in

Τα δέκα βασικά χαρίσματα που εκτιμάει μία γυναίκα σ’ έναν άντρα

Κάθε γυναίκα έχει αποθηκευμένη στο μυαλό της μια πολύ συγκεκριμένη λίστα με τα χαρίσματα και τις αξίες που θα πρέπει να έχει ο άντρας με τον οποίο θα ξεκινήσει ή θα συνεχίσει μια σχέση.

Το ύψος και το βάρος του σώματος, ο τύπος του δέρματος, το θεληματικό πηγούνι ή ο τρόπος που εφαρμόζει επάνω του ένα καλό κοστούμι είναι μερικά από αυτά.

Όμως, το να προσπαθείς κάθε φορά να πετύχεις το απόλυτο σκορ των γυναικείων επιθυμιών με βάση τα εξωτερικά χαρακτηριστικά σου μοιάζει ουτοπικό, λένε οι επιστήμονες. Κι αυτό, γιατί είναι σχεδόν αδύνατο να λαξεύσεις το πηγούνι σου, για παράδειγμα, ή να επιμηκύνεις το μήκος των οστών σου. Μπορείς να χάσεις βάρος, μπορείς να βάλεις μαλλιά, μπορείς και να φτιάξεις θεαματικούς δικεφάλους, αλλά αρκούν άραγε αυτές οι εξωτερικές αναβαθμίσεις του εαυτού σου για να σε ποθήσει αληθινά μια γυναίκα;

Η αλήθεια βρίσκεται πολύ βαθύτερα από την επιφάνεια.

Στις επόμενες σελίδες θα βρεις τους 10 επιστημονικά αποδεδειγμένους παράγοντες που μπορούν να σε κάνουν πραγματικά ξεχωριστό, ποιοτικό και ποθητό αρσενικό στα μάτια κάθε γυναίκας.

10. Να είσαι παθιασμένος και φλογερός

relationship-issues-1tm3_1q2aΡώτα οποιαδήποτε γυναίκα, που έχει μόλις βγει από μια σχέση, για το λόγο που το έκανε και θα σου πει αυτό: Ο τύπος δεν είχε πάθος.

«Πολλές γυναίκες παραπονιούνται ότι οι άνδρες σήμερα δεν παίρνουν καμιά ρομαντική πρωτοβουλία, είτε πάνω στο κρεβάτι είτε μακριά απ’ αυτό», λέει η Andrea Syrtash, ψυχολόγος, σύμβουλος σχέσεων και συγγραφέας. «Είναι πολύ σέξι για έναν άντρα να δίνει μεγάλη βάση στο φλερτ και στα ραντεβού εκτός κρεβατοκάμαρας. Αξίζει την προσπάθεια να είσαι περισσότερο παθιασμένος με τη σχέση σου και όχι μόνο σεξουαλικά, αλλά κυρίως συναισθηματικά. Δείξε ενδιαφέρον για τη δουλειά ακόμη και τα χόμπι της. Κλείνε συχνά τραπέζι σε όμορφα εστιατόρια», συμβουλεύει η Syrtash.

9. Να έχεις αυτοπεποίθηση

madman-e6j6_cchr
Να ένα ζωτικής σημασίας αντρικό προσόν. Νιώθοντας και δείχνοντας ασφαλής εσύ ο ίδιος, κάνεις και τη γυναίκα να αισθάνεται έτσι. Και δεν εννοούμε την αυτοπεποίθηση που πρέπει να εμφανίζεις στη δουλειά σου, αλλά κυρίως στον τρόπο που αποπνέεις ασφάλεια και σιγουριά στην κατ’ ιδίαν σχέση σας.
Υπάρχει ένας πρακτικός τρόπος να το δείξεις, ακόμη και αν δεν το πολυαισθάνεσαι: Κράτα το κεφάλι σου ψηλά, τον κορμό ευθυτενή και το βλέμμα σου πάντα σπινθηροβόλο.

