in

«Τα αέρια μου πάντα μυρίζουν χειρότερα από των άλλων ανθρώπων. Όταν ανακάλυψα το λόγο, έμεινα άφωνη!»

O μετεωρισμός, κοινώς τα αέρια του εντέρου, είναι ένα θέμα που έχουμε θίξει αρκετές φορές στο παρελθόν. Ναι, μιλάμε για αυτούς τους αρωματικούς θύλακες αέρα, που χωρίς τη θέλησή μας αποβάλουμε από το σώμα μας, προκαλώντας μας μεγάλη αμηχανία όταν συμβαίνει σε ακατάλληλες στιγμές ή σε δημόσιους χώρους.

Αν και συχνά χαρακτηρίζονται ως ανεπιθύμητη σωματική λειτουργία (μαζί με το ρέψιμο), η αλήθεια είναι ότι τα αέρια είναι μια εντελώς φυσική πράξη. Στην πραγματικότητα, ένα υγιές άτομο αερίζεται περίπου 20 έως 30 φορές την ημέρα. Αλλά έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί μερικές φορές τα αέριά σας μυρίζουν χειρότερα από των άλλων;

Κατ ‘αρχάς, πρέπει να γνωρίζουμε από που προέρχονται τα αέρια. Όλα ξεκινούν την ώρα του γεύματος: όταν τρώμε, το οξυγόνο και το άζωτο καταπίνεται μαζί με το φαγητό. Το υδρογόνο, το διοξείδιο του άνθρακα και το μεθάνιο σύντομα προστίθενται στον συνδυασμό, όταν το φαγητό φτάνει στο πεπτικό σύστημα. Τέλος, η πέψη των τροφίμων εισέρχεται στο παχύ έντερο, όπου υδρόθειο και αμμωνία προστίθενται στο μίγμα. Είναι προφανές ότι δεν είναι υγιές να κρατάμε όλα αυτά τα αέρια μέσα στο σώμα μας, και έτσι πρέπει να αποβληθούν από το έντερο.

Ωστόσο, όλα τα αέρια δεν είναι το ίδιο, ούτε μυρίζουν το ίδιο. Υπάρχουν εκείνα που περνάνε εντελώς απαρατήρητα με κανείς δεν ακούει ή μυρίζουν, και υπάρχουν και εκείνα που ακούγονται σαν βροντή και όλοι προσπαθούν να βρουν την πλησιέστερη έξοδο. Ενώ υπάρχει η πεποίθηση ότι τα αέρια από την δεύτερη ομάδα δείχνουν έναν ανθυγιεινό τρόπο ζωής ή κάποιο σοβαρό πρόβλημα, δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, τα αέρια που μυρίζουν άσχημα είναι δείκτης καλής υγείας. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η μυρωδιά των αερίων καθορίζεται από το τι τρώμε. Σε αντίθεση με τη κοινή πεποίθηση, τα υγιεινά τρόφιμα τείνουν να παράγουν μια πιο δυσάρεστη οσμή συγκριτικά με ανθυγιεινές τροφές. Τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες, όπως το μπρόκολο, οι φακές ή τα φασόλια ενισχύουν τα επίπεδα βακτηρίων στο έντερο, ενώ συστατικά πλούσια σε θείο, όπως το κόκκινο κρέας, το γάλα, το κουνουπίδι και το μπρόκολο προκαλούν άσχημη οσμή αερίων. Τα βακτήρια που διασπούν τις τροφές στο έντερό σας, δημιουργούν τη γνωστή άσχημη μυρωδιά των αερίων. Αυτό σημαίνει ότι θα αερίζεστε περισσότερο αν τρώτε πολλές φυτικές ίνες, και η μυρωδιά θα είναι χειρότερη αν καταναλώνετε τρόφιμα πλούσια σε θείο.

Αν θέλετε να μειώσετε τον κίνδυνο να αεριστείτε ανεξέλεγκτα, μάθετε επτά τρόπους για να σταματήσετε τον ενοχλητικό μετεωρισμό.

Αν και τα αέρια δεν είναι κάτι ευχάριστο, θα πρέπει επίσης να έχετε κατά νου ότι είναι κάτι απόλυτα φυσικό και δεν είναι κάτι που πρέπει να ντρέπεστε. Η δυσοσμία σημαίνει ότι είστε σούπερ υγιείς! Ωστόσο, συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν τα αέριά σας μυρίζουν σαν χαλασμένα αυγά ανεξαρτήτως του τι έχετε φάει.

Το κουτσομπολιό είναι η χειρότερη μαύρη μαγεία, επειδή αποτελείται από καθαρό δηλητήριο

10 Παράξενα χαρακτηριστικά που κληρονομούμε από τους γονείς μας. Ειδικά για το #8 δεν είχαμε Ιδέα!