in

Τζακ Ντάνιελς: Ο «καταραμένος» δημιουργός του θρυλικού ουίσκι που πέθανε από τα νεύρα του

Jack Daniel’s: Πρόκειται για το πιο αναγνωρισμένο ουίσκι σε παγκόσμια κλίμακα. Έχει μαύρο και τετράγωνο μπουκάλι. Ιδρυτής της εταιρείας ήταν ο Jack Daniel’s Tennessee Whiskey. Μάλιστα, ο ίδιος ήταν ο μικρότερος γιος της οικογένειας που έμεινε πίσω. Αυτό, διότι όλα τα αδέλφια του βρισκόντουσαν στον πόλεμο.

Jack Daniel’s – Αληθινή ιστορία: Τα δύσκολα παιδικά χρόνια

Ο πατέρας του ήταν βαριά άρρωστος και ο μόνος που μπορούσε να φέρει λεφτά στο σπίτι ήταν πλέον αυτός. Ξεκίνησε να βοηθάει τον παπά της ενορίας που έφτιαχνε παράνομα ουίσκι στο πίσω μέρος της εκκλησίας και έμαθε την τέχνη αλλά και τις προτιμήσεις των πελατών. Εκεί κατάλαβε τι θα πεί μάρκετινγκ, αφού και μόνο ένα μαυρό μπουκάλι ήταν ικανό να πείσει τους πελάτες να το πληρώσουν παραπάνω, ακόμα και αν είχε ακριβώς το ίδιο περιεχόμενο.

Jack Daniel’s – Αληθινή ιστορία: Η κίνησή του στα δεκαεννιά χρόνια του

Το 1884 και σε ηλικία 19 ετών αγοράζει ένα αποστακτήριο και ξεκινάει την δική του παραγωγή ουίσκι. Κατοχύρωσε το όνομα και μέσα σε μικρό χρονικό διάσημα μηνών, ήταν δεύτερος σε πωλήσεις σε όλη την πολιτεία. Ήταν τόσο προσεκτικός που ήταν από τους πρώτους που τύπωσε λογότυπο πάνω σε μπουκάλι.

Για την προώθησή του χρησιμοποιήσε όλη την οικογένεια φτιάχνοντας μπάντα που έπαιζε μουσική σε μπαρ της εποχής, και αντί για αμοιβή απλά υπέγραφε με τον ιδιοκτήτη να αγοράσει το ουίσκι του και να το προτείνει στους πελάτες. Σε λίγα χρόνια ήταν από τους πλουσιότερους αμερικανούς πολίτες.

Jack Daniel’s – Αληθινή ιστορία: Η μανία του με τη δουλειά, η νευρικότητα και ο θάνατός του

Δεν έκανε οικογένεια, αφού ήταν λάτρης του ωραίου φύλου και δεν ήθελε να δεσμευτεί. Όμως η υπερβολική ενασχόληση με την εταιρεία του τον είχε κάνει νευρικό. Πολλοί μπορούν περιγράψουν επικούς καυγάδες μαζί του για ασήμαντο λόγο.

Το παρακάτω περιστατικό πιστοποιεί το πόσο νευρικό ήταν. Μια μέρα που ήθελε να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο και είχε ξεχάσει τον κωδικό άρχισε να κλωτσάει το σιδερένιο χρηματοκιβώτιο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Δεν καθάρισε ποτέ το τραύμα, μολύνθηκε και λίγες μέρες μετά ακρωτηριάστηκε για να μη προχωρήσει η μόλυνση. Η υγεία του από εκείνο το σημείο κλονίστηκε και 5 χρόνια μετά πέθανε κατάκοιτος στο κρεβάτι του.

 

Πηγή

9 Φυτά που καθαρίζουν τον αέρα καλύτερα από κάθε συσκευή που μπορεί να αγοράσετε

Πως μπορείτε να κάνετε ένα επαγγελματικό μακιγιάζ μόνες σας? Δείτε βήμα βήμα πως μπορείτε να μεταμορφωθείτε μόνες σας!