8. Να είσαι πιστόςshutterstock-321133685-1vft_zphrΣε έναν κόσμο όπου η απιστία μεταξύ των ζευγαριών έχει γίνει μόδα
-εξαιτίας και των πρόσθετων διαδικτυακών διευκολύνσεων-, η πράξη της μοιχείας θεωρείται στις μέρες μας ο φόβος και ο τρόμος για μια γυναίκα που αναζητά μια μόνιμη και καλή σχέση με το σύντροφό της. Από τη στιγμή που η ίδια δεν έχει δείξει τάσεις για απιστία, φέρσου ανάλογα. Απόδειξέ της από την αρχή ότι θέλεις να δεσμευτείς μαζί της πιστά και αιώνια (αρέσουν αυτές οι λέξεις στις γυναίκες). Αλλιώς, κινδυνεύεις βρεθείς εσύ στη θέση του κερατά.

7. Να είσαι αξιόπιστοςshutterstock-247083736-a88t_qxjsΟι άντρες, συνήθως, δεν δίνουν σημασία στις υποσχέσεις που τους δίνει μια γυναίκα. Οι γυναίκες όμως λειτουργούν αντίστροφα. Μετράνε κάθε λέξη που θα πεις και δείχνουν ισχυρή επιμονή στο να κρατήσεις τις υποσχέσεις σου προς αυτές. Είτε πρόκειται για ένα weekend σε νησί, είτε για μια έξοδο σε μπαρ, αν το υποσχεθείς πρέπει να το τηρήσεις. Μπορεί να σε συγχωρέσει μόνο μια φορά. Τη δεύτερη, έχεις χάσει.

6. Να είσαι μυστηριώδηςgreat1000-4kzw_vaxqΕίναι αλήθεια ότι οι γυναίκες ενθουσιάζονται εύκολα και, ειδικά σε μια νέα σχέση, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να κρατάς διαρκώς τον ενθουσιασμό της ζωντανό. Αλλά χωρίς να είσαι τόσο ενθουσιώδης κι εσύ. Ο καλός ενθουσιασμός κρύβεται στην έκπληξη. Και η έκπληξη απαιτεί μεγάλο ποσοστό μυστηρίου. Γι’ αυτό μη της γεμίζεις το κεφάλι με υποσχέσεις που είναι κενές ουσίας. Δώρα εκεί που δεν τα περιμένει, λουλούδια επίσης, μια κάρτα με τοποθεσία, ημερομηνία και ώρα για ερωτικά ραντεβού θα της «πάρουν» σίγουρα τα μυαλά. Εν κατακλείδι: Λέγε λίγα και κάνε πολλά.

5. Να είσαι γενναιόδωροςmain-t951_96nq

Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τύποι γαλαντόμων αντρών, και, είναι και οι δύο απίστευτα επιθυμητοί από το αντίθετο φύλο. Το πρώτο είναι να είσαι κουβαρντάς με όλους -από το να δωρίζεις πράγματα ή χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς έως και να είσαι αυτός που διαρκώς κάνει να πληρώσει έναν λογαριασμό όταν βγαίνετε μαζί. Το δεύτερο είναι να δείχνεις «απλοχεριά» στον ελεύθερο χρόνο σου αφιερώνοντας πολύ περισσότερη ώρα κοντά της παρά στο playstation ή στο γυμναστήριο.

4. Να είσαι καλοσυνάτοςshutterstock-290399537-9kmu_askyΗ ευγένεια είναι ένα σημαντικό και επιθυμητό προσόν, που πολλοί άντρες δείχνουν να το αφήνουν στην άκρη μετά τα πρώτα ραντεβού. Αυτό βασίζεται στην ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση ότι για να επιβιώσεις σ’ αυτόν τον κόσμο, πρέπει να διαθέτεις ένστικτα πυγμάχου.
«Κοίτα, αυτό μπορεί να ισχύει στην αίθουσα συνεδριάσεων, αλλά όχι στην κρεβατοκάμαρα. Μην πιστεύεις στα σλόγκαν του στυλ “τα καλά παιδιά πάντα χάνουν”», λέει η Syrtash. «Η καλοσύνη είναι ένα από τα πιο ποιοτικά χαρακτηριστικά, το οποίο οι γυναίκες κατατάσσουν στις πρώτες θέσεις κριτηρίων για επιλογή συντρόφου. Ένα “καλό παιδί” μπορεί να αγαπήσει περισσότερο και αυτό οι γυναίκες το γνωρίζουν καλά», λέει η ειδικός.

