in

Οι λάτρεις του τυριού ζουν περισσότερα χρόνια σύμφωνα με νέα έρευνα

Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature Medicine, το ώριμο τυρί περιέχει μια ειδική χημική ουσία που μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην μείωση των καρδιακών παθήσεων, στην επιβράδυνση της γήρανσης και στο να αυξηθεί το προσδόκιμο ζωής.

0cc175b9c0f1b6a831c399e269772661-4© Anna Pustynnikova / @DEPOSITPHOTOS.COM

Οι επιστήμονες αρχικά έκαναν πειράματα σε ποντίκια στο εργαστήριο και διαπίστωσαν, ότι η τακτική κατανάλωση τυριού βοήθησε τα ποντίκια να ζήσουν περισσότερο.

Στην συνέχεια, διανεμήθηκε ένα ερωτηματολόγιο σε 800 άτομα στην Ιταλία και βρέθηκε, ότι οι τακτικοί καταναλωτές τυριού υπέφεραν λιγότερο από υπέρταση και καρδιαγγειακά νοσήματα. Η ευαισθησία τους στην καρδιακή ανεπάρκεια ήταν περίπου 40% χαμηλότερη σε σύγκριση με εκείνους που δεν έτρωγαν τυρί.

Οι ερευνητές πιστεύουν, ότι η χημική ουσία που περιέχεται στο τυρί, η πολυαμίνη, βοηθά τα κύτταρα του σώματος για να απαλλαγούν από τις τοξίνες και τα κατεστραμμένα τμήματα του εαυτού τους, γεγονός που έχει ευεργετική επίδραση στον οργανισμό και βοηθάει στην αναζωογόνηση του σώματος.

deitre© The Insider / youtube.com

Η πολυαμίνη που υπάρχει στο ώριμο τυρί μπορεί να βρεθεί και σε άλλα τρόφιμα, όπως ο αρακάς, το καλαμπόκι, η σόγια και τα τρόφιμα ολικής άλεσης. Βέβαια, το πλεονέκτημα του τυριού έναντι σε όλες αυτές τις εναλλακτικές δεν είναι άλλο από την απίστευτη και φανταστική γεύση του!

Πηγή

Τι Συμβαίνει αν τρώτε μέλι και κανέλα κάθε μέρα!

Αν δείτε αυτό το σημάδι στο νύχι σας να πάτε γρήγορα στον γιατρό!