in ,

Τα 10 καλύτερα οργανωμένα κάμπινγκ στην Ελλάδα

Αυτό που κάποτε αποτελούσε αγαπημένο τρόπο διακοπών των πιο «ελεύθερων» πνευμάτων και κατά βάσει των νεότερων ηλικιών, κατάφερε με τα χρόνια να αποκτήσει ένα ολοένα και μεγαλύτερο, φανατικότερο και πιο πολυπολιτισμικό κοινό.

Θες λίγο η οικονομική κρίση, θες η ανάγκη του ανθρώπου της πόλης να έρθει ξανά σε επαφή με τη φύση στην πιο αγνή μορφή της, θες ακόμα και η περιέργεια για εξερεύνηση, το κάμπινγκ έγινε σιγά-σιγά μια αγαπημένη και ιδιαίτερα δημοφιλής καλοκαιρινή συνήθεια -για παρέες, για ζευγάρια, για οικογένειες κάθε ηλικίας και κοινωνικού υπόβαθρου.

Κι αν το ελεύθερο κάμπινγκ παραμένει ένα «δύσκολο» σπορ για λίγους και μυημένους, τα οργανωμένα κάμπινγκ ανά την Ελλάδα προσφέρουν στον ταξιδιώτη τόσο αυτή την πολυπόθητη επιστροφή στη φύση, όσο και μια σειρά υπηρεσιών που κάνουν λίγο πιο εύκολη τη μετάβαση από το δωμάτιο του ξενοδοχείου στη σκηνή και το φουσκωτό στρώμα -σε αρκετές περιπτώσεις, μάλιστα, το κάμπινγκ αποδεικνύεται πολύ καλύτερο από οποιοδήποτε room-to-let.

Με αφορμή τη μεγάλη δημοτικότητα που έχει αποκτήσει το οργανωμένο κάμπινγκ λοιπόν, καθώς και λόγω του ότι η περίοδος Ιουλίου-Αυγούστου είναι η γνωστή «high-season» που επιλέγει ο περισσότερος κόσμος για να φύγει διακοπές, σας παρουσιάζουμε δέκα από τα καλύτερα οργανωμένα κάμπινγκ στην Ελλάδα για να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο.

Σίμος Camping / Ελαφόνησοςa-SIMOS-CAMPING-640x468

Ο αδιαμφισβήτητος «σταρ» των ελληνικών κάμπινγκ, τόσο λόγω των εξαιρετικών παροχών του, κυρίως όμως λόγω της ονειρεμένης, σχεδόν εξωτικής τοποθεσίας στην οποία βρίσκεται. Βρίσκεται περίπου 4χλμ. από το λιμάνι της Ελαφονήσου, σε μία από τις πιο όμορφες παραλίες της Μεσογείου και είναι πεντακάθαρο και άρτια οργανωμένο, ιδανικό για κάθε είδος ταξιδιώτη. Κάθε θέση για σκηνή διαθέτει φυσική ή τεχνητή σκιά, κάτι που -συγχωρείστε μας την υπερβολή αλλά αν έχετε κάνει κάμπινγκ έστω και μία φορά θα καταλάβετε τι εννοούμε- είναι πιο σημαντικό και από το νερό, ενώ αν επιθυμείτε μπορείτε να νοικιάσετε ένα τετράκλινο bungalow. Το mini market διαθέτει οτιδήποτε μπορεί να χρειαστείτε, για όσο καιρό μείνετε εκεί, ενώ το εστιατόριο και το μπαρ προσφέρουν καλό φαγητό και τίμια ποτά σε κανονικές τιμές. Προσοχή, ωστόσο, γιατί τον Αύγουστο ο κόσμος συρρέει κατά χιλιάδες και η διαθεσιμότητα είναι περιορισμένη.

