in

Οι Προφητείες Νοστράδαμου για την κρίση στην Ελλάδα Συμπίπτουν με αυτές του Άγιου Παΐσιου και του Κοσμά του Αιτωλού!

Ο Γάλλος φαρμακοποιός κι αστρολόγος, Michel de Nostredame, στα λατινικά Nostradamus, έμελλε να είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα πρόσωπα της ιστορίας.

Τι κι αν έφυγε από τη ζωή στις 2 Ιουλίου 1566, τεσσερισήμισι αιώνες μετά, το ενδιαφέρον για το έργο του παραμένει αμείωτο, ενώ το βιβλίο του Les Propheties (Οι Προφητείες) που εκδόθηκε το 1555 εξακολουθεί να προσελκύει πολλούς «πιστούς» της συνωμοσιολογίας, καθώς θεωρείται ότι έχει προβλέψει μερικά από τα μεγαλύτερα γεγονότα της νεότερης και σύγχρονης ιστορίας.

Τα τετράστιχα με τις προφητείες του έχουν συχνά ταυτιστεί με τα αποτελέσματα του λεγόμενου Κώδικα της Βίβλου, αλλά και άλλων φερόμενων ως προφητικών έργων, ενώ είναι best seller μέχρι τις μέρες μας, αφού πολλές από αυτές έχουν επιβεβαιωθεί παρά τους δύσπιστους!

Ανάμεσα στις πιο διάσημες προφητείες που έχουν πραγματοποιηθεί είναι:

-Ο θάνατος του Ερρίκου Β’
-Η μεγάλη πυρκαγιά του Λονδίνου στις 2 Σεπτεμβρίου του 1666
-Η Γαλλική Επανάσταση το 1789
-Οι κατακτήσεις του Ναπολέοντα
-Οι ανακαλύψεις του Louis Pasteur
-H άνοδος του Χίτλερ στην Ευρώπη
-Η ατομική βόμβα τον Αύγουστο του 1945
-Η δολοφονία του JFK το 1963
-Η επίθεση στους Δίδυμους Πύργους το πρωί της 11ης Σεπτεμβρίου 2001

Για την ελληνική κρίση και την υπάρχουσα κατάσταση, οι προφητείες του Νοστράδαμου συγκλίνουν με αυτές των

Πατέρων της Εκκλησίας μας -Πατροκοσμά Αιτωλού, Πατέρα Παΐσιου, Ιωσήφ Βατοπεδινού, κ.ά.

Συγκεκριμένα, είχε προβλέψει με τα παρακάτω τετράστιχα:

«Στις Κυκλάδες, στην Πείρινθο, και στην Λάρισα, στην Σπάρτη και ολόκληρη την Πελοπόννησο, ένας τρομερός λιμός, μια μάστιγα από ψεύτικη σκόνη Εννιά μήνες θα διαρκέσει δίνοντας μορφή σε όλα».

Κάποιοι λοιπόν βρήκαν ευκαιρία να πουν ότι η προφητεία αναφέρεται στην κυβέρνηση Τσίπρα, που θα μείνει για 9 μήνες, ενώ θα έχει προκαλέσει μια μάστιγα από ψεύτικη σκόνη, δηλαδή ψέμματα τα οποία εκτείνονται σε κάθε φάσμα της ζωής του τόπου. Οι 9 μήνες μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι η προκήρυξη νέων εκλογών στις αρχές του φθινοπώρου που συμπίπτει πλήρως χρονικά, αν βέβαια επαληθευτεί. Υπομονή, λοιπόν!

«Η Κόρη του Φωτός, από τους φίλους της θα καταδικαστεί. Ότι τάχα το σκότος στη Παλιά Γη έχει φέρει. Θα την βρίζουν και θα την χτυπούν, θα λένε ότι αυτή φταίει. Αλλά σύντομα θα καταλάβουν το λάθος τους».
Αυτή η προφητεία, είναι και η πιο χαρακτηριστική. Η Κόρη του Φωτός είναι η Ελλάδα. (Ελ=φως, “λάδα” από το “λας” που σημαίνει γη ή χώρα, δηλαδή Ελλάδα = Χώρα ή Γη του Φωτός).

Η ερμηνεία είναι ότι οι Ευρωπαίοι θα κατηγορήσουν, θα χλευάσουν και θα καταδικάσουν την Ελλάδα, ως μόνη υπαίτια για την άσχημη οικονομική κατάσταση της Παλιάς Γης, που δεν άλλη από την Ευρώπη. Όταν, και μόνο όταν, η κρίση χτυπήσει την κάθε χώρα ξεχωριστά και περιέλθουν στην ίδια κατάσταση, εκεί θα καταλάβουν ότι απλά η Ελλάδα ήταν ο αποδιοπομπαίος τράγος της όλης υπόθεσης.

