in

Πώς είναι να είσαι σε σχέση με κάποιον πολύ ευαίσθητο

Οι σχέσεις είναι δύσκολες, ανεξάρτητα από την προσωπικότητα ή τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχει κανείς, αλλά υπάρχουν ορισμένα κοινά αποδεκτά στοιχεία όπως ότι οι τσακωμοί δεν είναι ποτέ ευχάριστοι για κανέναν, ότι όλοι εκτιμούν μία ευγενική χειρονομία και η επικοινωνία είναι σημαντική για το ζευγάρι.

Πολλά από τα παραπάνω στοιχεία, όμως, είναι πιο έντονα για τους ανθρώπους που είναι πιο ευαίσθητοι από την φύση τους. Εάν το άλλο σας μισό, είναι από την φύση του μία ευαίσθητη ψυχή, θα πρέπει να έχει υπόψη σας τα παρακάτω 9 πράγματα.

1. Ακολουθούν πολύ το ένστικτό τους
Εάν ο/η σύντροφός τους είναι αναστατωμένος ή έχει εκνευριστεί με κάτι, θα το καταλάβουν όσο κι αν προσπαθεί να το κρύψει. Γενικά, παρατηρούν όλες τις αλλαγές στη διάθεση.

2. Αγαπούν βαθιά
Επειδή βιώνουν πολύ έντονα τα συναισθήματά τους, οι σχέσεις τους είναι κι εκείνες έντονες και πολύ συναισθηματικές.

3. Δεν τους αρέσει να έρχονται σε αντιπαράθεση
Οι τσακωμοί μέσα στο ζευγάρι δεν είναι ευχάριστοι για κανέναν, αλλά είναι ιδιαίτερα άβολοι για κάποιον που είναι πολύ ευαίσθητος. Ο λόγος είναι ότι κατά τη διάρκεια ενός τσακωμού, κάποιος που είναι πολύ ευαίσθητος, βιώνει μία εσωτερική πάλη. Από τη μία θέλει να μιλήσει για όλα όσα νιώθει και από την άλλη φοβάται να έρθει σε αντιπαράθεση.

4. Θέλουν οι γύρω τους να αναγνωρίζουν τα συναισθήματά τους
Φράσεις όπως «μην το παίρνεις τόσο προσωπικά» μπορεί να πληγώσουν όποιον είναι ευαίσθητος. Για εκείνους τους ανθρώπους, κανένα συναίσθημα δεν περνά απαρατήρητο και αυτά που νιώθουν δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως αδυναμία.

5. Βαριούνται εύκολα
Μπορεί να είναι ευαίσθητοι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα συμβιβαστούν με μία σχέση που δεν τους προσφέρει τη συναισθηματική σταθερότητα και δεν καλύπτει τις ανάγκες τους.

6. Είναι πιο συναισθηματικοί στις αντιδράσεις τους
Μπορεί να βάλουν τα κλάματα για να δείξουν ότι είναι στεναχωρημένοι, αλλά θα δείξουν και την χαρά που νιώθουν με τον ίδιο έντονο τρόπο.

7. Το ιδανικό ραντεβού δεν περιλαμβάνει πολλές δραστηριότητες
Δεν είναι ότι δεν τους αρέσει να κάνουν πράγματα, αλλά προτιμούν να περάσουν χρόνο με τον άνθρωπο που βγαίνουν ραντεβού και να απολαύσουν μία συζήτηση μαζί τους παρά να αναλωθούν σε συνεχείς δραστηριότητες.

8. Δίνουν προσοχή στα «θέλω» των συντρόφων τους
Θέλουν να ευχαριστούν τον/την σύντροφό τους και μπορούν γρήγορα να αντιληφθούν όλα όσα αναζητά ο/η σύντροφός τους.

9. Δεν περιμένουν από το άλλο τους μισό να έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με εκείνους
Επειδή κάποιος είναι πολύ ευαίσθητος, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι και με κάποιον που δεν είναι.

Νότια Κορέα: «Πεινασμένος» φοιτητής έφαγε έργο τέχνης αξίας 120.000 δολαρίων

The Sound of Silence: Η άγνωστη ιστορία πίσω από το τραγούδι που έγραψε ροκ ιστορία