in

Οι Γιατροί στέλνουν Επείγον Μήνυμα σε όλους τους Γονείς να ΜΗΝ πετάξουν τα Πρώτα Δόντια των Παιδιών τους

Η απώλεια ενός παιδικού δοντιού είναι κάτι συγκλονιστικό για όλα τα παιδιά. Είναι ένα σημάδι ότι μεγαλώνουν. Και τα περισσότερα, το βάζουν κάτω απ’ το μαξιλάρι για να το πάρει η “νεράιδα των δοντιών”.

Και ίσως να γνωρίζετε το έπαθλο που δίνει η νεράιδα των δοντιών. Είναι χρήματα κάτω από τα μαξιλάρια των παιδιών για να γιορτάσουν αυτή τη νέα φάση της ζωής τους. Και τα παιδιά τα παίρνουν για να αγοράσουν κάτι για τον εαυτό τους, είτε παιχνίδια ή γλυκά.

Αλλά τι κάνετε με το δόντι εφόσον εισπράξετε τα χρήματα; Μερικοί άνθρωποι τα κρατούν ως αναμνηστικά, αλλά πολλοί απλά τα πετάνε. Αλλά, μήπως τελικά μπορεί ένα παιδικό δόντι να σας φανεί πραγματικά χρήσιμο;

Κι όμως, μπορεί.

Μια μελέτη του 2003 έδειξε ότι τα δόντια του μωρού είναι μια πλούσια πηγή βλαστοκυττάρων, τα οποία είναι σαν πρωτοκύτταρα που μπορούν να αναπτυχθούν σε πολλά είδη κυττάρων, αν χρειαστεί.

Αυτό σημαίνει ότι αν αργότερα στη ζωή, ένα παιδί χρειαστεί αποκατάσταση ιστού για οποιοδήποτε λόγο, τα βλαστικά κύτταρα από τα παιδικά του δόντια μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να αυξηθεί ο απαραίτητος ιστός.

Πιθανόν, η πρακτική της αποθήκευσης των παιδικών δοντιών θα μπορούσε να σώσει ζωές και να θεραπεύσει μια ποικιλία παθήσεων. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα για αυτή την ενδιαφέρουσα διαδικασία.teef-1-600x450

Η απώλεια ενός παιδικού δοντιού είναι κάτι συγκλονιστικό για όλα τα παιδιά.

Οι περισσότεροι από εμάς μπορούμε να θυμηθούμε ότι το πρώτο κούνημα σήμαινε μία μεγάλη αλλαγή που ερχόταν – το παράξενο αίσθημα του κενού μετά την αφαίρεση του και την εμφάνιση του νέου δοντιού.

Αλλά αυτό που θυμάμαι περισσότερο; Η υπόσχεση για μια ανταμοιβή σε μετρητά, από την ευγενική νεράιδα των δοντιών!

5034082089_05dd6fe7dc_b-850x639Η παράδοση της νεράιδας των δοντιών μας πηγαίνει πραγματικά αρκετά πίσω, και μερικοί την έχουν συνδέσει με τον παλιό Σκανδιναβικό πολιτισμό, όπου τα δόντια των παιδιών θεωρούνταν καλή τύχη.

Όπως αποδεικνύεται, τα παιδικά μπορούν πραγματικά να φέρουν καλή τύχη. Κι όταν εννοούμε τύχη δεν εννοούμε κάτι μαγικό αλλά κάτι ιατρικό – και τα ιατρικά θαύματα στης μέρες μας είναι πολύ πιο συγκλονιστικά!

15623129229_82106ccded_k-850x850Το 2003, μια μελέτη απέδειξε ότι τα δόντια του μωρού περιέχουν βλαστικά κύτταρα και ότι εάν διατηρηθούν γρήγορα μετά την αφαίρεσή τους, τα βλαστικά κύτταρα μπορούν να αποθηκευτούν για χρόνια και να διατηρηθούν σε περίπτωση που αργότερα το παιδί αντιμετωπίσει ιατρικά προβλήματα στη ζωή του.

7440Έτσι, αν νομίζατε ότι το να πάρετε ένα δολάριο για το δόντι ήταν κάτι συγκλονιστικό, τότε η ευκαιρία να αναπτυχθούν οποιαδήποτε είδη ιστών, από καρδιακά κύτταρα μέχρι κύτταρα του εγκεφάλου, και η επισκευή κατεστραμμένων ιστών είναι πραγματικά κάτι το ασύλληπτο.

8380Αλλά υπάρχει ένας περιορισμός: τα δόντια του μωρού πρέπει να διατηρούνται φρέσκα. Όπως όλα, τα βλαστικά κύτταρα θα χάσουν την ισχύ τους με την πάροδο του χρόνου.

Έτσι, το να κρατήστε τα πρώτα δόντια του παιδιού σας σε ένα κουτί δεν θα τα διατηρήσει σωστά.

9342Αντ ‘αυτού , οι γονείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν υπηρεσίες όπως η “Store-A-Tooth” για να διατηρήσουν σωστά τα δόντια των παιδιών τους.

Τα δόντια τοποθετούνται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου τα βλαστικά κύτταρα θα παραμείνουν άθικτα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μετά από χρόνια.

Αν αργότερα στη ζωή, το παιδί, ο οποίος μπορεί να είναι ενήλικας τότε, θα χρειαστεί βλαστικά κύτταρά, μπορεί πάρει τα δόντια του από εκεί και να τα δώσει στο γιατρό του.

06Φυλάξτε τα δόντια του παιδιού σας. Είναι ένας θησαυρός. Μήπως δεν είναι, τελικά, τυχαία όλα αυτά τα παραμύθια με τις νεράιδες;

Πηγη : www.diaforetiko.gr

Ανεύρυσμα: 8 προειδοποιητικά σημάδια που δεν πρέπει ποτέ να αγνοήσετε

12 Συμβουλές για να αποφύγετε την δηλητηρίαση από κάποια τρόφιμα.