in

Πρέπει πάντοτε να μουσκεύετε τα αμύγδαλα πριν τα φάτε. Το καφέ τσόφλι του αμύγδαλου περιλαμβάνει τανίνη που παρεμποδίζει την απορρόφηση αρκετών θρεπτικών στοιχείων.

Τα αμύγδαλα είναι χορταστικοί ξηροί καρποί, με ευρεία χρήση. Είναι πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία και χρησιμοποιούνται σε πολλές συνταγές.

Είναι εξαιρετική πηγή βιοτίνης, βιταμίνης Ε, μαγγανίου, χαλκού, βιταμίνης Β2, φωσφόρου, μαγνησίου και ινών. Επίσης, συντελούν στη μείωση της χοληστερόλης LDL, μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων και προλαμβάνουν το διαβήτη.

Όμως, εάν δεν βρέξετε τα αμύγδαλα, δεν επωφελείστε όσο θα έπρεπε. Το καφέ τσόφλι του αμύγδαλου περιλαμβάνει τανίνη που παρεμποδίζει την απορρόφηση αρκετών θρεπτικών στοιχείων.

Όταν τα αμύγδαλα είναι βρεγμένα, η φλούδα αφαιρείται με ευκολία και τα θρεπτικά στοιχεία απορροφώνται πιο εύκολα. Η κατανάλωση βρεγμένων αμύγδαλων συντελεί επίσης και στην απώλεια βάρους, παρεμποδίζει τον καρκίνο και ρυθμίζει την πίεση του αίματος.

Για να επωφεληθείτε πλήρως από τα αμύγδαλα, τοποθετήστε μία χούφτα από αυτά σε ένα μισογεμάτο ποτήρι με νερό και αφήστε τα εκεί για 8 ολόκληρες ώρες. Στραγγίστε το νερό και ξεφλουδίστε τα. Αυτό δεν θα σας πάρει πάνω από λίγα λεπτά. Βάλτε τα αμύγδαλα σε ένα πλαστικό δοχείο. Θα έχετε να καταναλώνετε για μία εβδομάδα.

Εάν θέλετε να κάνετε κάτι παραπάνω από το να ξεφλουδίζετε τα αμύγδαλα ένα ένα, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτή τη νόστιμη συνταγή για γάλα από αμύγδαλα:

  1. Μουσκέψτε αμύγδαλα τόσα ώστε να γεμίζουν ένα φλιτζάνι και τοποθετήστε τα σε ένα καλυμμένο μπολ, με 2,5 εκ. νερό. Αφήστε τα εκεί από ένα βράδυ μέχρι δύο ημέρες. Όσο περισσότερο αφήσετε τα αμύγδαλα στο νερό τόσο πιο κρεμώδες θα είναι το γάλα.
  2. Στραγγίστε και ξεπλένετε τα αμύγδαλα με δροσερό νερό.
  3. Αναμείξτε στο μπλέντερ τα μουσκεμένα αμύγδαλα με δύο φλιτζάνια φρέσκο νερό, σε μεγάλη ταχύτητα για 2 λεπτά. Εάν τα αμύγδαλα δεν σπάνε εύκολα, ταρακουνήστε το μπλέντερ λίγες φορές πριν αναμειχθούν τα υλικά, συνεχόμενα, για 2 λεπτά. Εάν χρησιμοποιήσετε μίξερ, αναμείξτε για 4 λεπτά, σταματώντας για να καθαρίσετε τα πλαϊνά.
  4. Στραγγίστε τα αμύγδαλα. Για να γίνει το γάλα πιο πλήρες, τοποθετήστε ένα τουλπάνι γύρω από το σουρωτήρι όπως και μία μεζούρα μαγειρικής. Καλύψτε τα αμύγδαλα με το τουλπάνι και στραγγίστε τα έτσι ώστε να βγάλουν όλα τους τα υγρά. Θα πρέπει να γεμίσετε σχεδόν 2 φλιτζάνια.
  5. Γλυκάνετε τη γεύση του γάλατος, προσθέτοντας μέλι, σιρόπι σφενδάμου ή άλλα γλυκαντικά. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μυρωδικά, όπως κύμινο ή σοκολάτα.
  6. Διατηρήστε το γάλα στο ψυγείο. Το σπιτικό σας γάλα αμυγδάλου θα διατηρηθεί για δύο μέρες.

via Επιμέλεια κειμένου Σωτηριάδου Χριστίνα

Αυτός ο πίνακας θα σας σώσει! Δείτε τι πρέπει να τρώτε στα καθημερινά σας γεύματα, για να χάσετε γρήγορα τα περιττά κιλά

Το γραφείο του μέλλοντος θα έχει… πετάλια! (ΒΙΝΤΕΟ)