Camping Coralli / Σέριφος, Λιβαδάκιαa-CORALLI-CAMPING-640x468

Η Σέριφος έχει το δικό της αφοσιωμένο κοινό και ένας από τους λόγους που την αγαπά τόσος κόσμος είναι και το κάμπινγκ Coralli, το οποίο πλησιάζει σε διασημότητα αυτή του Σίμου. Τοποθετημένο πάνω στην υπέροχη παραλία Λιβαδάκια (από την οποία δύσκολα θα ξεκολλήσετε για να ανεβείτε στη χώρα, ή και να πάτε οπουδήποτε αλλού στο νησί) είναι ο ορισμός του «βγαίνω από τη σκηνή και βουτάω στη θάλασσα». Πυκνή βλάστηση -άρα και πολλές θέσεις με σκιά, σύγχρονες, πλήρως εξοπλισμένες και πεντακάθαρες εγκαταστάσεις, κυρίως νεαρός κόσμος και όμορφο, χαλαρό κλίμα. Εξίσου δημοφιλές την αυγουστιάτικη περίοδο, οπότε φροντίστε να κλείσετε θέσεις από νωρίς.

Φοίνικες Camping / Φοινικούντα Μεσσηνίαςa-FINIKES-CAMPING-640x468

Μόλις 2χλμ. έξω από το γραφικό χωριό της Φοινικούντας, το κάμπινγκ αυτό είναι πιο χαμηλών τόνων και προσφέρει στους ταξιδιώτες μία από τις ωραιότερες παραλίες της Μεσσηνίας μπροστά στα πόδια τους. Βέβαια, δεν υπάρχει και άσχημα παραλία στη Μεσσηνία, εδώ που τα λέμε. Εξαιρετική οργάνωση και καθαριότητα, πολύ καλό φαγητό ενώ υπάρχει και βιβλιοθήκη με λογοτεχνικά βιβλία για όσους τέλειωσαν το ανάγνωσμα που είχαν πάρει μαζί τους και δεν είχαν προνοήσει για backup. Κορώνη, Μεθώνη και Πύλος βρίσκονται σε κοντινή απόσταση για εξορμήσεις, το ίδιο και η εκπληκτική παραλία Βοϊδοκοιλιάς που πραγματικά δεν γίνεται να μην επισκεφθείτε, ενώ κάθε πρωί πραγματοποιούνται περιηγήσεις με καΐκι προς Σαπιέντζα και Μαράθι. Όπως βλέπετε, γίνονται πράγματα στη Φοινικούντα.

Camping Club Αγία Άννα / Αγία Άννα Εύβοιαςa-CLUB-AGIA-ANNA-640x468

Το συγκεκριμένο κάμπινγκ είναι ό,τι πιο κοντινό θα βρείτε σε ξενοδοχείο, κάτι που το καθιστά ιδανικό για οικογένειες με πιτσιρίκια που έχουν ανάγκη από λίγη αποκέντρωση χωρίς όμως να στερηθούν τις σύγχρονες, πολυτελείς υπηρεσίες. Εκτός από τις ολοκαίνουριες σκηνές και τα πλήρως εξοπλισμένα bungalows, υπάρχουν πολυτελή studio, ξενώνες, καμπάνες, μέχρι και yurts -παραδοσιακές, κυκλικές κατοικίες με ασιατική καταγωγή, με κωνική σκεπή που ανοίγει για να κοιμάστε κάτω από τον έναστρο ουρανό. Κατά τα άλλα έχουμε και λέμε: μπαρ, pool bar, εστιατόριο, πισίνα, γήπεδα μπάσκετ και beach volley και πολλές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. Δε θα προλάβετε να πάτε καν στην παραλία -η οποία είναι πανέμορφη.

