in

Τα Λαχανικά καταλαβαίνουν ότι τα Τρώμε

Άσχημα νέα για χορτοφάγους και vegan, επειδή οι επιστήμονες πρόσφατα ανακάλυψαν πως τα φυτά μπορούν να “ακούνε τους εαυτούς τους όταν τα καταναλώνουν.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι είδαν πως τα φυτά μπορούν να αναγνωρίσουν ήχους από το περιβάλλον – συμπεριλαμβανομένου και αυτών που κάνουν οι άνθρωποι όταν τα τρώνε.

Η ιδέα πως τα φυτά μπορούν να αντιδρούν στους ήχους υπάρχει για αρκετό καιρό με κάποιους αγρότες να ισχυρίζονται πως η μουσική τα βοηθάει να αναπτυχθούν και ακόμα και ο πρίγκιπας Κάρολος είχε πει κάποτε: “Έρχομαι και μιλάω στα φυτά – είναι πολύ σημαντικό να τους μιλάς και απαντάνε.”

Ωστόσο, η Heidi Appel, ερευνήτρια πάνω σε θέματα Γεωργίας, Τροφίμων και Φυσικών Πόρων, είπε πως αυτή η νέα έρευνα είναι “το πρώτο παράδειγμα του πώς αντιδρούν τα φυτά σε δονήσεις του περιβάλλοντος.”

Είπε: “Είδαμε πως οι δονήσεις του περιβάλλοντος αλλάζουν τον μεταβολισμό των φυτών, δημιουργώντας έτσι αμυντικούς μηχανισμούς που μπορούν να απωθήσουν τις κάμπιες.”

Στα πλαίσια της έρευνας έβαλαν κάμπιες πάνω σε μικρά φυτά που λέγονται Arabidopsis και μέτρησαν την αντίδραση του φυτού στις κινήσεις τους ενώ τις ηχογραφούσαν. Μετά έπαιξαν την ηχογράφιση σε μία ομάδα των φυτών ενώ στην άλλη δεν έβαλαν τίποτα.

Αργότερα, όταν έβαλαν ξανά τις κάμπιες πάνω στα φυτά, είδαν πως εκείνα που είχαν ακούσει τις κάμπιες παρήγαγαν τώρα περισσότερα έλαια, τα οποία οι κάμπιες δεν αντέχουν. Έξυπνο.

Ο Rex Cocroft, καθηγητής στο τμήμα Βιολογίας του ΜΙ) είπε για την έρευνα αυτή: “Αυτό που είναι εκπληκτικό είναι πως όσα φυτά εκτέθηκαν σε άλλες δονήσεις, όπως αυτές που κάνει ο αέρας ή διάφορα έντομα που ακουγόντουσαν παρόμοια με τις κάμπιες δεν άλλαξαν τις χημικές τους αντιδράσεις.” Αυτό δείχνει πως τα φυτά μπορούν να καταλάβουν τους διαφορετικούς ήχους που λαμβάνουν από το περιβάλλον τους.

“Τα φυτά έχουν πολλούς τρόπους να καταλαβαίνουν πότε ένα έντομο τους επιτίθεται, αλλά οι δονήσεις που παράγονται όταν τρέφονται από αυτά είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να καταλάβει το φυτό μία επίθεση και να αυξήσει τις άμυνες του.”

Η Appel πρόσθεσε: “Αυτή η έρευνα ανοίγει επίσης το θέμα της συμπεριφοράς των φυτών, δείχνοντας πως έχουν πολλές αντιδράσεις στα εξωτερικά ερεθίσματα όπως και τα ζώα.”

Οι σκέψεις σας;

Credit: 9gag.com

 

14 χτενίσματα που γίνονται μόλις μέσα σε 3 λεπτά!

15 Φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι οι σκύλοι αγαπούν χωρίς να κοιτάνε την τσέπη μας.