in

Οι λόγοι που αγαπήσαμε το Mega- Οι θρυλικές σειρές και οι σημαντικές στιγμές του

Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο έχει προκαλέσει η απόφαση του ΕΣΡ να απορρίψει την αίτησή του MEGA να θεωρηθεί το κανάλι μη ενημερωτικό ώστε να συνεχίσει να εκπέμπει σήμα μέχρι και τον πλειοδοτικό διαγωνισμό για τις θεματικές άδειες εθνικής εμβέλειας.

Οι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού παρέμειναν στα καθήκοντά τους παρόλο που ήταν απλήρωτοι, και κρατούσαν ζωντανό το κανάλι, προβάλλοντας σε επαναλήψεις μεγάλες επιτυχίες του καναλιού που αγαπήθηκαν από το κοινό. Τον τελευταίο καιρό είχαν κατασκηνώσει έξω από τα γραφεία της Motor Oil και ζητούσαν τα δεδουλευμένα τους.

Το Mega ήταν ο πρώτος ιδιωτικός σταθμός της χώρας που βγήκε στον αέρα. Στις 20 Νοεμβρίου του 1989 εξέπεμψε για πρώτη φορά.

Δείτε παρακάτω το πρώτο σήμα του Καναλιού:

Το πρώτο δελτίο δελτίο ειδήσεων παρουσίαζε η Λιάνα Κανέλλη, ενώ διευθυντής του καναλιού ήταν ο Κώστας Σκούρας και διευθυντής ειδήσεων ο Ιάσων Μοσχοβίτης:

Αργότερα από το δελτίο του σταθμού πέρασαν οι Μάρα Ζαχαρέα, Γιάννης Πρετεντέρης, Μαρία Χούκλη, Αιμίλιος Λιάτσος και Νίκος Χατζηνικολάου.

Στα 28 χρόνια λειτουργίας του καναλιού προβλήθηκαν μερικές από τις καλύτερες εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης. «Ενώπιος Ενωπίω» με τον Νίκο Χατζηνικολάου, η «Εμπόλεμη Ζώνη» του Σωτήρη Δανέζη , οι «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη και οι «Φάκελοι» του Αλέξη Παπαχελά στιγμάτισαν την ελληνική τηλεόραση.

Mεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία του Mega είναι οι σειρές. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τους «Απαράδεκτους» με τον Μπέζο, τον Παπαδόπουλο, τον Μπονάτσο και την Παπαδοπούλου;

Δείτε τις καλύτερες ατάκες από τις θρυλικές σειρές του Mega:

Σειρές όπως «Το Ρετιρέ«, «Οι Τρεις Χάριτες», «Ντόλτσε Βίτα»,«Οι δέκα μικροί Μήτσοι», «Ψίθυροι Καρδιάς», το «Δις Εξαμαρτείν», «Οι Σαββατογεννημένες»,  το «Είσαι το ταίρι μου» και «Δύο Ξένοι» και πιο πρόσφατα το «Στο Παρά 5» είναι από τις σπουδαιότερες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης.

Επίσης, να σημειωθεί ότι από το Mega προβλήθηκαν και οι «σειρές-φαινόμενο» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη που τρέλαναν τα μηχανάκια της AGB, όπως το «Kλείσε τα μάτια» , «Να με προσέχεις«,  «Δύο ημέρες μόνο«:

Τα τελευταία έκτακτα δελτία ειδήσεων του Mega

Χαρακτηριστικό των κρίσιμων εξελίξεων στο Μεγάλο Κανάλι, όπου 420 εργαζόμενοι είναι στον «αέρα», το γεγονός πως το Mega έβγαλε πρόγραμμα με δυο έκτακτα δελτία ειδήσεων.

via

Όσοι χάσατε αγαπημένα σας πρόσωπα να ξέρετε ότι σας αγαπούν, σας σκέφτονται και σας παρακολουθούν

Η Ελλάδα είναι πρώτη στην Ευρώπη σε πληθυσμό γιδιών