in

Ο Έλληνας που διορθώνει χωρίς λέιζερ μυωπία, υπερμετρωπία και αστιγματισμό

Επίτευγμα του χειρουργού οφθαλμίατρου Δόκτωρ Αναστάσιου Κανελλόπουλου ο οποίος διορθώνει χωρίς λέιζερ μυωπία, υπερμετρωπία και αστιγματισμό.

Τέλος δεν έχουν τα επιτεύγματα των Ελλήνων οφθαλμιάτρων, οι οποίοι σε δύσκολες εποχές δοξάζουν διεθνώς την πατρίδα μας.

O χειρουργός-οφθαλμίατρος δρ Αναστάσιος Κανελλόπουλος, καθηγητής Οφθαλμολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, δημιούργησε μεταξύ των άλλων επιτευγμάτων του μια πρωτοποριακή μέθοδο διόρθωσης των διαθλαστικών παθήσεων (δηλαδή της μέτριας μυωπίας, της υπερμετρωπίας και του αστιγματισμού) χωρίς καν τη χρήση λέιζερ!

Πρόκειται για τη λεγόμενη «τεχνική διασύνδεσης κολλαγόνου» η οποία πραγματοποιείται με τη βοήθεια ειδικής συσκευής και αφορά τη θεραπεία της διαθλαστικής πάθησης με ενστάλαξη σταγόνων ριβοφλαβίνης (της γνωστής μας βιταμίνης Β2) στο πάσχον μάτι για 10 λεπτά, ενώ ακολουθεί έκθεση του υπό θεραπεία ματιού σε ειδικό φως.

Οπως εξηγεί ο ειδικός, η μη επεμβατική διαδικασία έχει μεγάλα οφέλη για τους ασθενείς, καθώς ελαχιστοποιείται ο μετεγχειρητικός πόνος και η ταλαιπωρία (της κλασικής παρέμβασης), με συνέπεια να επιτυγχάνεται ταχύτατη ανάρρωση.

Η μέθοδος που «γεννήθηκε» από την ομάδα του δρα Κανελλόπουλου, σε συνεργασία με το Cliveland Clinic Foundation, ξεκίνησε να εφαρμόζεται από το 2014 στην Ελλάδα και πέρασε στη διεθνή κλινική ρουτίνα.

Τι θα συμβεί στο σώμα σας, αν κοιμάστε με ένα «κομμένο λεμόνι» πάνω στο κομοδίνο

Φιλί στο μέτωπο – το πιο ισχυρό φιλί με σημαντική δύναμη