in

Ντένις ο Τρομερός: Ο άτακτος ξανθός μπόμπιρας που όλοι αγαπήσαμε έγινε 72 ετών

Ο Ντένις Μίτσελ είναι ένα ξανθό αγοpάκι με ηλικία μόλις πεντέμισι χρονών. Ντύνεται με φόρμες και στην τσέπη του έχει πάντοτε μία σφεντόνα. Είναι αξιαγάπητος, αλλά και σκανδαλιάρης. Εκείνος που κατά κύριο λόγο την πληρώνει από τα καμώματά του είναι ο ηλικιωμένος γείτονάς του, ο κύριος Τζορτζ Γουίλσον, ένας συνταξιούχος ταχυδρόμος, ο οποίος το μόνο που θέλει είναι η ηρεμία του.

Ο Χανκ Κέτσαμ εμπνεύστηκε τον ήρωά του από τον γιο του, Ντένις, ένα ζωηρό πιτσιρίκι ηλικίας 4 χρόνων. Η μητέρα του Άλις δεν μπορούσε να τα βγάλει εύκολα πέρα μαζί του και μια μέρα φώναξε αγανακτισμένη στον πατέρα του «Your son is a menace!» (“Ο γιος σου είναι μια συμφορά”). Κατά συνέπεια, η φιγούρα που σχεδίασε ο Κέτσαμ πήρε το όνομα “Dennis the menace” (Διονύσης η συμφορά) ή όπως αλλιώς τον ξέρουμε στα ελληνικά Ντένις ο Τρομερός.

Ο Ντένις ο Τρομερός πρωτοεμφανίστηκε σαν κόμικς σε 16 εφημερίδες των ΗΠΑ στις 12 Mαρτίου 1951. Αμέσως γνώρισε τεράστια επιτυχία και οι ιστορίες του μεταφέρθηκαν στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Η πιο γνωστή μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη έγινε το 1993 από τον σκηνοθέτη Νικ Καστλ με τον Γουόλτερ Ματάου στο ρόλο του Τζορτζ Γουίλσον.

Η γνωστή σκηνή από την ταινία όπου ο Ντένις προσπαθεί να δώσει στον κ. Γουίλσον μια ασπιρίνη επιστρατεύοντας τη… σφεντόνα του:

Από το 1994 ο Κέτσαμ άφησε το σχεδιασμό και την υλοποίηση των ιστοριών του Ντένις του Τρομερού στους βοηθούς του Ρον Φέρντιναντ και Μάρκους Χάμιλτον, που συνεχίζουν το έργο του και έπειτα από τον θάνατό του το 2001. Σήμερα, οι ιστορίες του έχουν μεταφραστεί σε 19 γλώσσες και δημοσιεύονται σε 48 χώρες του κόσμου από 1.200 εφημερίδες.

Πηγή

Πως να Φτιάξετε το καλύτερο ΠΡΟΣΑΝΑΜΜΑ για τζάκια και ξυλόσομπες!

«Μόλις διέλυσες το παιδί σου. Συγχαρητήρια.»