«Η αρρενωπή γυναίκα θα ασκήσει πίεση στον βορρά. Θα δημιουργήσει δυσφορία σχεδόν σε ολόκληρη την Ευρώπη.Δύο αποτυχίες θα την θέσουν σε τέτοια έλλειψη ισορροπίας. Ώστε ζωή και θάνατος θα ισχυροποιήσουν τους Ανατολικούς Ευρωπαίους».

Δύο οι υποψήφιες για τη θέση της αρρενωπής γυναίκας που κινεί τα νήματα κι έχουν προκαλέσει την αρνητική εικόνα εις βάρος της χώρας: η Λαγκάρντ και η Μέρκελ! Ενώ, οι λόγοι που αυτή η κυρία θα θυμώσει είναι τόσο η αποτυχία επίλυσης του προβλήματος της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης όσο και της ευρωπαϊκής.

Μέσα από την κρίση θα ανατείλουν οι για χρόνια αδύναμοι ανατολικοί Ευρωπαίοι, δηλαδή οι ορθόδοξοι-οι οποίοι θα ενισχυθούν από την Ρωσία του Πούτιν.

«Θα πουν οι δυνατοί, στο άκρο του Θρόνου, ότι με το δίκιο τους, ο χρυσός της τους ανήκει. Μα δεν θα προφτάσουν στη σκιά της Γης. Τα γεγονότα τρέχουν σε μια μεγάλη πόλη»

Σε αυτήν την προφητεία οι δυνατοί δεν είναι άλλοι από τις μεγάλες δυνάμεις και το άκρο του θρόνου είναι το χρηματιστήριο. Θα διεκδικήσουν τα μεταλλεύματα και το πετρέλαιο της Ελλάδας με την δικαιολογία των οφειλών προς το ΔΝΤ.

Αλλά δεν θα προλάβουν να κάνουν τίποτα (όπως άλλωστε επιβεβαιώνουν οι πατέρες της εκκλησίας μας στις δικές τους προφητείες) επειδή κάτι θα συμβεί, μάλλον πόλεμος, στη Μεγάλη Πόλη που δεν είναι άλλη από την Κωνσταντινούπολη!

Η αναφορά στη «σκιά της γης» ερμηνεύεται ως ένας μεγάλος πόλεμος, που με τις παρούσες συνθήκες μάλλον θα είναι προς τη μεριά της Συρίας και Γάζας, και όλοι οι ισχυροί της γης θα δώσουν το βάρος τους εκεί παραμερίζοντας την Ελλάδα στην άκρη, καθότι τα οικονομικά συμφέροντα εκεί είναι εξίσου μεγάλης σημασίας, αν όχι και μεγαλύτερης.

«Οι καταπιεσμένοι, αφέντες θα γίνουν. Γιατί ο Θεός την σειρά αλλάζει. Το φως της, τον κόσμο ξανά θα φέξει. Και τότε όλοι τους θα θυμηθούν ποια είναι αυτή»

Η προφητεία αυτή θέλει την Ελλάδα που τόσο πολύ έχει ταπεινωθεί και καταπιεστεί τα τελευταία χρόνια, να καταφέρνει να ανακάμπτει -ψυχολογικά και οικονομικά. Ας ελπίσουμε ότι θα επιβεβαιωθεί κι η Ελλάδα θα ξανακερδίσει τη χαμένη της δύναμη και το φως της θα ξαναλάμψει.

Βέβαια, υπάρχει κι άλλη ανάγνωση που υποστηρίζει ότι δεν αφορά μόνο την Ελλάδα σαν πρόβλεψη, αλλά ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων και τα ορθόδοξα έθνη που μέχρι σήμερα καταπιέστηκαν. Το «όλοι τους θα θυμηθούν ποια είναι αυτή» αναφέρεται στην Ελλάδα όταν θα ξεκινήσει η ίδια να εκμεταλλευτεί τα πετρελαϊκά κοιτάσματα και

θα γίνει υπερδύναμη «Το φως της, τον κόσμο ξανά θα φέξει».

medicalland.gr

Κορυφαίο ΑΝΕΚΔΟΤΟ: O Μητσάρας, η γκόμενα και ο Βαρδινογιάννης !!!

10 ομορφότερα άλογα στον κόσμο: Το άλογο της ερήμου και το χρυσό άλογο – Ανακαλύψτε μοναδικές ράτσες αλόγων