in ,

Τους έλεγαν να μην κάνουν παιδί για να μην γίνει σαν τον μπαμπά. Αυτοί όμως τους αγνόησαν!

Όταν η Βίκυ συνάντησε τον Σάιμον Μουρ πριν από πέντε χρόνια σε ένα μάθημα νοηματικής γλώσσας, το τελευταίο πράγμα που είχε στο μυαλό της ήταν ότι θα μπορούσε να τον ερωτευτεί. Αλλά τον ερωτεύτηκε, τον παντρεύτηκε και όπως ήταν φυσικό, κάποια στιγμή του έθεσε το θέμα της απόκτησης ενός παιδιού.

Ο Μουρ δεν ήθελε καν να το συζητήσει… Αλλά, η γυναίκα του κατάφερε και τον έπεισε.

Ο Σάιμον έχει το σύνδρομο Τρίτσερ Κόλλινς, το οποίο σύμφωνα με την Mirror: «Χαρακτηρίζεται από κρανιοπροσωπικές δυσμορφίες, όπως την απουσία ζυγωματικών.»

Ο Σάιμον είναι επίσης κωφός και πέρασε μεγάλο μέρος της παιδικής του ηλικίας σε εσωτερικούς χώρους γιατί το εξωτερικό περιβάλλον τον φόβιζε.

Η Βίκυ, η οποία είχε ήδη τρία παιδιά, είχε ακολουθήσει όλες εκείνες τις διαδικασίες που θα την απέτρεπαν να αποκτήσει ακόμη ένα. Γι” αυτήν το να κάνει ακόμη ένα παιδί θα έπρεπε να γίνει μόνο μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης (IVF).

1430839290-799bad5a3b514f096e69bbc4a7896cd9Η ίδια η Βίκυ εξηγεί: «Έπρεπε να περάσει ενάμιση χρόνος πριν αποφασίσουμε καν να προσπαθήσουμε για ένα μωρό. Αν υπήρχε ένα γονιμοποιημένο ωάριο με το γονίδιο TC, όπως ο μπαμπάς του, τότε η κλινική θα το κατέστρεφε αυτόματα, αρνούμενη να συνεχίσει τη διαδικασία. Αλλά ξέραμε ότι ένα μωρό με γονίδιο είναι πολύ καλύτερο από το να μην κάνουμε καθόλου μωρό.»

1430839369-d0096ec6c83575373e3a21d129ff8fef«Θα μπορούσε το παιδί να είχε γεννηθεί με ένα ήσσονος σημασίας πρόβλημα. Θα μπορούσε για παράδειγμα να είχε γεννηθεί κωφό, ή με λίγα προβλήματα στο πρόσωπο. Τελικά, δεν με ένοιαζε αν το μωρό μας είχε το σύνδρομο του Σάιμον, γιατί ο άντρας μου είναι καταπληκτικός.»

Το ζευγάρι όταν το αποφάσισε, πήρε δάνειο από τη μητέρα του Σάιμον για τα έξοδα της εξωσωματικής γονιμοποίησης, και μερικούς μήνες αργότερα απέκτησε ένα κοpιτσάκι, την Άλις, η οποία έχει επίσης το σύνδρομο TC.

1430839422-032b2cc936860b03048302d991c3498fAν και η περίπτωση της Άλις είναι ηπιότερη απ” ότι του πατέρα της, χρειάζεται να χρησιμοποιεί πάντα ακουστικό βαρηκοΐας. Και ενώ το πρόσωπό της είναι μόνο ελαφρώς παραμορφωμένο, έχει μια υψηλή υπερώα, η οποία επηρεάζει πολλές φορές τον τρόπο που τρέφεται. Η μικρούλα Άλις έχει επίσης μια δυσμορφία στα αυτιά της.

Τόσο ο πατέρας όσο και η μικρούλα του κόρη έχουν υποστεί μια ιδιαίτερα σκληρή αντιμετώπιση απ” όσους τους συναντούν. Ειδικά η μικρή έχει ακούσει πολλές φορές τους άλλους να την αποκαλούν Γκαργκόιλ.

Ανεξάρτητα από την εξωτερική της εμφάνιση όμως η Άλις είναι ένα αξιολάτρευτο 18 μηνών κοpιτσάκι.

Σύμφωνα με την Mirror, ο πατέρας της λέει γι” αυτήν: «Ποτέ δεν ήθελα η Άλις να έχει το σύνδρομο TC. Αν και εγώ μεγάλωσα με όλα τα προβλήματα και τις επιπλοκές της ασθένειάς μου, ήξερα ότι εκείνη θα μεγαλώσει με ανθρώπους που θα την αγαπούν όπως και αν είναι.

Δεν υπάρχει τίποτα σε αυτόν τον πλανήτη ή σε κάποιον άλλον, τόσο ξεχωριστό, όσο η Άλις. Έχει αλλάξει τη ζωή μου. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι” αυτό. Είναι το κοpιτσάκι του μπαμπά της και της υπενθυμίζω κάθε μέρα πόσο όμορφη είναι.

Δείτε το βίντεο:

Να γιατί πρέπει να ξεπλένετε τα μαλλιά με ΜΗΛΟΞΥΔΟ

34 Πράγματα που κάναμε λάθος σε όλη μας τη ζωή