in

Τι λέει το αποτύπωμά σας για το ποιος είστε;

Υπάρχει μια επιστημονική μελέτη των δακτυλικών αποτυπωμάτων που ονομάζεται δερματογλυφική και βοηθά τους ειδικούς να καταλάβουν πως τα μοτίβα στις άκρες των δακτύλων μας σχετίζονται με την προσωπικότητα και τα πρότυπα συμπεριφοράς.

Παρακάτω θα το δείτε και εσείς με την ελπίδα πως θα ανακαλύψετε κάτι περισσότερο για τον εαυτό σας.

Θηλιές

Οι θηλιές είναι το πιο κοινό μοτίβο στους Ευρωπαίους και αντιστοιχεί σε μια ήρεμη και ισορροπημένη προσωπικότητα. Οι άνθρωποι με τέτοια αποτυπώματα είναι συνήθως συμπαθητικοί και βοηθούν τους άλλους ενώ είναι επίσης εύκολο να κάνουν φίλους. Πρόκειται για επιμελείς ανθρώπους που και υπεύθυνους ενώ σπάνια παίρνουν πρωτοβουλίες.

Η κύρια πηγή πληροφοριών και συναισθημάτων είναι η αλληλεπίδραση με τους άλλους. Είναι συναισθηματικά προβλέψιμοι και ανοιχτόκαρδοι με άριστη υγεία αν και μπορεί ως παιδιά να είναι αρκετά ασθενικοί. Ο χαρακτήρας ενός ανθρώπου με θηλιές ως μοτίβο είναι αισιόδοξοι κατά κανόνα, απεχθάνονται την κοπιαστική εργασία και δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για αυτήν. Αν και εσείς έχετε θηλιές στις άκρες των δακτύλων σας, έχετε ισχυρή φαντασία, είστε ονειροπόλοι ή αλλιώς έχετε άστρο.

Καμπύλες

Οι άνθρωποι με αυτό το μοτίβο είναι ενεργητικοί και μπορεί κανείς να νιώσει εμπιστοσύνη και σιγουριά. Μπορείτε να το δείτε στο βάδισμα, τη στάση τους, τα ήθη και τις κινήσεις τους. Μερικές φορές είναι πεισματάρηδες ενώ δεν μπορείτε να τους αλλάξετε γνώμη ή να τους κάνετε να παραδεχτούν πως έκαναν λάθος. Κάθε απόφαση που παίρνουν είναι οριστικοί για αυτούς. Συνήθως αυτοί οι άνθρωποι έχουν πρόβλημα προσαρμογής στην αλλαγή περιβάλλοντος και στο να ακούν τις γνώμες των άλλων ανθρώπων. Τραβούν τις εντυπώσεις μέσα από πρακτικές δραστηριότητες αν και τις περισσότερες φορές αρέσκονται στο να χρησιμοποιούν άλλους ανθρώπους για να επιτύχουν τους στόχους τους.

Ο χαρακτήρας ενός ανθρώπου με καμπύλες είναι ευαίσθητος (και αρνητικά και θετικά) στα εξωτερικά ερεθίσματα, εκτιμά την τέχνη και την μουσική ενώ έχει εκφραστική και ίσως καλλιτεχνική γλώσσα του σώματος. Θα πρέπει να είναι απασχολημένοι με κάτι σε δύσκολους καιρούς, είναι εξαιρετικά πιστοί και ποτέ δεν εγκαταλείπουν τους φίλους τους αλλά μην περιμένετε να εκφράσουν την ευγένεια τους.

Δίνες

Οι άνθρωποι που έχουν αυτό το μοτίβο είναι ευέξαπτοι αλλά και πρόθυμοι, διαθέτουν φυσικό ταλέντο, έχουν κατανόηση και είναι έτοιμοι να αναλύσουν τους γύρο τους. Είναι κοινό χαρακτηριστικό να ξεκινούν πολλές δουλειές μαζί ενώ τις σταματούν στη μέση γιατί χάνουν το ενδιαφέρον τους. Αυτοί οι άνθρωποι συνήθως εύφλεκτη και ασταθή προσωπικότητα, είναι απρόβλεπτοι και τείνουν να κρύβουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους για τους άλλους ανθρώπους. Έχουν επίσης την τάση να αναζητούν παρηγοριά για αυτό-προβολή. Είναι αρκετά συχνά δυσαρεστημένοι με τον εαυτό τους και αμφισβητούν τους πάντες και τα πάντα. Η πηγή της εμφάνισής τους είναι μέσα τους ενώ οι πληροφορίες λαμβάνονται από γραπτές μαρτυρίες.

Ο τύπος της προσωπικότητάς τους είναι φλεγματικός, ο λόγος τους είναι ανέκφραστος, ήσυχος και λίγο αργός. Αν το πρόσωπο έχει γεννηθεί με δίνες και στους δύο δείκτες του, είναι στοχαστής, αγαπούν τον προγραμματισμό, τις νομικές σπουδές και την έρευνα.

Συνοψίζοντας, οι άνθρωποι με μοτίβα δίνης έχουν ευέξαπτη και σύνθετη προσωπικότητα ενώ δεν γνωρίζουν τι είναι ικανοί να κάνουν.

uglion

Παρασκευή Κουτσαΐδη: H τυφλή μαθήτρια από την Κρήτη που αρίστευσε στις εξετάσεις αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση

Νίκησε τον καρκίνο, έζησε στο Άγιο Όρος: Έτσι είναι σήμερα ο πρωταγωνιστής της βιντεοκασέτας Μάρκος Λεζές