in ,

Αποκτήστε βελούδινο και λαμπερό δέρμα με ένα συστατικό που έχετε σπίτι σας

Ακόμα και αν δεν είστε θαυμαστές του μελιού, είναι κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να έχετε στην κουζίνα σας. Είναι ένας αρχαίος και άκρως χρήσιμος θησαυρός βιταμινών, θρεπτικών στοιχείων και δραστικών ουσιών.

Το μέλι έχει αντιβακτηριακή, ενυδατική, καταπραϋντική και δυναμωτική δράση. Γι’αυτό, αποφασίσαμε να σας δείξουμε τις καλύτερες και ευκολότερες συνταγές για το δέρμα και τα μαλλιά που έχουν μέλι.

1. Για καθαρό δέρμα χωρίς κηλίδες

Συνταγή 1:

Κάντε ένα μείγμα 1:1 με κανέλα και μέλι και βάλτε το στην προβληματική περιοχή. Ξεπλύντε μετά από 10 λεπτά. Αυτό το μείγμα θα καθαρίσει τους σμηγματογόνους αδένες και θα βελτιώσει την επιδερμίδα σας.

Συνταγή 2:

Στύψτε τον χυμό μισού λεμονιού και προσθέστε 1 κ.γ μέλι. Βάλτε το μείγμα σε καθαρό και στεγνό δέρμα. Ξεπλύντε μετά από 20 λεπτά. Επαναλάβετε 1-2 φορές την εβδομάδα.

2. Για λεύκανση του δέρματος και απομάκρυνση των μαύρων κύκλων.

Θα χρειαστείτε 1/2 κ.γ μέλι, 1 κ.γ χυμό λεμονιού και 1 κ.γ φυσικό γιαούρτι. Βάλτε το μείγμα στο δέρμα 1-2 φορές την εβδομάδα για 20 λεπτά. Αυτό θα λευκάνει το δέρμα σας από κηλίδες και ανεπιθύμητο μαύρισμα.

3. Για δέρμα που λάμπει.

Ανακατέψτε 2 κ.σ μέλι και 2 κ.σ γάλα. Βάλτε το μείγμα στο πρόσωπό σας με λίγο βαμβάκι και ξεπλύντε μετά από 10 λεπτά. Αυτή η μάσκα ενυδατώνει σε βάθος και θρέφει την επιδερμίδα με βιταμίνες και αμινοξέα που αυξάνουν την ελαστικότητα και μειώνουν τις ρυτίδες.

4. Για τέλεια απολέπιση.

Ανακατέψτε 1 κ.σ μέλι και 1 κ.σ νιφάδες βρώμης, κάντε μασάζ στο δέρμα σας και μετά ξεπλύντε.

5. Για μαλακά και αισθησιακά χείλη.

Ανακατέψτε μέλι, ζάχαρη και ελαιόλαδο και κάντε ένα καλό μασάζ στα χείλια σας. Μετά, ξεπλύντε και ενυδατώστε. Μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε καστανή ζάχαρη, μέλι και βαζελίνη.

Τρίψτε τα χείλια σας με το μείγμα για 2 λεπτά. Μετά, ξεπλύντε και τρίψτε τα ξανά. Τα χείλια σας θα σας ευγνωμονούν.

6. Για πυκνά και λαμπερά μαλλιά.

Συνταγή 1:

Για να περιποιηθείτε και να ενυδατώσετε τα μαλλιά σας, ανακατέψτε μέλι με τον κρόκο 1 αυγού σε αναλογία 1:1, βάλτε το μείγμα στα μαλλιά σας και κρατήστε το για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Συνταγή 2:

Για να κάνετε τα μαλλιά σας να λάμπουν, ανακατέψτε 2 μέρη μελιού με 1 μέρος ελαιόλαδο, απλώστε το μείγμα στα μαλλιά σας και ξεπλύντε μετά από 30 λεπτά.

7. Για την λεύκανση των ουλών.

Καθημερινές μάσκες με μέλι, χυμό λεμονιού, γιαούρτι και νιφάδες βρώμης για 5-10 λεπτά μπορούν να επιταχύνουν την διαδικασία επούλωσης, να λευκάνουν το δέρμα και να μειώσουν τον σχηματισμό ουλών.

Σαν αποτέλεσμα, η ουλή θα γίνει πιο μαλακή και το δέρμα πιο λευκό.

8. Για την αποτρίχωση

Ανακατέψτε 1/4 κούπα μέλι, 1.5 κούπες ζάχαρη, 1/4 κούπας χυμό λεμονιού και 1/2 κούπα νερό. Βράστε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη και να βγαίνουν φουσκάλες στην επιφάνεια. Κρυώστε το μείγμα, βάλτε το στο δέρμα που θέλετε να αποτριχώσετε, καλύψτε την περιοχή με ένα βαμβακερό ύφασμα και τραβήξτε το απότομα.

Το μείγμα αυτό θα σας βοηθήσει να αποτριχώσετε το δέρμα σας ενώ θα το προστατεύσει και θα το μαλακώσει. Με τον καιρό, οι τρίχες θα γίνονται πιο λεπτές και θα μπορείτε να απολαμβάνετε τα μαλακά σας πόδια για μέχρι και 3 εβδομάδες!

[true.gr]

Το να μειώνεις τον άλλον δεν σε κάνει ανώτερο

AΝΕΚΔΟΤΟ: Η σύζυγος πιάνει το σύζυγο με άλλη στο κρεβάτι