in

Πραγματικά πλούσιος είναι αυτός που έχει ταξιδέψει πολύ

Οργανωμένο ή μη. Οδικώς, με αεροπλάνο, με τρένο, με καράβι. Μπορείς να πας με παρέα, μόνος ή να βρεις παρέα εκεί που θα πας.

Άλλοι παίρνουν τα απολύτως απαραίτητα κι άλλοι παίρνουν τόσα ώστε να νομίζεις πως κάνουν μετακόμιση. Άλλοι το οργανώνουν εδώ και μήνες κι άλλοι παίρνουν μια βαλίτσα και φεύγουν χωρίς συγκεκριμένο προορισμό. Μερικοί ταξιδεύουν για τον προορισμό και κάποιοι άλλοι απολαμβάνουν τη διαδρομή. Όπως και να ‘χει, τα ταξίδια πάντα αποτελούν πηγή έμπνευσης, δύναμης κι ένα άνοιγμα σε κάτι καινούριο. Κάθε ταξίδι -όσο μεγάλο ή μικρό κι αν είναι, ανεξαρτήτως χιλιομετρικής απόστασης- συμβάλει στη διατήρηση ή ανάκτηση των ψυχικών σου αποθεμάτων, στη γνωριμία με νέους ανθρώπους και στη διεύρυνση του μυαλού.

Οι περισσότεροι -αν όχι όλοι- που έχουν βάλει στη ζωή τους τα ταξίδια κι έχουν προσπαθήσει να μπουν και να βιώσουν τη καθημερινότητα και το τρόπο ζωής των ντόπιων, επιστρέφουν στη βάση τους με περισσότερες εμπειρίες και με διαφορετική οπτική γωνία της δικής τους ζωής. Μαθαίνουν να ζουν με τη διαφορετικότητα, να δέχονται την άποψη του συνομιλητή τους και να είναι ανοικτοί σε νέες ιδέες.

Εκτός από μέρη και πολιτισμούς, ανακαλύπτεις και κομμάτια του εαυτού σου. Μάλλον, για να το θέσω πιο σωστά: παρατηρείς κι επεξεργάζεσαι τις δυνατότητές σου. Κι αφού τις γνωρίσεις, επιστρέφοντας στη βάση σου, μαθαίνεις να τις καλλιεργείς. Δεν είναι λίγες οι φορές που η ζωή σου δε πάει όπως θα ήθελες, νιώθεις πως κάπου έχεις χάσει το παιχνίδι.

Αγχώνεσαι, νιώθεις να πνίγεσαι και το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι η φυγή. Είτε χιλιόμετρα μακριά, είτε στη διπλανή πόλη, το ταξίδι είναι εκείνο που σε βοηθά να ανακάμψεις, να σταθείς στα πόδια σου και να πας παρακάτω. Να δεις από απόσταση το πρόβλημα που βιώνεις κι ως τρίτος παρατηρητής να βρεις την άκρη του νήματος στη λύση που ψάχνεις.

Επιπλέον, τα ταξίδια είναι απ’ τα λίγα πράγματα που σε εθίζουν και σου κάνουν καλό ταυτόχρονα! Ταξιδεύοντας  αναπτύσσεται το αίσθημα της περιπέτειας, τόσο για το ταξίδι που βιώνεις εκείνη την ώρα όσο και για την αναζήτηση του επόμενου προορισμού, που σίγουρα θα ψάξεις να βρεις μόλις επιστρέψεις από αυτό το ταξίδι. Εθίζεσαι στην αναζήτηση νέων προορισμών, νέων περιπετειών. Μαθαίνεις να θέτεις στόχους και ψάχνεις να βρεις τρόπους που θα σε βοηθήσουν να τους πετύχεις. Κι όταν το καταφέρεις, νιώθεις μια πληρότητα και σιγουριά.

Ταξιδεύοντας μαζεύεις εμπειρίες οι οποίες μετατρέπονται σε αναμνήσεις. Αναμνήσεις τόσο δυνατές, ικανές να χαράξουν βαθιά την ψυχή σου και να δημιουργήσουν ένα πλέγμα ευτυχίας, τόσο ισχυρό που στις μαύρες μέρες σου θα σου δίνει δύναμη και κρυφά χαμόγελα.

Και να σου πω και κάτι; Τι να τα κάνεις τα παλάτια όταν έχεις ταξιδέψει μέχρι τη Νορβηγία κι έχεις μείνει ξάγρυπνος μέσα σε μια σκηνή για να θαυμάσεις το φαινόμενο του Βόρειου Σέλας; Και για να στο κάνω πιο απλό, τίποτα δε συγκρίνεται με ένα υπόστρωμα, μερικούς φίλους και ξενύχτι σε μια απ’ τις πιο ωραίες παραλίες αυτής της χώρας. Δε χρειάζεται να έχεις πολλά λεφτά. Όρεξη και διάθεση χρειάζεται! Γι’ αυτό σου λέω, πάρε φίλους, διάλεξε προορισμό, ετοίμασε βαλίτσα και ξεκίνα!

Συντάκτης: Αθηνά Συντυχάκη – Θάνου

Πηγή : pillowfights.gr

Νέο επίδομα για αλλαγή ελαστικών αυτοκινήτου – Ποιοι δικαιούνται τα 200€

Ένας καθηγητής εμφανίστηκε στην τάξη του με ένα μεγάλο χάρτινο κουτί…