in ,

Τι ονειρεύονται οι σκύλοι; Το Harvard έδωσε απάντηση και οι ιδιοκτήτες τους βάζουν τα κλάματα

Σίγουρα, όσοι έχουν σκύλο, έχουν αναρωτηθεί πολλάκις τι μπορεί να ονειρεύεται το αγαπημένο τους τετράποδο όταν κοιμάται αλλά μέχρι στιγμής δεν υπήρχε κανένα αξιόπιστο επιστημονικό συμπέρασμα που να δίνει απάντηση σε αυτό το παγκόσμιο και πανανθρώπινο ερώτημα. Μέχρι που μια ψυχολόγος από το πανεπιστήμιο Harvard έδωσε την πρώτη επίσημη απάντηση: Οι σκύλοι πιθανότατα ονειρεύονται τους ιδιοκτήτες τους.

Η Dr. Deirdre Barrett, καθηγήτρια και κλινική ψυχολόγος σχετικά με την θεωρία της Εξέλιξης στην Ιατρική Σχολή του Harvard, δήλωσε πρόσφατα στο περιοδικό People πως το πιο πιθανό είναι πως οι σκύλοι ονειρεύονται τους ιδιοκτήτες τους.dog3

Όπως λέει, παρόλο που δεν υπάρχει τρόπος να διαπιστωθεί με σιγουριά τι ακριβώς βλέπουν στον ύπνο τους, το συμπέρασμα πως τα όνειρά τους αντλούν από την καθημερινότητά τους, πχ. τους ανθρώπους, είναι απολύτως ασφαλές.

“Οι άνθρωποι ονειρεύονται τα πράγματα που τους κεντρίζουν το ενδιαφέρον μες στην ημέρα, αλλά πιο παραστατικά και λιγότερα λογικά” σχολιάζει η Barrett.”Δεν υπάρχει κανένας λόγος να θεωρούμε πως τα ζώα διαφέρουν.b334925a268f2d49b27bee541f0e0d51

Από την στιγμή που οι σκύλοι είναι εξαιρετικά δεμένοι με τους ιδιοκτήτες τους, είναι πολύ πιθανό ο σκύλος σας να ονειρεύεται το πρόσωπό σας, την μυρωδιά σας και το αν σας ευχαριστεί ή σας ενοχλεί” προσθέτει. Μάλιστα, έδωσε και συμβουλές προς τους ιδιοκτήτες ως προς το πώς να κάνουν τα όνειρα των τετράποδων φίλων τους ακόμη πιο γλυκά.

“Ο καλύτερος τρόπος για να έχουμε εμείς και τα παιδιά μας όμορφα όνειρα είναι να ζούμε ευτυχισμένα στην καθημερινότητά μας, αν κοιμόμαστε σε ασφαλές μέρος και άνετο περιβάλλον. Αυτό είναι ό,τι καλύτερο και για τα όνειρα των σκύλων” καταλήγει.

Όσον αφορά στις γάτες, η Dr. Barrett παρέπεμψε σε παλιότερη έρευνα που υποστηρίζει πως πιθανώς ονειρεύονται ότι “κυνηγούν ποντίκια”.

Από την ώρα που δημοσιεύτηκαν τα συμπεράσματα της Dr. Deirdre Barrett, ιδιοκτήτες σκύλων ανεβάζουν μετά μανίας στα social media φωτογραφίες των σκύλων τους να κοιμούνται, δηλώνοντας φοβερά συγκινημένοι, δηλώνοντας φοβερά συγκινημένοι με το ότι οι τετράποδοι φίλοι τους ονειρεύονται τους ίδιους…00c3ae94af93902e0a98c8cffe171eb5

Πηγή: www.lifo.gr

Χιόνιζε και κοιμόμουν με την κόρη μου στον δρόμο ώσπου μας πήρε σπίτι του ένας άγνωστος

Oι θρυλικές ντισκοτέκ της δεκαετίας του ‘80 – Τότε που έπαιρναν φωτιά οι νύχτες