in

Πώς να κάνετε καλή εντύπωση στον συνομιλητή σας σε μόλις πέντε λεπτά

Συχνά, αρχίζουμε μια συζήτηση με μοναδικό σκοπό απλά να την διατηρήσουμε αντί να την κάνουμε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Το αποτέλεσμα είναι ότι συνήθως η συζήτηση γίνεται βαρετή και άβολη.

Γι’ αυτό κι εμείς ετοιμάσαμε κάποιες συμβουλές για το πώς μπορείτε να αποφύγετε αυτήν την άβολη κατάσταση και αντιθέτως να εντυπωσιάσετε τον συνομιλητή σας.

Μία καλά διατυπωμένη ερώτηση μπορεί να κάνει ένα άτομο να σας πει μια ιστορία. Δεν θα μπορούσε να σας απαντήσει με τον συνηθισμένο τρόπο.

                                                         ΣΠΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ

Όταν μια συζήτηση δεν πάει καλά, αναπτύσσεται πολλές φορές μια κατάσταση η οποία αναφέρεται ως «καθρέφτης». Για να φανούμε ευγενικοί, συχνά κάνουμε στον συνομιλητή μας συνηθισμένες ερωτήσεις, επαναλαμβάνουμε τις λέξεις που χρησιμοποιεί ή απλά συμφωνούμε με ό, τι έχει πει. Ως αποτέλεσμα, χάνουμε την απόλαυση που μπορεί να μας δώσει μια συζήτηση.

Όταν λοιπόν «σπάμε τον καθρέφτη», κάτι μοναδικό ξετυλίγεται απ’ την συζήτηση και αμέσως παύει να είναι βαρετή.

ΠΑΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Ένας άλλος ωραίος τρόπος για να αποφύγετε έναν βαρετό διάλογο, είναι να αποφύγετε να δώσετε την αναμενόμενη απάντηση στον συνομιλητή σας.

Μια μη-συνηθισμένη απάντηση σε μια ερώτηση δεν θα απωθήσει κανέναν από κοντά σας. Στην πραγματικότητα, θα τους φέρει πιο κοντά γιατί θα φαινόσαστε διαφορετικοί από τους άλλους. Δώστε ώθηση στην συζήτηση, κάντε πρωτότυπες ερωτήσεις και δώστε πρωτότυπες απαντήσεις. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα τους μαγέψετε όλους γύρω σας.

Βασισμένο στο βιβλίο του Christopher Colin, «What to Talk About»

Πρόσθεσε αυτό στo σαμπουάν της και σταμάτησε την τριχόπτωση μια για πάντα!

10 Άνθρωποι που μιμούνται την εμφάνιση χαρακτήρων από ταινίες κινουμένων σχεδίων