in

Πως να Φτιάξετε το καλύτερο ΠΡΟΣΑΝΑΜΜΑ για τζάκια και ξυλόσομπες!

Ο πιο πρακτικός, απλός και οικονομικός τρόπος για να ανάβετε πανεύκολα το τζάκι ή την ξυλόσομπα ακόμη κι αν δεν διαθέτετε ιδιαίτερα μικρά ξυλαράκια ή δαδί και φυσικά χωρίς την χρήση των χημικών κύβων που διατίθενται στην αγορά για αυτό τον σκοπό.

Θα χρειαστείτε μόνο:

*ένα πλαστικό μπετόνι-μπουκάλι- δοχείο
*στάχτη από το τζάκι ή την σόμπα και
*λίγο πετρέλαιο που θα προμηθευτείτε με ένα μικρό μπετόνι από οποιοδήποτε βενζινάδικο.

Από την στάχτη που κατά καιρούς πετάτε κρατήστε μια ποσότητα και αφού βεβαιωθείτε ότι έχει εντελώς “κρυώσει” και δεν περιλαμβάνει αναμμένα ακόμη κάρβουνα τοποθετήστε την σε ένα πλαστικό μπετόνι ή μπουκάλι, του οποίου θα κόψετε με μαχαίρι ή κοπίδι το πάνω μέρος με το στόμιο ή σε ένα οποιοδήποτε πλαστικό δοχείο.

Προσθέστε λίγο πετρέλαιο και ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι ώστε να ποτιστεί σχετικά όλη η ποσότητα της στάχτης. Δεν χρειάζεται το μείγμα να έχει την μορφή “λάσπης”, αν συμβεί προσθέστε κι άλλη στάχτη και ανακατέψτε και πάλι έτσι ώστε τελικά να γεμίσετε το δοχείο με απλώς “υγρή” από το πετρέλαιο στάχτη.

Κάθε φορά που θέλετε να ανάψετε το τζάκι ή την ξυλόσομπα τοποθετείστε 1-2 κουταλιές της σούπας από το συγκεκριμένο μείγμα μαζί με τα ξύλα. Ανάβει αμέσως με το άγγιγμα του αναπτήρα ή ένα σπίρτο, η φωτιά διαρκεί πολύ παραπάνω από κάθε είδους χημικό προσάναμμα και επαρκεί ώστε να “πάρουν” ακόμη και λίγο μεγαλύτερα ξύλα.

Εκτός από το άναμμα με τον ίδιο τρόπο μπορείτε ανά πάσα στιγμή να “ζωντανέψετε” την φωτιά και είναι κατάλληλο για κάθε είδους-τύπο τζακιού ή ξυλόσομπας. Στο ίδιο δοχείο προσθέτετε στάχτη και πετρέλαιο ανανεώνοντας το μείγμα όποτε τελειώνει.

via

H πόλη χωρίς αστυνομία με 0% ανεργία 1200 ευρώ μισθό και σπίτια με 15 ευρώ τον μήνα

6 σκίτσα που δείχνουν την πραγματικότητα και τις προσδοκίες των μαθημάτων ζωγραφικής.