Αρμενιστής Camping / Σιθωνία Χαλκιδικήςa-ARMENISTIS-CAMPING-640x468

Ένα ακόμα διάσημο κάμπινγκ, κυρίως μεταξύ των 20άρηδων αλλά αυτό δε σημαίνει πως δε θα δείτε και πολλά μεγαλύτερα ζευγάρια και οικογένειες. Ούτως ή άλλως, όπως λέει και το γνωστό ρητό, «σαν τη Χαλκιδική, δεν έχει». Εκτός από τις κλασικές σκηνές, το κάμπινγκ προσφέρει τις εξής επιλογές: τροχόσπιτα, mobile homes και youth hostel, για κάθε γούστο και κάθε budget. Στον τομέα των δραστηριοτήτων, οι επιλογές είναι ακόμα περισσότερες: θαλάσσιο σκι, wakeboard, καγιάκ, φουσκωτά θαλάσσια παιχνίδια, beach volley, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, γιόγκα και πολλά άλλα. Επίσης, διαθέτει πολύ καλό εστιατόριο και εξαιρετικό μπαρ. Το αδιαμφισβήτητα μεγάλο ατού του Αρμενιστή όμως είναι το θερινό σινεμά που διαθέτει, για προβολές δίπλα στη θάλασσα.

Far Out Camping / Ίος, Παραλία Μυλοπόταa-FAR-OUT-CAMPING-640x468

Γιατί αν δεν κάνει κάμπινγκ στην Ίο, τότε που; Το συγκεκριμένο κάμπινγκ αποτελεί κομμάτι του Far Out Beach Club και βρίσκεται στην υπέροχη παραλία του Μυλοπότα, μέσα σε έναν απέραντο αρχαίο ελαιώνα που προσφέρει σκιά και δροσιά -ας μην ξαναπούμε πόσο σημαντικά είναι αυτά τα δύο για τους κατασκηνωτές. Αν έχετε διάθεση για κάτι πιο φαντασμαγορικό από σκηνή αλλά σχετικά οικονομικό, το Far Out προσφέρει άνετες καμπίνες, κυκλικά bungalows αλλά και κανονικά δωμάτια (δίκλινα, τρίκλινα και τετράκλινα). Από δραστηριότητες έχουμε κι εδώ έναν τεράστιο κατάλογο, από πισίνες και γήπεδα μπάσκετ και τένις μέχρι κέντρο καταδύσεων, γυμναστήριο και γιόγκα, ενώ οποιαδήποτε υπηρεσία μπορεί να χρειαστείτε είναι στη διάθεσή σας -από πλυσταριό και θυρίδες ασφαλείας μέχρι ενοικίαση οχημάτων και piercing (γιατί, γιατί όχι;).

Μάκης Camping / Σίφνος, Καμάρεςa-MAKIS-CAMPING-640x468

Η Σίφνος είναι ένα αριστούργημα από μόνη της, οπότε το βασικό της οργανωμένο κάμπινγκ δε θα μπορούσε να μην είναι τουλάχιστον εξαιρετικό. Βρίσκεται στο μεγαλύτερο παραλιακό χωριό της Σίφνου, πάνω σε μία από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού, τις Καμάρες με τη χρυσή αμμουδιά και το βραβείο γαλάζιας σημαίας, ενώ απέχει μόλις 600μ. από το λιμάνι. Μικρό, πεντακάθαρο, με πυκνή βλάστηση και καλαμωτές, διαθέτει αναψυκτήριο, μίνι μάρκετ, κοινόχρηστη κουζίνα, πλυντήρια, χώρο φύλαξης πραγμάτων κ.α. Ενώ δίπλα στο κάμπινγκ υπάρχουν διαθέσιμα ενοικιαζόμενα δωμάτια και στούντιο. Δεν ξέρω αν προσέξατε το «μικρό» που είπαμε πριν. Κοινώς, αν σκοπεύετε να μείνετε στον Μάκη, κάντε άμεσα την κράτησή σας.

