in

Πανσέληνος στον Ταύρο: Προσδεθείτε και μην καπνίζετε!

Ζώδια Νοεμβρίου από την Αναστασία La Diabolique

ΚΡΙΟΣ

Δεν το περίμενες το ξέρω, αλλά ο Πλούτωνας, αυτός ο γεροπαράξενος σε συμπαθεί βρε μπαγάσικο αρνί με κέρατα και στέλνει θετική ενέργεια με την επίσης κερασφόρο (συμβαίνει στον Ταύρο) πανσέληνο. Κι εκεί που δεν έχεις δρόμο να διαβείς, σοκάκι να περάσεις και να οι ευκαιρίες για δουλειά και να τα μονοπάτια που οδηγούν κατευθείαν στο χρήμα και να το επόμενο τρένο στο οποίο, το καλό που σου θέλω, να ανεβείς. Αποβάλουμε το στρεσάκι με μικρά πηδηματάκια επί τόπου, αναπνοές και παρακολούθηση ταινιών όπως ο Αστακός (για τις πιο ιντελεκτουέλ του ζωδίου) και το Spectre (o James o Bond για τις πιο αγοροκόριτσα, που είστε και η πλειοψηφία εδώ που τα λέμε). Shaken, not stirred τα γκομενικά.

TΑΥΡΟΣ

Καθιστό Ταύρο θα σας φωνάζω αυτόν το μήνα και ειδικά ενόψει του σημερινού Ταυροφεγγαριού (ξυπνήσατε και την ποιήτρια μέσα μου πράγμα, πάντα, πολύ κακό). Θα σας πρότεινα να βγάλετε ρούχα, να χάσετε κιλά, να ελαφρύνετε με κάθε τρόπο ρε αδερφές. Σας χρειάζεται ξεκούραση και συγκέντρωση για να απολαύσετε τη ζωή, με τη συνεργασία του Πλούτωνα που, εν προκειμένω, φωτίζει εκείνη την πλευρά της καθημερινότητας που νομίζατε ότι δεν έχετε πια: ναι, αυτό το κάτι που το λένε «κέφι» έρχεται με τη φόρα μιας Έλενας Ναθαναήλ και χορεύει συρτάκι στην αυλή σας. Με μίνι. Και το μπαλέτο του Φώτη Μεταξόπουλου στο background. Το σεξ το επιούσιο αναμένεται συναρπαστικό. Διαδώστε.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Μπορείτε να κάνετε ένα βηματάκι δεξιά, ένα βηματάκι αριστερά, μία κίνηση τελοσπάντων να καταλάβουμε κι εμείς οι υπόλοιποι ότι δεν είστε νεκροί ή κάτι ενδιάμεσα ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο; Να βράσω και τον κυβερνήτη σας τον Ερμή, θεό της επικοινωνίας. Θεές της στασιμότητας έχετε καταντήσει και στην κρεβατοκάμαρα και στην κουζίνα, για τα υπόλοιπα δωμάτια θα σας γελάσω. Η πανσέληνος (βοήθειά μας) σας βρίσκει σαν την Τζένη Καρέζη στο Μια Τρελή Τρελή Οικογένεια (από εδώ ο αρραβωνιαστικός μου, από εδώ ο άντρας μου). Να τελέιώνουμε με αυτό, έχετε όλο τον μήνα να αποφασίσετε. Συγκεντρωθείτε τουλάχιστον στη δουλειά που σας κλείνει το μάτι και σας υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια, λαγούς στιφάδο, τον Λαγό από την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων τον ίδιο.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Κάθε πανσέληνος σας κάνει χάλια, αλλά αυτή εδώ, θα κάνει την έκπληξη και δεν θα σας καταβρέξει με αίμα γουρουνιού όπως την Κάρι σε εκείνο το σχολικό πάρτι με τα γνωστά αποτελέσματα. Πάρτε λοιπόν φόρα από το αποψινό φεγγάρι και μπείτε στον Νοέμβριο με το δεξί (οι Συριζαίες με το αριστερό, δεν υπάρχει πρόβλημα) και κατακτήστε τον τομέα Όλα όσα θέλατε να μάθετε για το σεξ, αλλά φοβόσασταν ότι θα σας είναι άχρηστα. Ενδεχομένως να σας βοηθήσουν η Αφροδίτη και ο Άρης, αν δεν χαζεύουν κάπου αλλού στον ουρανό και δεν είναι τσακωμένοι. Πάντως, σε γενικές γραμμές, ο Νοέμβριος μοιάζει να δίνει λύσεις σε προβλήματα μικρά (πως βγαίνει ο λεκές από σαμπάνια στο σουά σοβάζ) και μεγάλα (που να βρω δουλειά που να συνδυάζει 8ωρο με κανονική αμοιβή).

