in

Ο καρκίνος είναι το αποτέλεσμα σοβαρού συναισθηματικού τραυματισμού

Όταν κάποια ασθένεια ή δυσλειτουργία εκδηλώνεται, το σώμα μας επικοινωνεί μαζί μας για να μας πει ότι ο τρόπος σκέψης μας(υποσυνείδητος) δεν βρίσκεται σε αρμονία με ότι είναι ωφέλιμο για την ύπαρξη μας.

Η ασθένεια αποτελεί οδηγό για την αλλαγή στο σύστημα των πεποιθήσεών μας, αποτελεί επίσης και προειδοποίηση ότι έχουμε αγγίξει τα όρια των ψυχολογικών και σωματικών μας ορίων.

ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ

Καρκίνος. Με αυτό τον όρο χαρακτηρίζονται σήμερα περισσότερες από 100 ασθένειες οι οποίες έχουν κοινό χαρακτηριστικό την ανώμαλη και ανεξέλεγκτη διαίρεση του κυττάρου. Μπορεί να εξαπλωθεί σε διάφορα μέρη του σώματος μέσω του λεμφικού συστήματος ή της κυκλοφορίας του αίματος. Μελετήστε όσα αναφέρονται ακολούθως και μάθετε ότι το μέρος του σώματος προσβάλλεται από καρκίνο θα σας δώσει το ίχνος που θα σας οδηγήσει σας ψυχολογικές αιτίες.

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ

Ο καρκίνος είναι το αποτέλεσμα σοβαρού συναισθηματικού τραυματισμού ο οποίος βιώθηκε στην παιδική ηλικία και σε κατάσταση μοναξιάς. Τα πιο γνωστά συναισθηματικά τραύματα τα οποία εκδηλώνονται ως σοβαρές σωματικές ασθένειες, είναι η απόρριψη, η εγκατάλειψη, η ταπείνωση, η προδοσία και η αδικία. Μερικοί άνθρωποι έχουν υποστεί πλήθος συνδυασμών από αυτά τα τραύματα. Αν υποφέρετε από καρκίνο, είστε πιθανώς άτομο γεμάτο αγάπη που επιθυμεί να ζήσει σε έναν κόσμο γεμάτο αγάπη, τόσο πολύ ώστε καταπιέζετε μέσα σας αισθήματα πικρίας, θυμού, ακόμη και μίσους, που αφορούν έναν από τους γονείς σας.

Μπορεί να έχετε ενοχοποιήσει και τον Θεό για όσα σας έχουν συμβεί ή ακόμη και να τον κατηγορείτε για την κατάσταση της ζωής σας. Αυτά τα καταπιεσμένα συναισθήματα δεν τα έχετε διόλου αντιληφθεί και ούτε ποτέ έχετε ασχοληθεί πώς να απελευθερωθείτε από αυτά. Έτσι, έχουν αφεθεί και συσσωρευτεί στο σώμα σας, για να ξεφυτρώνουν κάθε φορά που κάτι αφυπνίζει το συναισθηματικό τραύμα. Μόλις αυτή η συσσώρευση φτάσει στα όρια της έκρηξης, ο καρκίνος εκδηλώνεται στο σώμα.

Θα πρέπει να συγχωρήσετε τον εαυτό σας που τρέφει θυμό και τις εκδικητικές σκέψεις προς τον έναν και τους δύο γονείς σας. Είστε άνθρωποι και μπορείτε να υποφέρετε. Συγχωρήστε και αγαπήστε το παιδί μέσα σας, που υπέφερε σιωπηλά και δεν είχε κανέναν να εμπιστευτεί κάποτε. Η συγχώρεση είναι ο μεγάλος γιατρός το μόνο πράγμα που χρειάζεται η ψυχή σας είναι αγάπη και συγχώρεση φανταστείτε τον εαυτό σας να έχει βάλει όλες τις συναισθηματικές φορτίσεις σε μια βαλίτσα, την οποία κουβαλάτε όλη σας τη ζωή.

Είναι καιρός να αφήσετε κάτω αυτή τη βαλίτσα. Αν υπάρχει λόγος που τιμωρείτε περισσότερο τον εαυτό σάς ή να αισθάνεστε ενοχές που έχετε αυτές τις σκέψεις, πρέπει να πάψετε να πιστεύετε πως είστε αγενείς, αν μισείτε κάποιον δεν είστε αγενής, είστε άνθρωπος. Η συγχώρεση του εαυτού του, αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για τον καρκινοπαθή ασθενή.(Αποσπάσματα από το βιβλίο »Αγάπησε τον εαυτό σου», Lise Bourbeau.)

πηγή : healingeffect.gr

Τι να κάνετε αν πέσετε με το αυτοκίνητο στη θάλασσα

Να Γιατί Δεν Πετάμε Ποτέ Ένα Φυτρωμένο Σκόρδο! Δείτε τι Οφέλη Έχει για την Υγεία Σας!