in

Ο γιος του Εσκομπάρ: Πως έζησα δίπλα στον πατέρα μου

Η ζωή μου με τον πιο κακόφημο βαρόνο ναρκωτικών στον κόσμο: ο γιος του Πάμπλο Εσκομπάρ αποκαλύπτει λεπτομέρειες από τη χλιδάτη αλλά γεμάτη φόβο ζωή του.

Η ζωή μου με τους πιο κακόφημους βαρόνους ναρκωτικών στον κόσμο: ο γιος του Πάμπλο Εσκομπάρ αποκαλύπτει τον τον φόβο και τη βία που ένιωθε, αλλά και το πώς ο πατέρας του έκαψε κάποτε 2 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά για να κρατήσει ζεστή την κόρη του ένα βράδυ ενώ τον κυνηγούσαν.

Ο Σεμπαστιάν Μαροκίν, αποκαλύπτει πώς έζησε μια ζωή μέσα στη χλιδή, αλλά και μέσα στον φόβο.

Σήμερα είναι 38 ετών και είναι γιος του Πάμπλο Εσκομπάρ, του δισεκατομμυριούχου βαρόνου ναρκωτικών, ο οποίος έφτασε να έχει περιουσία αξίας 30 δισ. δολαρίων.

Στο βιβλίο με την αυτοβιογραφία του, το οποίο έγινε μπεστ σέλερ στη Λατινική Αμερική, ο Μαροκίν εξομολογείται για πρώτη φορά λεπτομέρειες από τη ζωή του.

Γράφει για άγρια πάρτι με πινιάτες γεμισμένες με χιλιάδες δολάρια, για ελικόπτερα που τους έφερναν από φαστφουντάδικο ότι ήθελαν, αλλά και ιστορίες προδοσίας, θανάτου και εξωφρενικών συμπεριφορών.

Εκαψε 2 εκ. δολάρια για να ζεστάνει την κόρη του

Ενα από αυτά πιο εξωφρενικά περιστατικά που διηγείται στο βιβλίο του, όπου αναφέρει ότι κάποτε ο πατέρας του άναψε φωτιά καίγοντας δύο εκατομμύρια δολάρια για να ζεστάνει την κόρη του, μία νύχτα που κρύβονταν από την αστυνομία, καθώς φοβόταν ότι θα πάθει υποθερμία.

Εδενε τα μάτια στα παιδιά για να μην ξέρει πού βρίσκονταν

Η οικογένεια μετακινούνταν κάθε δύο ημέρες, στα 15 κρησφύγετα που ο πατέρας του είχε στην πόλη Μεδεγίν. Μάλιστα, ο πατέρας του έφτανε στο σημείο να τους δένει τα μάτια, ώστε να μην γνωρίζουν πού βρίσκεται το κάθε σπίτι, σε περίπτωση που τους βασάνιζαν οι διώκτες του για να αποκαλύψουν τις πληροφορίες.

Νόμιζε ότι ο πατέρας του ήταν δημόσιος υπάλληλος

Οταν ήταν 9 ετών, ο πατέρας του του είπε ότι είχε δοκιμάσει κάθε ναρκωτικό που υπήρχε, εκτός από την ηρωίνη και συμβούλευσε το γιο του να μην κάνει ποτέ το ίδιο. Στην ίδια ηλικία, λέει ο Μαροκίν, συνειδητοποίησε πόσο διάσημος ήταν ο πατέρας του στον κόσμο των ναρκωτικών. Ηταν το 1984, τη χρονιά που ο Εσκομπάρ δολοφόνησε έναν από τους μεγαλύτερους επικριτές του στην κυβέρνηση της Κολομβίας, τον υπουργό Δικαιοσύνης Ροντρίγκο Λάρα. Σύντομα, όπως είπε στην Deutsche Welle, ο Μαροκίν κατάλαβε ότι ο πατέρας του «δεν ήταν ο υπάλληλος γραφείου που νόμιζα».

Ηταν υπέροχος πατέρας

Για εκείνον ο Εσκομπάρ ήταν ένας υπέροχος πατέρας: «Εχω χιλιάδες γράμματα που μου έγραφε δίνοντας συμβουλές, ενθαρρύνοντάς με να μορφωθώ, να είμαι καλός άνθρωπος, να μείνω μακριά από τα ναρκωτικά», έχει πει σε συνέντευξή του.

Πιστεύει ότι ο πατέρας του έφυγε από τον κόσμο μας μόνος του

Το 1989, ο Εσκομπάρ είχε το 80% του παγκόσμιου εμπορίου κοκαΐνης και θεωρούνταν ότι είχε σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους. Τέσσερα χρόνια αργότερα, στις 2 Δεκεμβρίου του 1993, τον σκότωσε η αστυνομία της Κολομβίας. Ο Εσκομπάρ πέθανε όντας ένας από τους πλουσιότερους εγκληματίες στην ιστορία, με την αξία του να εκτιμάται στα 30 δισ. δολάρια.

Ο Μαροκίν από την άλλη επιμένει ότι ο πατέρας του έβαλε τέλος στη ζωή του και δεν έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά. «Δεν έχω αμφιβολία ότι είχε σχεδιάσει το θάνατό του», δηλώνει. Οσο για την περιουσία του Εσκομπάρ, πλέον δεν έχει μείνει τίποτα. Σύμφωνα με τον Μαροκίν εχθροί και φίλοι του βαρόνου των ναρκωτικών τη λεηλάτησαν, μετά από το θάνατό του. «Αλλά είμαι ευγνώμων για αυτό», λέει ο Μαροκίν. «Ξεκινήσαμε από την αρχή», προσθέτει.

Θα μπορούσα να γίνω ο Πάμπλο Εσκομπάρ 2 αλλά δεν ήθελα

Ο ίδιος και η οικογένειά του διέφυγαν από την Κολομβία στην Αργεντινή μετά από το θάνατο του Εσκομπάρ. Σπούδασε αρχιτεκτονική και δηλώνει υπερήφανος γιατί δεν έμοιασε στον πατέρα του. «Θα μπορούσα να γίνω ο Πάμπλο Εσκομπάρ 2. Αλλά έγινα αρχιτέκτονας, λέκτορας και τώρα συγγραφέας. Είχα χιλιάδες ευκαιρίες για να εμπλακώ σε παράνομες επιχειρήσεις. Ομως πάντα έλεγα όχι, γιατί πήρα το μάθημά μου για το εμπόριο ναρκωτικών: Μία ιδιαίτερα επικερδής επιχείρηση, που καταλήγει σε καταστροφή».

10 Φοβερά Μυστικά που Κρύβουν τα πιο Διάσημα Μνημεία του Κόσμου και το 90% των Ανθρώπων ΔΕΝ γνωρίζει!

Selfie στο Έβερεστ διαψεύδει όλους αυτούς που πιστεύουν ότι η γη είναι επίπεδη