in

Πόσα κιλά θα πάρετε σε ένα χρόνο, αν πίνετε ένα αναψυκτικό κάθε μέρα (πίνακας)

Αν ένας γλυκός καφές έχει κατά μέσο όρο τρεις κουταλιές ζάχαρης, τότε αναψυκτικό των 330 ml έχει σχεδόν την τριπλάσια ποσότητα!

Σε γενικές γραμμές, τα αναψυκτικά τύπου κόλα περιέχουν ατά μέσο όρο 10,6 γραμμάρια ζάχαρη ανά 100 ml που σημαίνει ότι ένα κουτί των 330 ml έχει 8,3 κουταλάκια του γλυκού (ένα κουταλάκι έχει περίπου 4,2 γρ.) ή 35 γραμμάρια ζάχαρη.

Αντίστοιχα, η Fanta και το Sprite έχουν λιγότερη ζάχαρη από τα αναψυκτικά τύπου κόλα, κάτι παραπάνω από πέντε κουταλάκια του γλυκού στο κουτί των 330 ml.

Ενδεικτικά, λοιπόν, ένα αναψυκτικό με ζάχαρη συγκριτικά με ένα χωρίς ή υποκατάστατο, διαφέρει κατά 150 περίπου θερμίδες. Αν, λοιπόν, καταναλώνετε ένα κουτάκι την ημέρα, και δεν κόβετε τις θερμίδες από αλλού, τότε, μοιραία, σε ένα χρόνο θα έχετε πάρει 7 κιλά.

Και ενώ θα περίμενε κανείς οι φρουτοχυμοί να είναι πιο υγιεινοί, μία έρευνα του βρετανικού οργανισμού Action on Sugar που εδρεύει στο Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου, δείχνει ότι το 25% των φρουτοχυμών του εμπορίου έχουν ίση ή μεγαλύτερη ποσότητα.

Με δεδομένο αυτό, ο πρόεδρος του Action on Sugar, καθηγητής Γκράχαμ ΜακΓκρέγκορ, σχολίασε πως είναι “πραγματικό σκάνδαλο” ότι τα ποτά αυτά διατίθενται στο εμπόριο για τα παιδιά και τους γονείς τους σαν να ήταν υγιεινά.

Δείτε τον συγκριτικό αναλυτικό πίνακα

anapinaka5-480x333

Πηγή

Ισχυρή βιταμίνη που σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα θεωρείται παράνομη

Δίαιτα Πατάτας: η δίαιτα των 3 ημερών με την οποία θα χάσετε 3-5 κιλά άμεσα!