in

Οινόπνευμα: 15 Χρήσεις του που θα σας βοηθήσουν αποτελεσματικά στον καθαρισμό του σπιτιού σας!

Το οινόπνευμα είναι ιδανικό για τον καθαρισμό των πληγών και γρατσουνιών και ίσως έχετε ακούσει ότι λειτουργεί επίσης αποτελεσματικά για τον καθαρισμό αντικειμένων στο σπίτι σας και την αφαίρεση λεκέδων.

Θα εκπλαγείτε με το τι μπορεί να κάνει το απλό οινόπνευμα.

Σκοτώνει τα ακάρεα και και τα μικρόβια στο κρεβάτι

Επιδιορθώστε τη σπασμένη σκιά ματιών, το ρουζ ή την πούδρα

Ρίξτε λίγο οινόπνευμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε το πάνω από τη σπασμένη σκιά ματιών σας, ρουζ ή πούδρα. Απλώστε το με το δάχτυλό σας, ένα κουτάλι και αφήστε το να στεγνώσει και να σκληρύνει για λίγες ώρες.

Ψεκάστε παπούτσια που μυρίζουν ή άλλα αντικείμενα με λίγο οινόπνευμα και αφήστε τα να στεγνώσουν σε ένα ηλιόλουστο μέρος για να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά.

Ανοίξτε τα παπούτσια σας

Ψεκάστε ένα λεπτό στρώμα οινοπνεύματος στα παπούτσια σας και μέσα στις σόλες. Στη συνέχεια, βάλτε μερικές παχιές κάλτσες και φορέστε τα παπούτσια σας για να τα ανοίξετε.

Απολυμάνετε τα γυαλιά

Τρίψτε τα γυαλιά σας με οινόπνευμα για να τα απολυμάνετε.

Φτιάξτε μόνοι σας αποσμητικό χώρου

Αναμείξτε ένα φλιτζάνι οινοπνεύματος και 10-15 σταγόνες αιθέριου ελαίου. Ρίξτε το σε μια φιάλη ψεκασμού και απολαύστε το σπιτικό σας αποσμητικό χώρου.

Διώξτε τις μύγες

Ψεκάστε ένα στρώμα οινοπνεύματος στην περιοχή όπου υπάρχουν μύγες. Αυτό θα τις σκοτώσει και θα τις εμποδίσει να επιστρέψουν.

Απομακρύνετε τα αυτοκόλλητα

Εάν βγάλατε ένα αυτοκόλλητο και εξακολουθεί να είναι κολλώδες, μπορείτε να μουλιάσετε την περιοχή με λίγο οινόπνευμα για λίγα λεπτά. Θα μπορέσετε εύκολα να σκουπίσετε τα υπολείμματα.

Απολυμαντικό χεριών

Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας απολυμαντικό χεριών, αναμειγνύοντας τρία μέρη οινοπνεύματος και ένα μέρος ζελέ αλόη. Μπορείτε να προσθέσετε μερικά αιθέρια έλαια εάν θέλετε να το αρωματίσετε.

Επιχείλιος έρπης

Μπορείτε να στεγνώσετε τον επιχείλιο έρπη και να τον βοηθήσετε να θεραπευτεί γρηγορότερα με βαμβάκι εμποτισμένο με οινόπνευμα.

Θεραπεία για ψείρες

Ρίξτε οινόπνευμα στα μαλλιά σας και αφήστε το για 20 λεπτά. Μπορείτε επίσης να βουτήξετε μια χτένα στο οινόπνευμα και να χτενίσετε τα μαλλιά σας μετά την αρχική θεραπεία.

Αφαίρεση κεριού από τα αυτιά

Αναμείξτε ίσα μέρη οινοπνεύματος και ξιδιού και βυθίστε ένα βαμβάκι. Χρησιμοποιήστε το για να καθαρίσετε το αυτί σας και να διαλύσετε το κερί.

Απολυμάνετε τα πινέλα μακιγιάζ

Απολυμάνετε τα πινέλα μακιγιάζ σε οινόπνευμα για 30 λεπτά και αφήστε τα να στεγνώσουν. Θα πρέπει να το κάνετε αυτό τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

Αποτροπή ιδρώτα

Σκουπίστε τις περιοχές στο σώμα σας που είναι επιρρεπείς σε ιδρώτα όπως το γιακά, τις μασχάλες, τους εσωτερικούς αγκώνες και τα γόνατα. Το οινόπνευμα δρα ως αντιιδρωτικό.

Καταπραΰνετε τους πόνους σώματος

Τρίψτε λίγο οινόπνευμα στο δέρμα σας όπου πονάτε. Το οινόπνευμα θα φέρει αίμα στην επιφάνεια του δέρματός σας για να δροσίσει και να χαλαρώσει τους μυς.

Credit: Shareably

Καποδίστριας: Ο άνθρωπος που αν ολοκλήρωνε το έργο του η Ελλάδα θα ήταν διαφορετική

7 εκπληκτικά οφέλη του πάγου που σίγουρα δεν γνωρίζατε