3. Να είσαι καλός -υποψήφιος- μπαμπάςfit-dad-1-hnu5_82ga

Όντας στοργικός, ευγενικός, υπομονετικός, συμπονετικός, προοδευτικός και αλτρουιστής στη σχέση με την κοπέλα σου, αποδεικνύεις έμπρακτα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πως θα είσαι ο καλύτερος πατέρας του κόσμου για τα παιδιά που θα κάνετε μαζί κάποια στιγμή στο μέλλον.
Με το ίδιο κριτήριο θα σε αξιολογήσει και στο πώς φέρεσαι στα ανίψια σου ή στο μικρό παιδί της φίλης της. Είσαι πάντα πρόθυμος να υπομένεις τις σκανταλιές ή τις απανωτές απορίες τους; Αφιερώνεις χρόνο να ασχοληθείς έστω και λίγο μαζί τους ή όταν ακούς κλάμα μωρού σε πιάνει θυμός, τρόμος και απόγνωση;

2. Να είσαι δάσκαλοςaggareies2-m146_1g8tΠαίζεις καλό τένις και τάβλι, γνωρίζεις αρκετά καλά τις πολιτικές εξελίξεις, ξέρεις να φτιάχνεις το χαλασμένο θερμοσίφωνο, να αλλάζεις λάστιχο ή να ξεκολλάς τον υπολογιστή. Επίσης, πιθανώς να διαθέτεις και πολλές πρακτικές γνώσεις κηπουρικής.
Όλες αυτές οι δεξιότητές σου σε χαρακτηρίζουν ως δραστήριο, πολυμήχανο και ακαταμάχητο άντρα. Και μια γυναίκα μπορεί να μάθει πολλά από σένα, διευρύνοντας παράλληλα και τους δικούς της ορίζοντες.
Βέβαια, υπάρχει τεράστια διαφορά του να μεταλαμπαδεύεις τις γνώσεις σου από το να διδάσκεις με αυστηρές ορολογίες και μηχανολογικές λεπτομέρειες. «Δεν υπάρχει τίποτα πιο επιθυμητό από μια γυναίκα από το μοίρασμα της γνώσης και του πάθους σου για τα πράγματα που κατέχεις καλά. Αυτό κάνει να νιώθετε τέλεια και οι δυο», λέει η Syrtash.

1.Να έχεις χιούμορhumor-p9r8_151pΟι γυναίκες θέλουν έναν άνθρωπο που μπορεί να τους κάνει να γελάσουν, ή τουλάχιστον, να επιδεικνύει λίγο χιούμορ ακόμα και στις πιο δυσάρεστες καταστάσεις.
Η ικανότητα να αστειεύεσαι με τα στραβά κι ανάποδα της καθημερινότητας, να ξεπερνάς το εργασιακό σου στρες με χιούμορ ή να της αποδεικνύεις διαρκώς ότι το γέλιο προσφέρει καλύτερη σεξουαλική ζωή, μπορεί να προσθέσει πολλά υπέροχα χρόνια στη μεταξύ σας συμβίωση.

gr.askmen.com

Άφαντος 17 χρόνια: Οι απαγωγές, η φυλάκιση και οι αποδράσεις του Βασίλη Παλαιοκώστα, μέσα από το βιβλίο του

Γιατί η γιαγιά απ’ την πλευρά της μαμάς είναι πιο σημαντική για τα παιδιά