in ,

Τίνα Λιβανού: 7 ατράνταχτες αποδείξεις πως η σύζυγος των Ωνάση και Νιάρχου, ήταν η πιο κομψή Ελληνίδα της εποχής

Τίνα Λιβανού: Ήταν σύζυγος των Αριστοτέλη Ωνάση, Σταύρου Νιάρχου, και Τζων Σπένσερ – Τσώρτσιλ, 11ο Δούκα του Μάρλμπορο.

Γεννήθηκε στο Λονδίνο και ήταν κόρη του Σταύρου Λιβανού, εφοπλιστή και πατριάρχη της εφοπλιστικής οικογένειας Λιβανού, και της Αρριέτας Ζαφειράκη. Μεγάλωσε σε μια ευκατάστατη οικογένεια.

Η πανέμορφη Τίνα ήταν η μικρότερη κόρη του και περιζήτητη νύφη της υψηλής κοινωνίας. Τελικά, ο άνθρωπος που κατάφερε να την παντρευτεί ήταν ο ανερχόμενος τότε εφοπλιστής που έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο Αριστοτέλης Ωνάσης. Παντρεύτηκαν όταν η Τίνα ήταν μόλις 17 ετών και απέκτησαν δύο παιδιά τον Αλέξανδρο και τη Χριστίνα.

Έζησαν μαζί 14 χρόνια και το 1960 πήραν διαζύγιο καθώς οι αλλεπάλληλες απιστίες του συζύγου της έφεραν το οριστικό τέλος στον γάμο τους. Έναν χρόνο μετά παντρεύτηκε τον Τζων Σπενσερ – Τσώρτσιλ, Μαρκήσιο του Μπλάντφορντ και μετέπειτα 11ο Δούκα του Μάρλμπορο με τον οποίο έζησε 10 χρόνια.

Ο τελευταίος της σύζυγος ήταν ο αιώνιος αντίπαλος του Αριστοτέλη Ωνάση και πρώην σύζυγος της αδερφής της που είχε πεθάνει μυστηριωδώς το 1970, ο Σταύρος Νιάρχος.

Ήταν μια δυναμική προσωπικότητα η Τίνα Λιβανού. Διασκέδαζε σε κοσμικά πάρτι και έκανε παρέα με σπουδαίους ανθρώπους της τέχνης και των γραμμάτων. Ήταν φίλη με την Γκρέτα Γκάρμπο και έκανε διακοπές με τον Ουίνστον Τσόρτσιλ στη θαλαμηγό του Ωνάση. Ήταν πάντα κομψή και λαμπερή, ντυνόταν με δημιουργίες γνωστών σχεδιαστών και φορούσε πανάκριβα κοσμήματα.

Πέθανε ξαφνικά το 1974, ένα χρόνο μετά το θάνατο του γιου της Αλέξανδρου. Ο θάνατός της αποδόθηκε σε χρήση βαρβιτουρικών.

Οι παρακάτω φωτογραφίες αποδεικνύουν ότι η Τίνα Λιβανού ήταν μια από τις πιο κομψές Ελληνίδες:

Με την κόρη της Χριστίνα

Η Τίνα Λιβανού με το μαρκήσιο του Μπλάντφορντ

 

Παναγία η Γιάτρισσα: Ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα της Μάνης

40 Φωτογραφίες που αποδεικνύουν πως η φύση μπορεί να γίνει πιο τρομακτική και από ταινία τρόμου