in

Οι γιατροί τους είπαν να αποχαιρετίσουν το αγγελούδι τους, αλλά τότε ο Θεός τους χαμογέλασε

Η Gemma και ο Craig Edwards θα γινόταν για πρώτη φορά γονείς και περίμεναν με ανυπομονησία τη γέννηση της κορούλας τους. Είχαν αποφασίσει να την ονομάσουν Skye, αλλά ακόμη δεν ήξεραν το βαθύτερο νόημα του ονόματος της…

Μια μέρα, 4 μέρες πριν την προγραμματισμένη γέννα, το ένστικτο της Gemma της είπε να πάει στο νοσοκομείο.

Η Skye έπρεπε να έρθει στον κόσμο με καισαρική τομή επειδή η Gemma είχε ένα επιπλέον κόκκαλο στη λεκάνη της, με αποτέλεσμα η φυσιολογικη γέννα να είναι ριψοκίνδυνη. Καθώς όμως η μικρή Skye έβγαινε από την κοιλιά της μαμάς της ακούστηκε ένα μικρό κλαψούρισμα και αμέσως κατάλαβαν πως κάτι πήγαινε λάθος.

Credit: Michael Traill
Credit: Michael Traill

Το μωρό ήταν καλυμμένο με εξανθήματα, μελανιές και είχε σοβαρά προβλήματα καρδιάς, αίματος και πνευμόνων. Τα εσωτερικά της όργανα κατέρρεαν ενώ η παραγωγή νωτιαίου μυελού είχε σχεδόν σταματήσει με υψηλό κίνδυνο να εμφανίσει εσωτερική αιμορραγία. Οι γιατροί είπαν στην Gemma πως αν είχε αργήσει 3 ώρες να πάει στο νοσοκομείο, το μωρό θα είχε πεθάνει στην μήτρα της… Και παρόλο που ακόμη δεν ήξεραν ποιο ήταν το πρόβλημα, τουλάχιστον τώρα είχε μια και μοναδική ευκαιρία.

Δυστυχώς, μερικές ώρες αργότερα και ύστερα από εντατικές προσπάθειες των γιατρών, είχαν πλέον χάσει κάθε ελπίδα ότι η Skye θα τα καταφέρει. Κάλεσαν τον ιερέα του νοσοκομείου για να προσευχηθεί για το παιδί, ενώ στην Gemma και τον Craig είπαν να βγάλουν φωτογραφίες από το μωρό τους πριν να είναι πολύ αργά.

Credit: Michael Traill
Credit: Michael Traill

Τελικά όμως τίποτε δεν είχε τελειώσει! Οι γιατροί κατάφεραν να σταθεροποιήσουν αρκετά την Skye ώστε να μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο, ως μια ύστατη προσπάθεια να της σώσουν τη ζωή. Οι κακόμοιροι γονείς, μη έχοντας άλλη επιλογή και με το φόβο ότι το παιδί τους δε θα επιβιώσει ούτε από το ταξίδι, ακολούθησαν με το αυτοκίνητο.

Credit: Michael Traill
Credit: Michael Traill

Εν τέλει η μικρή που βρισκόταν στη ζωή μόλις 36 ώρες, επιβίωσε από το ταξίδι και στο νοσοκομείο τέθηκε αμέσως σε τεχνητό κώμα. Τότε ήταν η πρώτη φορά που η Gemma μπόρεσε να κρατήσει το κοpιτσάκι της…

Credit: Michael Traill
Credit: Michael Traill

Η Skye έμεινε σε κώμα για 2 ημέρες και στη θερμοκοιτίδα για μία εβδομάδα, όσο οι γιατροί εργάζονταν πυρετωδώς για να την σώσουν. Τελικά μεταφέρθηκε πίσω στο νοσοκομείο όπου γεννήθηκε, αλλά ήταν ακόμη πολύ άρρωστη. Της έκαναν όλες τις πιθανές εξετάσεις, αλλά και πάλι δε μπορούσαν να βρουν την αιτία που υπέφερε.

Credit: Michael Traill
Credit: Michael Traill

Στο ενδιάμεσο, οι γονείς της κόντευαν να πεθάνουν από την ανησυχία τους, ενώ στη δύστυχη μητέρα έδωσαν μια τούφα από τα μαλλιά της Skye… Της είχαν αγοράσει ένα αρκουδάκι για να της κρατάσει συντροφιά, το οποίο η Gemma άνοιξε, έβαλε μέσα το πολύτιμο δώρο και κοιμόταν κάθε βράδυ με το κουκλάκι σφιχτά στην αγκαλιά της…

Καθώς οι μέρες περνούσαν με όλο τον κόσμο να προσεύχεται για το παιδί, ξαφνικά έγινε το θαύμα και άρχισε να καλυτερεύει!

Credit: Michael Traill
Credit: Michael Traill

Ύστερα από 5 μεταγγίσεις αιμοπεταλίων και 2 αίματος, ο μυελός των οστών της Skye άρχισε να παίρνει τα πάνω του και από τότε έχει αναρρώσει πλήρως, αν και οι γιατροί ακόμη δεν μπορούν να εξηγήσουν το περιστατικό.

Ποτέ δεν πίστευα στα θαύματα, αλλά η Skye είναι αυθεντική απόδειξη. via

Θρηνούν η Άντζελα Δημητρίου και η κόρη της Όλγα Κιουρτσάκη-Η συγκλονιστική ανάρτηση

Θεανώ Φωτίου: «Με βάση τα εισοδήματα, η μεσαία τάξη είναι στα 5.000 ευρώ»