in

Προσέξτε το 2ο Δάχτυλο του Ποδιού σας. Είναι πιο Μακρύ από το Μεγάλο; Αν ναι, δείτε ΤΙ σημαίνει!

Το φαινόμενο αυτό είναι αρκετά διαδεδομένο και περίπου 1 στους 3 Ευρωπαίους το έχουν, αλλά λίγοι ξέρουν τι σημαίνει, όταν το δεύτερο δάχτυλο του ποδιού είναι πιο μακρύ από το μεγάλο.

Κάποιοι το ονομάζουν “ελληνικό πόδι.” Είναι σημάδι δύναμης, εξυπνάδας και ελκυστικότητας. Δείτε πώς φαίνεται σε ακτινογραφία:

daxtilo1

Οι περισσότεροι πιστεύουν πως η διαφορά είναι μόνο οπτική, αλλά ίσως θα ήταν χρήσιμο να παρατηρούσαμε περισσότερο τα πόδια μας, γιατί αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει γρήγορα σε πόνους.

daxtilo2

Όταν περπατάτε ή τρέχετε, τα πόδια κουβαλάνε το βάρος μας. Όσοι έχουν το “ελληνικό πόδι” μπορούν εύκολα να αναπτύξουν πόνο στο δεύτερο δάχτυλο, γιατί συχνά λυγίζει. Αυτό μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή στην άρθρωση και μερικές φορές είναι πολύ επίπονο. Ο κίνδυνος είναι αυξημένος για δρομείς.

daxtilo3
Τι μπορείτε να κάνετε; Είναι πολύ σημαντικό να φοράτε τα κατάλληλα παπούτσια που να έχουν αρκετό χώρο για τα δάχτυλα. Ποτέ δεν πρέπει να φοράμε παπούτσια που προκαλούν πόνο στα δάχτυλα. Εάν φέρεστε καλά στα πόδια σας, θα σας το ανταποδώσουν…

daxtilo4

Αλλιώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια ειδικά μαξιλαράκια για να σας προστατεύουν από τον πόνο και τις φλεγμονές

daxtilo5

Εάν νιώθετε έντονους πόνους στα δάχτυλα, καλό θα ήταν να επισκεφθείτε ένα γιατρό. Αν τα φροντίζετε, θα αντέξουν για μια ζωή!

Πηγή

Ποιες τροφές επιταχύνουν το αδυνάτισμα

Κορωνοϊός: Η Ελλάδα Πρωτοπορεί Στη Μάχη – Βρέθηκε Πώς «Επιτίθεται» Ο Ιός