ΛΕΩΝ

Ναι, ξέρω, θέλετε να κατακτήσετε και το φεγγάρι και όλους τους γνωστούς γαλαξίες, αλλά δεν προλαβαίνετε, έχετε και να βάλετε και πλυντήριο. Αυτό το ολόγιομο φθινοπωρινό φεγγάρι λοιπόν λέει ναι στη μπουγάδα, αλλά και σε κάθε άλλου είδους δουλειά που έχετε στο μυαλό σας. Έναν χρόνο θα είναι ο Δίας στην Παρθένο, έναν χρόνο έχετε για να γίνεται πλούσιοι (γιατί διάσημοι είστε από τα γενοφάσκια σας). Ο Νοέμβριος θα είναι γεμάτος περιπέτεια, καλή τύχη και επισκέψεις στο κομμωτήριο για να φτιάξετε χαίτη (καμιά φορά όταν γράφω ζώδια πίνω). Περάστε την πανσέληνο ήσυχα και οικογενειακά (Κατίνα, σαλαμάκι) και μην ψάχνετε παλιές αγάπες. Έχουνε πάει όλες στον παράδεισο.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Είναι ο Άρης στην Παρθένο ή έχετε απλώς τα νεύρα σας, αναρωτιέμαι. Εντάσεις, ασυνεννοησίες, ο ένας λέει Σαράφης στα Τρίκαλα, η άλλη καταλαβαίνει Σαράφης στο Παρίσι, ο ένας θέλει να δει Narcos η άλλη Empire, πολύ θέλει νομίζεις ένα μαλλιοτράβηγμα; Ναι, ακόμη και για εσάς τους Ακαδημαϊκούς του ζωδιακού. Παρακαλώ σταματήστε να κοιτάτε ψηλά αυτόν τον μήνα. Όχι γιατί δεν σας αξίζει να φτάσετε ψηλά, αλλά γιατί ο δρόμος σας είναι στρωμένος με μπανανόφλουδες και θα σωριαστείτε σαν τη Ρένα Βλαχοπούλου όταν κάνει ότι λιποθυμάει για να μην την μπουζουριάσουν ως χαρτορίχτρα, μοδίστρα με χρέη, δεν ξέρω, θα σας γελάσω γιατί είμαι 100 χρονών και με απατά και η μνήμη μου και ποιος ξέρει και ποιος άλλος. Μακριά από κάθε είδους φάβα. Κρύβει ραδιενεργό λάκκο.