Camping Achivadolimni / Μήλος, Αχιβαδολίμνηa-MILOS-CAMPING-640x468

Μπορεί στο «απόλυτο ζευγαρονήσι» το κάμπινγκ να μην είναι η πρώτη σκέψη που σου έρχεται στο μυαλό, μια επίσκεψη όμως στην όμορφη περιοχή της Αχιβαδολίμνης και στο τέλεια οργανωμένο κάμπινγκ της φτάνει για να πείσει και τον πιο δύσκολο ταξιδιώτη. Πάνω σε μία από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού (και αρκετά μεγάλη για να μην πέφτει ο ένας λουόμενος πάνω στον άλλο), το κάμπινγκ είναι ιδανικό τόσο για πολυμελείς οικογένειες όσο και για παρέες 17χρονων που κάνουν πρώτοι φορά διακοπές μόνοι τους. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε κλασικές σκηνές και λευκά, παραδοσιακά bungalows με θέα στη θάλασσα ή το βουνό, ενώ αν είστε του αθλητισμού φτιάξτε πρόγραμμα από τώρα: scuba diving, windsurfing, kite board, κανό-καγιάκ, beach volley, ιστιοπλοΐα αλλά και πεζοπορία στα μονοπάτια του νησιού. Η πισίνα είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή, το pool bar προσφέρει δροσερά κοκτέιλ ενώ το εστιατόριο του κάμπινγκ εκτός από εξαιρετικό φαγητό, σου δίνει την επιλογή πακέτων διαμονής με πρωινό, ημιδιατροφή ή και πλήρη διατροφή. Το μόνο μείον είναι πως οι θέσεις με σκιά θα μπορούσαν να είναι περισσότερες.

Camping Γραμμένο / Παλαιόχωρα Χανίων, Κρήτηa-GRAMMENO-CAMPING-640x468

Αρκετά κοντά στην εμπειρία του ελεύθερου κάμπινγκ, κυρίως λόγω του «ανοιχτού» του σχεδιασμού, το κάμπινγκ Γραμμένο βρίσκεται μέσα σε ένα μαγικό κεδρόδασος, μόλις 4χλμ. από το κέντρο της Παλαιόχωρας, με τα μπλε νερά του Λιβυκού πελάγους να δίνουν τον εξωτικό τόνο στο ήδη εντυπωσιακό σκηνικό. Μπορείτε να μείνετε σε σκηνή, δική σας ή ενοικιαζόμενη από το κάμπινγκ, ή σε μία από τις πολυτελείς τροχοβίλες που διατίθενται. Ο χώρος του κάμπινγκ είναι καθαρός και πλήρως εξοπλισμένος με όλες τις βασικές παροχές, ο κατάλογος με τα θαλάσσια σπορ είναι κι εδώ μακρύς ενώ καθημερινά πραγματοποιούνται αρκετές εκδρομές με καραβάκι προς Γαύδο, Σφακιά, Ελαφονήσι, Φαράγγι Σαμαριάς και αλλού, καθώς και πεζοπορίες σε γραφικά μονοπάτια της περιοχής.

Camping Λύχνος / Παραλία Λύχνος, Πάργαa-LICHNOS-CAMPING-640x468

Για μια πιο «απομονωμένη» εμπειρία, σε έναν ονειρεμένο χώρο που σου προσφέρει όλα όσα χρειάζεσαι για μερικές μέρες ησυχίας, ξεκούρασης και απόλαυσης, το κάμπινγκ Λύχνος κοντά στην Πάργα είναι μάλλον αυτό που έχετε ανάγκη. Βρίσκεται μέσα σε μια ιδιωτική έκταση άνω των 20 στρεμμάτων γεμάτη με ελαιόδεντρα και φιλοξενεί τόσο το κάμπινγκ όσο και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα. Στα κρυστάλλινα μπλε νερά του κόλπου κρύβονται θαλάσσιες σπηλιές -αν η παραλία με την παχιά άμμο δεν σας είναι αρκετή- ενώ υπάρχει και η δυνατότητα εκδρομών στις γύρω, εκπληκτικές παραλίες, με βαρκάκι. Μιας και είπαμε βαρκάκι, οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν από βαρκάδες, καταδύσεις, ψαροντούφεκο και καγιάκ μέχρι ποδηλασία, ψάρεμα, θαλάσσια σπορ, εικαστικά δρώμενα, συναυλίες και εκδρομές.

via

Έκτακτn είδηση: Έχετε λογαρıασμό στην Εθνıκή; Δεiτε εδώ

Δυο άνδρες έκαναν την τύχη τους όταν βούτηξαν στον ποταμό Δούναβη! Στα νερά του ποταμού επέπλεαν χαρτονομίσματα των 100 και των 500 ευρώ, συνολικής αξίας 100.000 ευρώ.