν να οδηγήσουν σε περισσότερα αέρια.

Σύμφωνα με τη διατροφολόγο Cassandra Forsythe, το μήλο, το αχλάδι, το καρπούζι, το λάχανο, τα σπαράγγια, τα πράσα, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το αβοκάντο, τα μανιτάρια, και το κουνουπίδι είναι μερικά από τα τρόφιμα που προκαλούν αέρια.

Ο Δρ Brand συνιστά μια δίαιτα υψηλή σε πρωτεΐνες και χαμηλή πρόσληψη υδατανθράκων για λιγότερες “άοσμες” στιγμές.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι δύσοσμες πορδές είναι μέρος της ζωής του άνθρωπου.

Εάν, όμως, πιστεύετε ότι αφήνετε πολλά αέρια που μυρίζουν άσχημα, καλό θα ήταν να δείτε έναν γιατρό. Αν είναι μόνο η μυρωδιά που σας ενοχλεί, τότε δοκιμάστε να εντάξετε περισσότερες πρωτεΐνες στη διατροφή σας.

Γιατί πρέπει να βάζετε τα λεμόνια σας στην κατάψυξη;

Βελτιώστε την Ψυχική Σας Υγεία Μέσω της Γυμναστικής με Αυτούς τους 5 Τρόπους