in

Ποια προβλήματα υγείας αποκαλύπτουν οι πονοκέφαλοι μας;

Όλοι υποφέρουμε από πονοκεφάλους κατά καιρούς. Εκτός από τα παυσίπονα, ένα γνωστό κόλπο για την ανακούφιση του πονοκεφάλου είναι να φάμε μια μπανάνα και να πιούμε ένα ποτήρι νερό. Αλλά αυτό το κόλπο δεν πιάνει με όλα τα είδη πονοκεφάλων. Υπάρχουν χιλιάδες διαφορετικά είδη πονοκεφάλων και πολλοί άνθρωποι κάθε χρόνο παίρνουν λάθος διαγνώσεις, όταν ζητούν ιατρική βοήθεια για τα έντονα συμπτώματα πονοκεφάλου που βιώνουν. Οι επιστήμονες δεν έχουν βρει ακόμη τα αίτια που προκαλούν το κάθε είδος πονοκεφάλου, γεγονός που δυσκολεύει την θεραπεία.

Ο πονοκέφαλος μπορεί να είναι αποτέλεσμα κούρασης ή αφυδάτωσης, αλλά μπορεί υποδεικνύει και σοβαρότερες ασθένειες. Στο παρακάτω βίντεο, ο νευρολόγος Sakib Qureshi, εξηγεί τα προειδοποιητικά σημάδια του κάθε είδους πονοκεφάλου και πως μπορούμε να ξεχωρίσουμε έναν απλό πονοκέφαλο από έναν πονοκέφαλο, που μπορεί να απειλεί την ζωή μας.

Υπάρχουν 4 είδη πονοκεφάλων και κάθε ένα από αυτά αποκαλύπτει κάτι διαφορετικό για τον οργανισμό και την υγεία μας. Το να ξέρουμε από ποιο είδος πονοκεφάλου υποφέρουμε μπορεί να μας βοηθήσει να το αντιμετωπίσουμε με την σωστή θεραπεία.

1. Πονοκέφαλος υπερέντασης.

Είναι το πιο συχνό είδος πονοκεφάλου. Η αίσθηση που δίνει είναι σαν να έχουμε έναν διαρκή πόνο ή ένταση γύρω από το κεφάλι μας. Δεν είναι τόσο σοβαρό είδος πονοκεφάλου όσο η ημικρανία, οπότε σπάνια προκαλεί ναυτίες ή τάση για εμετό. Οι ειδικοί πιστεύουν, ότι ίσως προκαλείται από την σύσπαση του λαιμού ή του τριχωτού της κεφαλής, τα οποία μπορεί να είναι αντίδραση στο στρες.

Αντιμετώπιση: Το τσάι με τζίντζερ μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της φλεγμονής και το έλαιο μέντας μπορεί να δροσίσει το τριχωτό της κεφαλής και να βοηθήσει τους μύες να χαλαρώσουν. Ο συνδυασμός αυτών των δυο φυσικών θεραπειών βοηθούν στην εξάλειψη αυτού του είδους πονοκεφάλου.

2. Ημικρανία.

Η ημικρανίες επηρεάζουν 38 εκατομμύρια άντρες, γυναίκες και παιδιά στην Αμερική κάθε χρόνο. Είναι πιο συνηθισμένες στις ηλικίες από 25 έως 55. Η ημικρανία είναι χειρότερη από έναν έντονο πονοκέφαλο. Είναι μια εξαιρετικά εξουθενωτική συγκέντρωση νευρολογικών συμπτωμάτων. Περιλαμβάνει έναν έντονο και επαναλαμβανόμενο πόνο στην μια πλευρά του εγκεφάλου, ο οποίος πολλές φορές συνοδεύεται από συμπτώματα, όπως ναυτία, εμετός, ζάλη, οπτικές διαταραχές, μούδιασμα στο πρόσωπο και ακραία ευαισθησία στον ήχο και το φως.

Αντιμετώπιση: Η βιταμίνη Β12 έχει αποδειχτεί, ότι βοηθάει όσους υποφέρουν από ημικρανίες, αφού περιέχει μαγνήσιο και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Βεβαιωθείτε, ότι παίρνετε αρκετά από αυτά μέσω της διατροφής σας. Επίσης, μια έρευνα του 2011 έδειξε, ότι η αερόβια άσκηση είναι αρκετά αποτελεσματική στην πρόληψη της ημικρανίας.c4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b-129

3. Αθροιστική κεφαλαλγία.

Αυτό το είδος πονοκεφάλου είναι πιο συχνό στους άντρες και είναι αισθητό πάνω από το ένα μάτι. Η αθροιστική κεφαλαλγία εμφανίζεται ξαφνικά και προκαλεί έντονους πόνους στην μια μεριά του κεφαλιού. Όσοι βιώνουν αυτού του είδους τους πονοκεφάλους αντιμετωπίζουν ρινική συμφόρηση ή καταρροή και κοκκίνισμα στα μάτια. Η αιτία που το προκαλεί είναι άγνωστη, αλλά αυτός ο πονοκέφαλος εμφανίζεται, όταν ενεργοποιείται ένα νεύρο στην βάση του εγκεφάλου.

Αντιμετώπιση: Απλώστε κρέμα καψαϊκίνης στα ρουθούνια σας για να αντιμετωπίσετε τον πόνο.

4.Πονοκέφαλος ιγμορίτιδας.

Αυτό το είδος πονοκεφάλου εμφανίζεται, όταν υπάρχει κάποια φλεγμονή στα ιγμόρεια και μπορεί να προκαλέσει έντονους πόνους. Συχνά συνοδεύεται από πυρετό και πίεση γύρω από τα μάτια, τα μάγουλα και το μέτωπο.

Αντιμετώπιση: Πιείτε πολλά υγρά για να ενυδατώσετε τον οργανισμό σας. Το ζεστό νερό ανοίγει τα ιγμόρεια και μειώνει την φλεγμονή.Η βιταμίνη C είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και μπορεί να βοηθήσει το σώμα στην καταπολέμηση των λοιμώξεων, οπότε είναι ενδεδειγμένη η κατανάλωση πορτοκαλιών και άλλων τροφίμων πλούσιων σε βιταμίνη C.

tilestwra.com

Αποβάλτε νικοτίνη, μειώστε χοληστερίνη-ζάχαρο, ρυθμίστε θυρεοειδή με… Σουσαμόνερο

Απαρνήθηκε την ιατρική, αφοσιώθηκε στο Θεό: Η Καλλονή από τις Σέρρες τα άλλαξε όλα και έγινε η Γερόντισσα Γαλήνη – ΒΙΝΤΕΟ