ΖΥΓΟΣ

Συνδυάστε την αποψινή πανσέληνο με επαγγελματικές (μήπως να παραιτηθείτε; Όχι; Να πάρετε αύξηση τότε;) κινήσεις και άλλες οικονομικές (25 ευρώ το μπουκάλι το κρασί; Μια ζωή την έχουμε) τολμηρές αποφάσεις. Μην κοιτάτε που είμαι ασόβαρη, σοβαρά σας γράφω ότι έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου. Το τζίνι θα πραγματοποιήσει τρεις ευχές (να κάνετε παιδί; Να χάσετε κιλά; Να γνωρίσετε τον Ντάνιελ Κρεγκ;) μην τις σπαταλήσετε. Οι συνεργασίες είναι η λέξη κλειδί που θα ξεκλειδώσει όλα τα μπλοκαρισμένα κέντρα αποφάσεων. Σε θέματα σχέσεων, όχι τόσο διαπροσωπικών (που είστε κομψή και γλυκιά όσο μία πρέσβειρα της Unicef), όσο σαρκικών (που όλα θυμίζουν πολύ 9μιση εβδομάδες), βαδίζετε σε μονοπάτια σκοτεινά στρωμένα με κόκκινο σατέν. Μπράβο σας αλλά προσοχή: το σατέν γλιστράει.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ναι, γεια σας, από γραφείο απολεσθέντων σας καλώ, μήπως χάσατε ένα σεξαπίλ; Γιατί μας έχουν φέρει ένα εδώ σε έξαλλη κατάσταση και επιτίθεται στους πάντες, θα χρειαστεί να το φιμώσουμε. Ακούστε κακά μου παιδιά Σκορπιοί, μην συμμαζεύετε τίποτα αυτόν τον μήνα των γενεθλίων σας ξαμολυθείτε εναντίον όλων, φλερτάρετε, αγαπήστε, απατήστε (τι, άμα δεν σας το έλεγα δεν θα το σκεφτόσασταν, ε;), ευχαριστηθείτε τις υπερβολές και τις αδυναμίες σας. Είμαστε οι αδυναμίες μας, αλλά πιο πολλοί είμαστε αυτές που είμαστε όταν τις νικάμε. Η αποψινή πανσέληνος χτυπάει με φόρα Ταύρου σχέσεις και συντροφικότητα, πράγμα όχι απαραίτητα κακό. Ο Νοέμβριος είναι ο μήνας σας, θα σας γίνουν όλα τα χατίρια.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Μέριασε βράχε να διαβεί ο κατατρεγμένος Τοξότης, ο Βασιλάκης Καϊλας του ζωδιακού, με βλέμμα Μάρθα Βούρτση και πόδι Μάρθα Καραγιάννη, να τραγουδήσει ένα Άνοιξε πέτρα, ένα ξενύχτησα στην πόρτα σου, ένα κάτι τελοσπάντων γιατί είναι δυσβάσταχτη η σκιά του Κρόνου και είναι πολλά και τα κιλά, Άρη (όχι ο πλανήτης, ο Κούρκουλος). Ο Ερμής στον Ζυγό θέλει να σας βοηθήσει, θελήστε το κι εσείς, εισπνοή, εκπνοή, φυσάμε με ρυθμό μέσα στη σακούλα, δεν χαζεύουμε τώρα, πολεμάμε. Να μαζέψετε το μυαλό σας (χαχαχαχαχαχαχ), να κάνετε πλάνο εξόδων (σουρεαλισμός, γνωρίζω), πλάνο εξόδων (μπορείτε πάντα να προσευχηθείτε, υπάρχει και το λόττο. Να αποφασίσετε ότι αν δεν βοηθήσετε εσείς τον εαυτό σας κανένας πράκτορας ούτε 007 ούτε άλλο νούμερο δεν πρόκειται να σας σώσει.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Πως το λένε αυτό το γυμνό άγαλμα που σκέφτεται; Ε, κάπως έτσι κι εσείς, αλλά χωρίς το ωραίο σώμα απαραίτητα. Αμφιβολίες το μυαλό σας βασανίζουνε πολλές, ανασφάλειες σκαρφαλώνουν στους ώμους σας και κάθονται σαν μαύρα πουλιά του Χάρου (μοιράζω κέφι σήμερα). Λάθος αποφάσεις κρέμονται από τα χέρια σας σαν τις άδικες κατάρες (τα ύστερα του κόσμου). Κοιτάτε στον καθρέφτη και τι να δείτε, σαν τη Siouxsie & The Banshees εποχής Dear Prudence είστε. Σας ανησύχησα λίγο; Πάμε λοιπόν, άσκηση μυαλού, γυμναστική σώματος, σε επιφυλακή για το ποιος θέλει το καλό σας (το Marie Claire) και ποιος όχι (Τα νέα του ψαροντούφεκου). Να βγείτε λίγο έξω να σας δει και ο βραδινός ουρανός, όχι μόνο απόψε που έχει πανσέληνο, όλο τον Νοέμβριο. Κάτι καλό παραμονεύει στο σκοτάδι.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ρε σεις Υδροχόες θέλω να σας γράψω δύο λόγια αλλά δεν ξέρω που να απευθυνθώ. Είστε εδώ; Είστε στον Άρη και προσπαθείτε να επιβεβαιώσετε ότι υπάρχει νερό; Είστε στα συντρίμμια του Death Star και ψάχνετε να δημιουργήσετε ιστορίες; Βροχερός αναμένεται ειδικά για εσάς ο Νοέμβριος, ένα συννεφάκι θα σας ακολουθεί και θα σας χαλάει το μαλλί όλο τον άλλο μήνα ξεκινώντας από την αποψινή πανσέληνο. Καλά, δεν σας φοβάμαι και ανεμιστήρα θα βάλετε για να φύγει και όλο και κάτι θα σκαρφιστείτε να το ξεγελάσετε, αλλά μαζί με το τέλος της χρονιάς και την καινούργια συλλογή Balmain X HM στις βιτρίνες, ήρθε και η ώρα να πάρετε αποφάσεις. Αποφάσεις! Τι είναι αυτό; Είναι μία ιδέα, μία σκέψη που γίνεται πράξη. Δοκιμάστε το!

ΙΧΘΥΕΣ

Αυτός είναι ο χειμώνας της δυσαρέσκειάς μας, φίλες Ψαροπούλες. Όχι, δεν απαγγέλλω Μακμπέθ, Ριχάρδο απαγγέλλω γιατί με ενέπνευσε το δράμα σας και η βαριά σας μοίρα αυτήν τη δυσβάσταχτη πανσέληνο που σας πνίγει με τον μανδύα drama queen που σφίγγει γύρω από τον λαιμό σας. Ε, βγάλτε τον κι εσείς, ποιος φοράει μανδύα σήμερα, τι είστε, ο Θωρ; Έγραψα Θωρ και θυμήθηκα ότι την καταιγίδα (στα επαγγελματικά, κυρίως) δεν μπορείτε να την αποφύγετε, οπότε φροντίστε τουλάχιστον να έχει το τέλος που έχει εκείνη η καταιγίδα στο Ημερολόγιο (τι κάνουν να δεις ο Ράιαν με τη Ρέιτσελ μετά από εκείνη την καταιγίδα, ααααα, ναι, βγάζουν τα μάτια τους, αυτό κάνουν). Ο Νοέμβριος, δεν θα σας πω ψέματα, θα είναι εκνευριστικός και όλα θα μοιάζουν δύσκολα. Δεν φταίω εγώ, εσείς έχετε ανάδρομο τον Δία. Και δεν παίζουμε με τον Δία, κορίτσια. Γιατί όποιος παίζει με τον Δία καταλήγει με εξώγαμο στην αγκαλιά. That’s what she said.

Πηγή: www.diaforetiko.gr

Σχολική ποδιά: Πότε και γιατί επιβλήθηκε. Πώς καταργήθηκε

Ένα ελληνικό ντοκουμέντο στο Άουσβιτς